Teade

Collapse
No announcement yet.

A.Vassilkov ja Estelon XA

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Vs: A.Vassilkov ja Estelon XA

    põhimõtteliselt, nagu kiudude ja vaiguga mässata, täiteaineks siis peenem kruus. Väga hea ja selge selgitus. OSX-i ees müts maha. Selle põhjal saab odavalt ka silindrilisi kõlareid teha. Läheks vaid vaigu raha. Vormideks kaks sobivas mõõdus solgitoru...ideed, ideed...
    Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

    Comment


      #17
      Vs: A.Vassilkov ja Estelon XA

      Olen aastakümneid ehitanud valjukaid paberist, liimides kiht kihi peale rebitud tükke. Kõik on kerakujulised, kuna see on akustiliselt parim. Eriti hea on vastamisi paigutusega ja vastasfaasis woofer. Välisviimistlusega pole vaeva näinud, aga kujutan ette, et siin eespool kirjeldatud vaik+tolm+ ... võiks hoolsal tegemisel vägagi efektne olla. Silindrikujulistest kinnistest ja reflekskastidest tuleks loobuda: silinder tekitab lootusetuid resonantse.

      Comment


        #18
        Vs: A.Vassilkov ja Estelon XA

        Esmalt postitatud Shele poolt Vaata postitust
        ... Kõik on kerakujulised, kuna see on akustiliselt parim. ....
        Kas keegi meremiinist pole proovinud?

        Comment


          #19
          Vs: A.Vassilkov ja Estelon XA


          Sellega võib kaasneda PARIMAL juhul pikaajaline kuulmiskahjustus, tavalisel juhul... aga tegelikult siin ongi selle materjali suhtes päris vaikne...
          Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
          Konfutsius

          Comment


            #20
            Vs: A.Vassilkov ja Estelon XA

            kogu selle "kivijutu" peale meenus natuke teistsugune lähenemine:

            http://www.hometheaterhifi.com/volum...07-part-1.html

            ja tõesti, mõned pisemad lairibad nt olen mängima/kõlama saanud just õhemast vineerist korpustes. üllatus-üllatus, kõlarite puhul on sageli oluline kõla, mitte tehniline/teoreetiline perfektsus. olles väikestviisi ka pillimeister (šamaanitrumm, pikkviled, indiaaniflöödid jne), kõlarite tegija (17a. ajalooga, projekte juba nii palju kogunenud, et raske kokku lugeda), harrastusmuusik ja helilooja jne, rõhutaks veelkord, et hea tulemuse saavutab, kui arvestada kõiki nüansse ja kasutatavate komponentide iseloomuomadusi oskuslikult põimida. mingi nurga alt on massiivsed ja über high-end kõlarid siiski sümpaatsed..
            OSX teab tõesti, mida räägib, omal ajal oli tema poolt tutvustatud "teistsuguseid" lahendusi põnev kuulata. aga võttis pisut aega ja praktilist tööd, et samade järeldusteni ise jõuda ning sealt edasi minna, olgu ta tänatud
            hetkel sarnaseim lähenemine ja käekiri on ehk lampizatori viimaste projektidega, kuigi Saba greencone vaimustust ei tekita, pole piisavalt neutraalne element.
            kõike arvesse võttes OB lahenduse kivistamine on kergelt overkill, piisab bassielemendi magnetitoestusest..
            Estelone kuulaks aga siiski huviga =)

            Comment


              #21
              Vs: A.Vassilkov ja Estelon XA

              http://www.soundshop.ee/index.php?id...0%28SPK-M15%29
              need kõlarid on "väliselt" sama lahendusega, kui defender monitor 15: 4" lairiba ning 1" alumiinium tweeter. Võimalus neid Onkyo kõlareid kuulata on suht nulli lähedane, siis ei saa ka vahet teha...kuid odavama otsa kõlaritest, mida kuulanud(nii 300 eek) on ühed parimad. Tweeter välja vahetada mõne parema vastu, siis mängib suhteliselt hästi. Õhukest seina saaks ka katsetada, 1.5 mm kasespooni vedeleb päris palju, ka selle tunneli tegemiseks leidub kõvemat täispuitu...
              Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

              Comment


                #22
                Vs: A.Vassilkov ja Estelon XA

                kes oleks osanud arvata, et teema 42k $ kõlaritest kulmineerub 300.- arvutikõllidest pajatamisega. ja sügavalt kahtlen, et viimastes alu. tweet on, paistab plastik pigem

                Comment


                  #23
                  Vs: A.Vassilkov ja Estelon XA

                  http://podcast.kuku.ee/2011/01/31/digitund-2011-01-31/

                  Estelonist on juttu vahemikus -22.10 min kuni -5.00 min

                  Comment


                    #24
                    Vs: A.Vassilkov ja Estelon XA

                    Väga huvitav kuulamine...

                    Comment


                      #25
                      Vs: A.Vassilkov ja Estelon XA

                      sööge küüslauku! (cayenne pipar oleks ehk tõhusamgi =)

                      tore jutt, aga see, et teatud hinnanumbrist tekib kõlarite vahele helipilt, on natuke mööda. lihtsam tee on 100% sümmeetriline ruum olulistes peegelduskohtades ning lihtsa filtriga kastikesed või OB-d.
                      paigutus ning kuulamisruum on stereo puhul alati A&O.

                      endal õnnestus ühte ebasüm. ruumi tekitada 2 ideaalilähedast sümm. kuulamiskohta (tegu siis nearfield 8" OB FR monitooringuks ja 2x12" OB/Onken 2,5...3m kauguselt kuulamiseks ning ruumi jääb pillimängukski ja salvestamiseks (vahetu referents seega olemas)).

                      "hipi" eskiisidel on üks edevam lipulaeva mudel juba koostatud (3 riba, 4 elementi, poolteist meetrit kõrgust, üliminimalistlik filter ning veel mõned põnevad ja uudsed lahendused, mida veel maailm näinud pole).

                      sügiseks tahaks valmis saada ja demomiseks pealinna paigutada, prognoositav jaehind jääb kusagile alates 15...18k euri kanti paar, eesmärgiks on Jamo R909 priske sammu võrra edestada, Estelonidega võrdlus huvitaks ka, sisetunne ütleb, et muusikat hakkab rohkem kostuma, kuigi joolaua ja mikrofonikapsli kuulajad võivad numbrite põhjal teistsuguseid järeldusi teha.

                      põnev kokkusattumus on see, Estelon on väga sarnane "hipi" pärisnimega - Eston T, ja plaanitud High-End bränd sai valmis mõeldud: "LegestonAudio", kui veel polnud Estelon kõlaritest kuulnudki.

                      "Legeston" saab olema rohkem Eesti meeste tehtud kõlar ning hea, et on midagi sellisest hinnatasemest kohapeal referentsiks võtta =)

                      Aga hea kõlari loomine võtabki kaua aega, ise tegin aastase vaikusepausi, üle poole aasta internetita ja välise meediata, jagasin rahuldavast allapoole kvaliteediga plaadid ära, joonistasin mitu kaustikut täis, muutsin korteri planeergut ja lahendasin kõikvõimalike probleemseid olukordi ning asümmeetriat erinevate kõlaritüüpidega, mediteerisin, paastusin, paar vaikuselaagritki koos sinna juurde kuuluva esoteerikaga (jooga ja muu tädikeste akrobaatika) said korraldatud, küüslaugu söömise asemel kasutasin maagilisema toimega vahendeid jne. taju läks lõpuks nii teravaks, et nautisin vaid oma tuunitud Hohneri kitarri või siis konkreetse setup-i ja toa jaoks kujundatud süsteeme ja audiofiilseid salvestusi.

                      Kuid plaan on veel proovimata pool-ulmelised kuid ratsionaalsed kombinatsioonid (ökolemb nagu ma olen) järele proovida, kasvõi rariteetsete ainueksemplar disainkõlarite näol (mõne elemendi modimisprotsess on nagu sportauto tuuning, alati on miskit kuivamas või ootab kirurgilist sekkumist (olgu see kasvõi võnkepooli 1mm lühemaks tegemine vms)), peab tunnistama, et mõned high-end elemendid on oma kosmeetilise poole kaotanud, seega tuleb neid looritama hakata.

                      Aga tegelikult olen ise ammu leidnud unistuste süsteemi, kõlarite disain on pigem kunagise hobi jätk, sest inimesed nõuavad.. ja nii uskumatu kui see ka pole, olen enda tehtud kõlareid tagasi ostnud või vahetanud ja nautinud.


                      loodan et te pika kirja pärast ega järgneva kirjutise autor ei pahanda, aga mõne päeva eest laekus postkasti selline väike revüü:

                      Õhtust !

                      Sai täna kuulatud Tartus Audiodisaini poes Polk RTiA7 ja Audes 146 kõlareid. Ausalt-öeldes ei avaldanud kumbki erilist muljet. Metallica kõlas paremini PolkAudioga, aga Hurts Audesega. Seega peaks olema eri soundi ja kõla jaoks 2 eri kõlaripaari.

                      Vaja oleks jah universaalkõlarit, millega saaks kuulata metalli, alternatiivseid ja ka pop asju. (mitte sellist poppi, mida Sky Plus laseb)

                      Igatahes mul olemasolevad Sinu valmistatud kõlarid kõlavad vähemalt nendest kuulatud kõllidest paremini. Ostja ei ole ma nende jaoks kindlasti.

                      Huvi on veel B&W vastu, aga nende kuulamine on keeruline. Neid ei too keegi endale igaks juhuks ja kuulamiseks sisse.

                      Niiet kui Sul on mingeid disainivariante, millest me juba ka rääkisime, siis ma arvan,et mõne aja pärast annaksin tellimuse sisse. Eelarve võiks jah olla u 15 tuhande eek juures. Rohkem ei kannata.

                      Mingi selline disain oleks päris ilus...

                      http://fotoalbum.ee/photos/hipiaudio/44626951 (põrandakõlarina ja mustana muidugi)

                      Ja muidugi meeldivad mu perele ja ka mulle need, mis praegu olemas on, aga võiks võimalusel midagi veel täiuslikumat proovida.

                      Seniks edu !!
                      viimati muutis kasutaja hipi; 05 02 2011, 08:21.

                      Comment


                        #26
                        Vs: A.Vassilkov ja Estelon XA

                        Mis kodanik hipi arvab audes 063 isendist.

                        Comment


                          #27
                          Vs: A.Vassilkov ja Estelon XA

                          Sa ei taha seda teada.

                          Comment


                            #28
                            Vs: A.Vassilkov ja Estelon XA

                            Khm, kulla hipi. Räägi äkki oma tehnoloogia baasist ka. Milline tehnika on sul kõlarite välja töötamiseks jne. Kõrva järgi ja vellemani võimuga 15k euri maksvaid kõlareid igatahes valmis ei tee.
                            Estelonide taga on suur hulk kogemusi ja head tunnetust. Ja siiski on nende väljatöötamisel läinud tarvis ka head hulka kallist tehnikat. Kahtlemata annab lisandväärtust ka autori nimi. Kõik kokku on kahtlemata oma hinda väärt.
                            Aga kui tuleb mees metsast (kujundlik näide vaid- Pärnu on linn ja väga ilus pealegi) ja ehitab valmis kõlarid, siis subjektiivne arvamus väärtusest ei pane siin hinda paika.

                            Comment


                              #29
                              Vs: A.Vassilkov ja Estelon XA

                              Duke Ellington: If it sounds good, it IS good.
                              Ning kahelda tasub alati - kysimus pole, kas antud komplekt on oma hinda v22rt, vaid kas odavamalt saaks sama tulemi?
                              Nagu OSX poolt toodud n2ide, et kas ~60mm OSB v6i kivi (Hi-endi puhul siis "itaalia kдsitoomeistrite poolt valmistatud, punasest india graniidist ") - tulemus on sama.

                              (Hipi kiituseks, et lisaks eelpoolmainitud tegevustele, on ilmselt reklaami ja PR kursus l2bitud. Edu!)
                              -

                              Comment


                                #30
                                Vs: A.Vassilkov ja Estelon XA

                                http://www.tonepublications.com/

                                ja sealt downloadida TONEAudio Magazine Issue 34 ja seal siis nende Estelonide revüü, I maailmas nagu nad väidavad

                                Comment

                                Working...
                                X