Teade

Collapse
No announcement yet.

Madala otsa valjuhääldi vaheseinas

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Madala otsa valjuhääldi vaheseinas

    Tere,

    küsimus suurele ringile: kas keegi on kunagi kasutanud madala otsa kõlarikastiks tervet tuba: valjuhääldi on kinnitatud vaheseinale ja kiirgab läbi seina elutuppa, tagakülje heli jääb teise ruumi? Akustiliselt siis mingi segu suure pinnaga OB-st ja väga suure litraaziga kastist (tagumise ruumi vaba maht suurusjärgus 20m3=> 20 000 l). Eesmärk oleks siis saada alumise otsa normaalne riba elutoas ilma eraldi subwoofri kastita (vahemik näiteks 40 - 200Hz). Neti näited on pea kõik seina peale installeeritavad valjuhääldid, mis jäävad tagaküljega kiirgama seina sisse. Puhas teooria arvab, et suur kõlalaud on hea, kas kellelgi on praktilist kogemust?

    Tänan!

    #2
    Vs: Madala otsa valjuhääldi vaheseinas

    Arvan et see on hea mõte! Hoiab ruumi kokku ja ka ei ole vaja laudade peale raha raisata, palju eeliseid OB ees :P Endalgi suur OB aga teise muretsemiseks tuleb osa mööblit toast välja tõsta Ise vaataksin 4A32 Lairibade poole või mitmeribaliste, kus oleks 15" kontsert bassikas. Kuigi pole eriti kindel kuidas 4A32 mängib, pead ei julge pakule panna aga kui olemas on siis võid proovida.
    Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

    Comment


      #3
      Vs: Madala otsa valjuhääldi vaheseinas

      Üks poolakast isemõtleja on sarnase projekti juba ellu viinud.
      Lehekülje lõpus on tulemus näha, või siis mitte otseselt.

      Comment


        #4
        Vs: Madala otsa valjuhääldi vaheseinas

        Inglise keeles nimetatakse seda "infinite baffle" -ks Googel-moogel annab 6e5 + 1 vastet. "Kastiks" vöib kasutada ka tervet Maa atmosfääri, aga meie kliimas ei ole see kuigi möistlik lahendus - kuskil Nevada körbes aga küll Reeglina tahab vähemalt nelja vähemalt 15" valjukat ja EQ-t alumise otsa korrigeerimiseks, aga mängib madalale ja igasugu kasti kuminaid lihtsalt ei eksisteeri (tösi, vahepeal vöib maja kaasa värisema hakata, kui piisavalt öhku liigutab).
        Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

        Comment


          #5
          Vs: Madala otsa valjuhääldi vaheseinas

          Poolaka versioon asjast läheneb "infinitele", aga tegelikult on riiul ülevalt lahti ja see tähendab kõlalaua avanemist ca 2m pealt, nii et päris sama see pole. Kommentaarid on muidugi head. Maja väristama pole vajadust hakata, pigem on soov saada puhast , ilma "kuminata" bassi ca 100dB nivool 35-40Hz pealt. 4A32 pole bassi jaoks kõige sobivam, pigem siis juba mõni 2A... . Ja loodan siiski ühe valjuhääldiga hakkama saada. Eesmärgiks on esimeses lähenduses kasutada ühte bassivaljukat ja nii 150-200hz pealt lõigatud lairibasi ülemises otsas. Ja alati on võimalus areneda...

          Comment


            #6
            Vs: Madala otsa valjuhääldi vaheseinas

            Esmalt postitatud tehnofriik poolt Vaata postitust
            Reeglina tahab vähemalt nelja vähemalt 15" valjukat ja EQ-t alumise otsa korrigeerimiseks
            Kõik oleneb valjukast ja helirõhu vajadusest, kindlasti leiab valjuka, mida pole vaja 4 tükki ega EQ-ga korrigeerida.

            Comment

            Working...
            X