Teade

Collapse
No announcement yet.

DIY 5.1 kõlarisüsteem.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    DIY 5.1 kõlarisüsteem.

    enda 5.1 k6larite systeemi peaks saama teha kui front ja rear k6laripaarid lihtsalt l2bi v6imu lasta. Kuidas center ja subwoofer saadakse saundi kaardist (SB Live)? See pistiku pesa on erinev teistest pesadest, kuigi tavalise stereo pistiku jaoks... mis otsad sealt v2lja tulevad?

    lykkasin tavalised k6larid sinna auku, siis hakkas yhest k6larist vaikset heli tulema. Seega kas see on siis nii et sealt tuleb mono heli, mille peab ise splitima kaheks - alla 100Hz l2heb subwoofri ja kogu signaal centrisse?

    kuid samas - settingute alt saab subwoofri heli tugevust muuta. Mu eelneva teooria j2rgi muudaks see center k6lari tugevust kah.... segane v2rk. Ehk keegi toob selgust.

    #2
    Ei oska täpsemini vastata, kuna ei tea mis SB sul täpselt on. Vaata http://uk.europe.creative.com/support/ sealt vali enda toode välja. Manualis on kõik vajalikud pinout'id kirjas.

    Comment


      #3
      Enamasti on kas 3 väljundpistikut (+sisend ja mikker), siis on yks stereoväljund(stereo), üks külgkõlarid(stereo) ja üks subwoofer(mono).
      Veel on ka siuke võimalus, et on kokku 4 pistikut, millest siis 2 väljundid. Siis on yks heli stereoväljund, teise üks kanal on kesk ja teine kanal on sub

      Comment


        #4
        5 k6larit kavatsen S30'd panna, mida v6imendavad TDA1554Q (2x22w). Subwoofri jaoks vist k6lbaks TDA1562Q (70w)? Mis k6lar sellisele v6imsusele paras oleks? Hindadest (ja v6imsustest) ei tea eriti midagi peale selle et oomipoest saab tellida 30cm woofreid alla 400kr. (alla 400 tahaks hakkama saada kah) Probleem selles, et sealt ostes ei anta kaasa nii t2pseid andmeid k6lari kohta mida vaja et kast ehitada.. netis kah pole midagi. Kysimus selline et kust osta ja mida, et andmed saaks kah kuskilt. v6imsus v6iks olla 70w kanti nagu v6imgi.

        WinISD's on "active 2nd order low pass filter" - selline k6lbab woofrile? mille j2rgi valida takistid kondekad? 100Hz cutoff jaoks sobivad 0,01uF, 159000oomi kui ka 10uf, 159oomi. Mis vahe neil on?


        praega vaatasin just s6jafilmi kahe s30 moodi k6laritega (IOAC-225) ning TDA1554Q v6imuga... k2rab kyll normaalselt ei j6ua 2ra oodata kui kogu v2rk valmis saab

        Comment


          #5
          Mis firma bassikas see 400 kroonine on?
          Muidu soovitan eesti oma Audest. Neile on kastiandmeid lihtne saada ja valmis kasti võid ju enam-vähem poes kuulamas käia. Renerkis oli kunagi ka üks Audese passiivne bassikas väljas kah, kodukalt leiad selle kirjelduse SW103K alt kui ma ei eksi.
          Muidu hakkasin samasugust Audese 16 cm valjukaga tegema. Mõtlesin et teeks 6.ndat järku bandbassi - 1 toru kummaski kastis. Arvutasin läbi mitu kasti varianti ja lõpuks tegin taolise nagu kodukal väljas. SOOVITUS - ma ei tea, mis ma täpselt valesti tegin, kuid see subwoofer nii küll mängima ei hakand, kui tahtsin ja andmed lubanuks. Jälgisin küll täpselt "retsepti", kuid ei midagi. Siis võtsin kätte ja tegin kasti ümber - 4.ndat järku bandbassiks. Arvutasin ja puha. Nüüd hakkas kast juba sellist häält tegema nagu tahtsin.
          Võib olla oli asi ka selles, et tegelt pole ju 16 cm woofer mingi suurem asi subwoofer, rohkem nagu 10" ja 12". Kuid olen ka väga paljudest 8" hea hääle kätte saanud. Seisabki ees 8" Audese elemendiga subwooferi ehitus. Ilmselt valin kastitüübiks siiski inverteriga, ja põrandale suunaga.
          Üldiselt on tegelt bandbassid jamad. Ei soovita, kui just 2-e valjukat ühes kastis ei kasuta.
          Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
          indrek@sac.ee, +3725174765

          Comment

          Working...
          X