Teade

Collapse
No announcement yet.

Radiotehnika S-30B heli

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Radiotehnika S-30B heli

    Vabandan ette ära, kui mõttetu teema ja sellest on olnud juba juttu.
    Nimelt siis S-30B kõlarite heli. Lugedes mõnede arvamusi nende kohta, siis et mõnusa maheda heliga ja taustamuusikaks kõlbavad küll. Mina nii ei arva, midagi on väga mäda nende kõlaritega.
    Kas vähese investeeringuga annaks midagi korda saata? Puht filtri muutmine loomulikult kasu ei annaks? Mis oleks, kui istutaks sisse mõne parema kõrgsagedusvaljuka?
    See heli, mida nad teevad, on kuidagi nii häiriv. Mõjub kuidagi raskelt, kõrged sellised "robustse" tooniga ja tuhmad. Kõvema helitugevusega sõna otseses mõttes hakkavad lihtsalt kõrvu kriipima ja sellist väga ebameeldivat häält tegema.
    Teiseks madalsagedus tundub ka väga kahtlane. Tea, kas toas on viga, aga bassi nad ei tee. Ainult siis, kui kuhugi nurka paigutada ja ise eemale minnes midagi nagu oleks. Kesksagedust tundub nagu enam-vähem. Lastes 20Hz - 20 kHz tooni, siis kulates helirõhk ikka kõigub mõnusamalt madalamatel toonidel.
    Sisse on pandud 2x rohkem helisummutust, kui tehasest tulles. Ehk sisi seal oli mingi kotike pandud lihtsalt, sai umbes samasuguse juurde kunagi pandud.
    Heli võrdlemiseks on olemas ühed LG 3 ribalised kõlarid, mis ei hiilga just oma heliga väga palju, aga ikka mitu mitu korda paremad kui S-30B.
    Ma kujutan ette, et S-50B kõlarid on ka kohutava heliga eks?


    Kas tasub see vaev ära või mitte? Minu arust isegi suvaline logitechi või muu 2.1 komplekti valjukas teeb paremat häält kui S-30B kõrgsagedusvaljukas.

    #2
    Vs: Radiotehnika S-30B heli

    Kui varem oli Radiotehnika muusikakeskus koos nende kõlaritega, siis tookord paistis see küll tipptase olevat ise olin mingi 12-15a vana isegi uus Panasonic SA220 jäi kõvasti alla siis sai välja vahetatud kuna, tollel FM-plokk kooles ära, ikka sai neid samuseid kõlareid uue taha topitud aga see selleks. Selle ajani oli kasutuses, kuni sain Estonia Stereo kõlarid, hiljem veel 4A32 suure kasti viimasel ajal ka Simfonija 003 kõlarid, jah.. aeg on edasi läinud ja sellest radiotehnika S-seeria kõlaritest välja kasvanud :P
    Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

    Comment


      #3
      Vs: Radiotehnika S-30B heli

      Muusika nautimiseks kindlasti ei sobi, pole lihtsalt vastava tasemega kõlarid. Küll aga taustaks sobivad vägagi hästi, normaalse helivaljuse piires mind isiklikult ei häiri. Mul on üks paar S-30-seid laua all, et äsja remonditud või äsja valminud võimendi plaadist heli testimiseks lasta, täitsa rahul.
      Kui sinu kõlarid defektsed pole siis alusta kõlarite paigutusest ruumis.

      Vabandan, siin räägitakse S30B-st, aga mul on tavalised S30-sed samas usun, et nii totaalne vahe helis pole.
      viimati muutis kasutaja Rom; 18 m 2013, 20:19.

      Comment


        #4
        Vs: Radiotehnika S-30B heli

        Mul on maal mõlemad paarid olemas. Tavakuulamiseks on täitsa parajad ja kui paremat pole kuulata saanud või tükk aega kuulata saanud, siis hea paigutusega olen saanud ka isegi muusikat nautida nendega
        Lähedalt kuulates tundub nende heli sihuke kehva (kõrgete filter annab natuke soovida, ma arvan), aga eemalt kõik kõlab kokku täitsa okeilt. Maal nostalgiline U-101 komplekt ka mille taga S-30B (S-30bassikatega ja muutmata filtriga) ja nautida saabki just omaaegset heli, kui selles mõttes. Teises toas maal on taustaks kuulamiseks tavalised S-30 kõlarid ka ühe U-101 taga. Põhiline neil seal ongi et töötab, ei ragise ega krabise ja puhas heli tuleb välja ja enamvähem on nii kõrgeid kui madalaid, muud eesmärki neil pole. Ise linnas kuulan ressiiveri taga 021-1 estonia kõlareid.

        Tean et S-30B kõlarid 4 oomiste bassikatega vajaksid filtri ümbermuutmist aga tavakuulamisel ei paista midagi välja, otseselt võrdlust teinud ei ole, ei näe vaeval mõtet. Noorte tümpsutamisele pidasid 4 oomised paremini vastu, neil nagu jäigem ja parem kummiäär, 8 oomiste bassikatel aga ääred nagu riidest kummiga immutatud vms, ei oska kommenteerida, need mida olen näinud ja katsunud olid nii pehmed et ei tahaks küll neid upgreidiks nimetada nagu uuem mudel ju tegelikult olema peaks

        Need kõlarid on nagu on. Tavakuulamiseks taustaks on head. Kõrged toonid ei "sära" nii nagu igal tänapäevasel kõlaril, kehva mp3 kvaliteet andis nendes eriti hästi tunda, sest mingid krabinad lõid helisse (aastate tagune mälestus, mitte fakt), aga võimsuse taluvus on igaljuhul olnud etem vanade samavõimsate muusikakeskuste kõlaritega võrreldes.

        Kui kõlarid meeldivad ja on välimuselt korralikud, siis ainus mida soovitan oleks säilitada originaalsus ja vajadusel vahetada komponendid ja juhtmed, mis on ajale jalgu jäänud ja võibolla mõne parema parameetri vastu. Täielik tuunimine ei tõstaks nende väärtust niikuinii, kui ainult enda jaoks, ja pärast neid võibolla raskem maha müüa..
        Kui Midagi Teha, Siis Tuleb Seda Ikka Korralikult Teha

        Comment


          #5
          Vs: Radiotehnika S-30B heli

          Tänan asjalike vastuste eest.

          Kusjuures toa akustilised omadused on tõesti kehvad, üpris väike tuba ka.
          Mäletan aegu, kui omasin veel neid 10AC-225 sarnaseid kõlareid. Siis olin palju noorem ka ja nende heliga ma oma mäletamist mööda olin suhteliselt rahul. Tümakat andis ja lõugasid küllaga, rohkem sel ajal polnudki vaja. Muideks neid 10AC-225 kõlareid ma mingiaeg viisin ka kooli ja seal klassiruumis sai neid natuke kasutatud. Mul oli küll suur üllatus- nad mängisid kuidagi paremini, palju paremini. Ju siis suurem ruum, kajaeffekt ehk võimendas või midagi sellist.
          Aga nüüd on ajad muutunud ja nõuded helikvaliteedile on päris kõvasti tõusnud. Mingi aeg omasin veel üht muusikakeskust, mis alguses oli ka selline ohhhooo effekt. Lõpuks kui ikka mingit süsteemi kauem kuulata, siis selgub selle head ja vead. Keskuse kõlaritest tulnud heli samuti ei meeldinud, siin polnud samas midagi imestada kah. Kõlarikastid väga õhukesed, sees puudus igasugune summutus ja lisawoofer vuhises ja tegi ebamäärast heli.

          Ega tõesti, kui paremat süsteemi pole kuulda saanud, siis ei tea oma süsteemi ka kommenteerida eriti. Võrdlust vaja, siis saab võrrelda.
          Need S-30B tuleb nurka ikka ära jätta, minu kvaliteedinõuded ei luba neid kuulata.

          Mind hakkas huvitama Estonia 35AC kõlarite heli, pole nagu neid kunagi kuulda saanud. Ehk kui soetada, siis pärast jälle jääb nagu midagi puudu. Viimane kõlarite ost oli LG FE-686E http://exaudio7.netserwer.pl/2011/ko.../fe-686e_1.jpg Nende heli tundub üpris hea, aga jälle tundub, et midagi on nagu puudu. Peaks kellegi juurde Estonia 35AC kõlareid kuulama minema, saab natuke selgust.

          Comment


            #6
            Vs: Radiotehnika S-30B heli

            venekeelne ülevaade koos kommentaaridega:http://www.donex-ua.narod.ru/el/s30.htm

            Comment


              #7
              Vs: Radiotehnika S-30B heli

              mingit rolli mängib ka võimendi ise.näiteks praegu mängib mul taustaks scneideri odav kodukinovõimendi,kõlariteks mingid samsungi kõlarid.samsungiga oli heli väga hea,praegu aga vastik.kõrged sagedused susisevad,bass on kehv.
              proovisin seda schneiderit vanade estonia 009 kõlaritega(võimendi on välja roogitud),heli oli väga hea.
              siit siis järeldus-kui võimendi on korras ja kõlarid korras,siis mõnikord nad lihtsalt ei sobi kokku.
              ja pole mõtet nende kvaliteeti kiruda,vaid hoopiski õige kooslus leida.
              ehk on sama siin nende S-30 kõlaritega.nad lihtsalt ei sobi sellele võimendile

              Comment


                #8
                Vs: Radiotehnika S-30B heli

                No siin ei saa küll võimendit süüdistada.
                Jah, natuke naljakas tundub, aga võimendiks hetkel autovõimendi ning signaaliallikas arvuti. Aga see ei mängi erilist rolli, nii võimendi kui helikaart piisaval hea heliga.
                Hea küll, võin ka Vega 10Y-120C võimuga proovida, aga see veel kehvem kui minu autovõimendi.

                Comment


                  #9
                  Vs: Radiotehnika S-30B heli

                  Võimendi moonutuse võib sellise kvaliteediklassi kõlari juures küll kõrvale jätta. Kõige märgatavama helipildi muutuse saad kindlasti korraliku tweetri ja temale vastava lõikesagedusega filtri installiga. Tegelikult need kastid ise oma olemuse poolest pole sugugi kehvad, eriti kui võrrelda mõne LG 2.1 kodukino asjadega, nagu sa mainisid. Vähemalt on nad puidust, mitte plastist. Kui vahendid on väga piiratud, siis võid proovida visatoni sc10n'i näiteks.

                  Comment


                    #10
                    Vs: Radiotehnika S-30B heli

                    Võtan oma sõnad S-30B kohta tagasi
                    Autovõimendi ning moditud toiteplokk lähevad müüki

                    Igatahes natuke pikemat juttu ka veidi.
                    Sain odavalt ühe vanema keskuse, voolutarve max 490W, 1996 aasta keskus. Philips XR-P760F.
                    Sai aux ühendusega arvutisappa pandud ning kuulatud. Originaalkõlarid veidi kahtlased, kõrged liiga karjuvad, mingit bassi annavad isegi, aga kesksagedus veidi puudulik. Bassielement väga pika käiguga, 15cm läbimõõt.
                    Siis panin aga S-30B kõlarid sappa ja ohhohohhh. Täitsa teist heli teevad, missest et signaaliallikaks ikka arvuti. Autovõimendiga ei anna võrreldagi! Olen ka kahe erineva autovõimendiga niimoodi kuulanud aga see pole veel midagi. Autovõimendiga S-30B bassielemendid liikusid tühja ja bassi kui sellist nagu polnud. Nüüd on selline üpris rahuldav heli.
                    Keskusel taga kirjas, et minimaalne takistus 8 oomi. Originaalkõlareid sai aga mõõta ning andis 6.5 oomi.
                    Viskasin keskusele varem kasutusel olevad ühed LG 3 ribalised kõlarid järgi. No need nagu üldse ei mänginud korralikult, tundus nagu nüüd mängivad S-30 paremini kui LG-d. Samas autovõimendi järgi LG-d mängisid jälle üpris hästi, S-30B autovõimendi järgi oli aga väga elutu ja mage heli.
                    Nüüd ka esimene kogemus sellest, kuidas kõlari ja võimendi sobivusest sõltub heli väga palju.
                    viimati muutis kasutaja tiidu93; 05 m 2013, 15:12.

                    Comment


                      #11
                      Vs: Radiotehnika S-30B heli

                      Kui on võimalus proovi Radiotehnika y-101 võimuga oma S30-id. Nad on omavahel ikkagi loodud koosmänguks. Olen neid kõlareid kuulanud koos Vega 10Y-120C võimuga ka ja olen sellest võimust väga pettunud, bassi osa oli justkui gastreeritud ning keskmised ja kõrged helid metallsed.

                      Comment

                      Working...
                      X