Teade

Collapse
No announcement yet.

4-riba

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    4-riba

    :-/ täitsa üllatusena tuli selline asi nagu neljaribaline kõlar, mina tean ainult kõrg, kesk, ja madalsagedushääldit, kust see neljas siis veel tuleb ?

    #2
    kõrged, midrange, midwoofer, subwoofer. Ei mäleta enam mis sagedusest misasi algab/lõpeb
    Kui töötab - ära näpi! (A.Ots)

    Comment


      #3
      Vahest pannakse keskmiseid või bassi kaks tükki.

      Comment


        #4
        See et keskmisi/bassi 2 tükki pannakse ei tähenda veel et kohe 4 riba on. See on ntx nii: on tornkõlar, 12" woofer, 6,5" midbass, 4" midrange ja 1" tweeter. Neid viimaseid võib ka 2 tükki olla. Esimene lõikesagedus on ütleme 80Hz, mis lõikab sellel 12" woofril päris jõhkralt sageduse ära(muutub subwooferiks); järgmine on ntx 450 Hz, mis lõikab midbassil kesk- ja kõrgsageduse ära; siis tuleb ütleme 3000 Hz millest lõpevad keskmised ja algavad kõrged sagedused.
        Lisaks tuleb veel märkida et need on nii madal-pääs kui ka kõrg-pääs lõikesagedused, s.t. et kust lõpeb üks algab kohe teine.
        Lisaks on veel kasutusel termin supertweeter, mis tegelikult peaks hakkama mängima vähemalt 15 kHz pealt, kui mitte kõrgemalt. Tegelikult on selle idee suht mõtetu, sest üle 20 kHz kuulevad vaid valitud. See super-tweeter on rohkem enesetunde asi ja maksad sellise asja eest väga kõvasti.
        Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
        indrek@sac.ee, +3725174765

        Comment


          #5
          Audese kõlaritest on ntx 035(037) 4ribaline, autodes on pea igal firmal 6*9" klassivaljukatel 4ribased mudelid olemas, kuid minu arust on nad ikkagi kõik umbes 2 ribalised - on woofer, mis teeb bassi, midbassi ja keskmistsagedust ja siis on tweeterid - kõik need ülejäänud 3 pisikest valjukat on ainult kõrgsageduse jaoks. Aga eks ta ole kaval trikk tarbijalt jälle raha rohkem välja pitsitada.
          Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
          indrek@sac.ee, +3725174765

          Comment


            #6
            4 riba on vajalik et optimaalselt sagedusi jagada. 3/4" tweetritel on parem dispersioon kui 1". Kasutada saab neid alates 3-4kHz. Väga vähe tehakse kvaliteetseid kuppelkeskmiseid. 3-4kHz peaks esitama kuppel kesksagedus. 1kHzni oleks optimaalne 5"-6", aga neid lõikad juba 200-300Hz juures(muidu läheb moonutus kõrgeks) 60-200Hz peaks tegema 10" (keegi ei keela 15"se kasutamist, aga kast näeks nõme välja). 10-60Hz subwoofer ja mitu riba meil on, ehh? Loomulikult nii anaalseks minemine on mõttetu raha raiskamine ja filtri tegemine on väga keeruline.
            [edit]heh, Ints vastas selle ideaalselt aga kas mina vaatasin muid postitusi?![/edit]

            Comment

            Working...
            X