Teade

Collapse
No announcement yet.

Estonia 25 ACA-II taaselustamine

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Estonia 25 ACA-II taaselustamine

    Hiljuti leidsin keldrist kaks Estonia 25 ACA-II kõlarit, mis olid seal oma 15 aastat seisnud, ja mõtlesin neile elu sisse ajada. Omal ajal pidid olema päris head kõlarid. Aga probleem on selles, et ma ise jagan audiotehnikast väga vähe ja seetõttu küsingi teie abi.Tean, et tegemist on aktiivkõlariga ja et sinna vahele ei tohiks mingit võimendit vaja olla. Mõtteks oleks ühendada kõlarid arvutiga. (kaks kõlarit ja ühenduseks on 5 pin DIN otsik)

    #2
    Vs: Estonia 25 ACA-II taaselustamine

    Aga küsi siis. Hetkel ei küsinud ju üldse midagi. Ja pane asukoht ka kirja.

    Comment


      #3
      Vs: Estonia 25 ACA-II taaselustamine

      Signaali tugevuse pärast pole jah ühtki muud võimendit vaja, juhul kui võtta signaal arvuti kõrvaklapiväljundist.
      Võttes signaali helikaardi LINE OUT väljundist, teeb ka häält kindlasti, aga helivaljus kõlaris võib jääda liiga vaikseks.
      Juhtmeks on vaja LINE OUT puhul 2xRCA -> 2x5pinDIN mono, mida ilmselt ei ole üheski poes, aga võid kasutada kahte stereojuhet (2x RCA -> 5pinDINstereo). Kõrvaklapiväljundi puhul 3,5mmstereo->2x5pinDIN mono ei ole samuti poes saadaval, aga kui 2xRCA -> 2x5pinDIN mono on juba olemas, siis standardne 3,55mmstereo2RCA tuleks lihtsalt juurde võtta.

      Et arvuti sisselülitamise klõpsud ja helikaardi siirdeprotsessid kõlarit ei kahjustaks - kõlaris on ju arvuti väljund otse peal kogu aeg, potekat vahel ei ole - siis peaks järgima põhimõtet: sisselülitamisel lülitada lõppvõimendi viimasena (st. arvuti enne ja helivaljus maha), väljalülitamisel esimesena (arvuti pärast võimendit).

      Comment


        #4
        Vs: Estonia 25 ACA-II taaselustamine

        Suured tänud tagasiside eest, sain teada mis tahtsin...

        Comment

        Working...
        X