Teade

Collapse
No announcement yet.

Mures S90te pärast

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Mures S90te pärast

    Tere,

    väike algajaküsimus teile - oman S90 kõlareid ja juurde ostsin Marantz PM65-AV võimendi. Lugesin internetist, et võim annab välja 65w S90 kannatab aga 35w. Nüüd olen aga mures, et äkki keegi naljategija keerab võimu põhja ja lööb mu kõlarid lõhki, kas hirm on põhjendatud?
    Kui sa ei lisa oma müügikuulutusse tootjat, mudelit, pilte või hinda, siis eeldan, et müüd asja 1€ eest ja tood mulle koju.

    #2
    Vs: Mures S90te pärast

    Mina ei näe selles probleemi. Ongi parem kui võimendi rohkem välja annab. Kui mingi tümpsu seanss tuleb, siis maini lihtsalt kõigile üle, et mitte volüümiga üle pingutada. Mul oli kunagi Pioneer A602R võimendi mis juttude põhjal on 2x110w vms. Probleeme nagu ei olnud. Kui tundsin, et asi läks valjuks siis keerasin tagasi vaiksemaks. Lihtsalt tuleb ise kohal olla ja silm peal hoida.

    Teine võimalus on source volüüm natuke maha keerata. Kui näiteks arvutiga kuulad jne. Aga sel juhul võib sahinat natuke kostma hakata (kui võimendi volüüm kõrgel ja arvutis madal).

    S90 on minuarust siiski 35w RMS ja 90w MAX (Sellest ka nimi "S90" jne).
    Estonian SPL & Sound
    @gargru

    Comment


      #3
      Vs: Mures S90te pärast

      Ja ehk võim hakkab paremini tööle kui võtab nende S-90 elu, talle võib lubada küll niisuguseid kesiseid suutäisi kui S-90
      -superradical-

      Comment


        #4
        Vs: Mures S90te pärast

        Mul on endal S90Fid käinud igasuguste erinevate võimendite peal. 3 erineva Pioneeri ressiivri ja 2 erineva võimendi. Mõned U7101 võimendid ja praegu ajutine (pikemat aega ajutine juba..) Sony RX50 muusikakeskus. Paberitel on 2x90w aga reaalselt ei saa sealt vist isegi mitte 40 kanalisse kätte.
        Estonian SPL & Sound
        @gargru

        Comment


          #5
          Vs: Mures S90te pärast

          Esmalt postitatud Garol poolt Vaata postitust
          S90 on minuarust siiski 35w RMS ja 90w MAX (Sellest ka nimi "S90" jne).
          Kas see ülemine number ei ole mingi arbitraarne number, mida kõlar peab vastu ühe tuhandiksekundi enne kui siit ilmast lahkub - sama nipiga müüakse poes pisikesi 500w kõlareid 20€eest.

          S90 on juba üsna lärmakas, nii et tuleb loota, et inimeste kõrvad ütlevad esimesena üles. Siiski, mu armastatud kõlaritel pole overload tuld nagu S30tel, mis oleks ülekoormuse ohumärgid? mõne inimese muusikamaitsega pole moonutused enam tajutavad.
          Kui sa ei lisa oma müügikuulutusse tootjat, mudelit, pilte või hinda, siis eeldan, et müüd asja 1€ eest ja tood mulle koju.

          Comment


            #6
            Vs: Mures S90te pärast




            Tõmmake need andmed oma arvutisse ja siis pole enam vaja rumalaid arvamusi ja soovitusi kuulata. Saab iga tegelane ise vaadata ja mõelda. Praktikas on väljakujunenud reegliks et võimendi võimsus on 15-25% väiksem kui kõlarite võimsus.
            viimati muutis kasutaja humax; 17 m 2011, 12:17.

            Comment


              #7
              Vs: Mures S90te pärast

              65W kanalisse sellel võimendusel on ju ka maksimum, seega probleemi ei teki nagunii, 90W jääb veel kaugele.

              Esmalt postitatud humax poolt Vaata postitust
              Praktikas on väljakujunenud reegliks et võimendi võimsus on 15-25% väiksem kui kõlarite võimsus.
              Sellega on nii ja naa. See kes teab mida ja millega ning kuidas teeb, pole probleem 3W või 1kW võimendit S90 taga mängitada. Probleem tekib aga siis kui satuvad kokku valju müra harrastaja ja kõlaritest nõrgem võimendi. Ja ohvriks tuuakse siis kõrgete hääldi, kuna nõrk võimendi läheb valjult kasutades signaalist kandiliseks, esmalt juhtub see kõrgetel sagedustel ning selline pulseeriv alalisvool pääseb ka kondensaatorist läbi. Ja jama selles et kuulajad ei pruugi sellist klippivat kõrget märgatagi, alles vakkajäämise (läbipõlemise) korral märgatakse.
              Natuke kõlarist võimsama võimendiga saab samad nähtused korraldada, kuid tegelikult hakkab siin liigsest võimusest märku andma kõigepealt plärisev bass. Kuna aga võimendi veel ei klipi siis kõrged säilivad.
              Kui seltskond nupukeerajaid on aga igasuguse respekti muusika suhtes minetanud, pole enam ka vahet kas ja mis pläriseb. Säärasel juhul pole midagi soovitada...
              Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
              Konfutsius

              Comment


                #8
                Vs: Mures S90te pärast

                Hahahaha. Oled mures Ära ole, sul võib võim 2x150w "muusikat" ka olla, ikka ei juhtu kõlaritega midagi. Üksi normaalne inimene seda võimu põhja ei keera lihtsalt, kui keerad poole peale, siis on juba naabrid väga mures.
                Ja ega sul endalgi seal toas siis enam lõbus olla pole. Mida võimsam võim seda paremini kõlarid mängivad, seda vähem sa pead seda võimsust peale keerama ja seda puhtam on ka heli - maakeeli seletatuna.
                Ära ole mures Ja üldsegi osta normaalsed kõlarid omale ka kui Marantz võim. Kuuled muusikat ka, mitte ainult tympsu.... ja seda ka mitte eriti kvaliteetselt S90-ga. Ajalugu.
                Kirjutasin jutu ära ja siis nägin et eelkõneleja seletas ilusti asja ära. Nii ongi.

                Comment

                Working...
                X