Teade

Collapse
No announcement yet.

kõlarikast

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    kõlarikast

    mis mõõdud mul peaksid olema ja kas kellegil on pakkuda või soovitada sagedusfiltreid erinevate elementide jaoks (madal/keskmine/kõrge), kui ma tahan ehitada kõlarikasti järgnevatest komponentidest:
    http://www.thomann.de/gb/eminence_legend_cb15.htm (d=38 cm)
    http://www.thomann.de/gb/eminence_ga...utsprecher.htm (x2) (d=25cm)
    http://www.thomann.de/gb/swr_ersatzh...fuer_triad.htm (d=10cm)
    + inverter

    sarnase kõlaripaigutusega : http://rushifi.narod.ru/foto/S90B1.jpg
    PS. Tegemist oleks kõlarikastiga basskitarrile...
    viimati muutis kasutaja johannespaulus; 10 m 2009, 10:09.

    #2
    Vs: kõlarikast

    Olen küll suht võhik kitarrikombode koha pealt...aga kui sul tuleb basskitarri jaoks kõlar...siis mille jaoks on sul vaja midrange`t ja tweeterit? Pole ausalt öeldes varem näinud bassimängijal midagi peale madalsageduselemendi kasutuses olevat.

    Comment


      #3
      Vs: kõlarikast

      Esmalt postitatud gura poolt
      Olen küll suht võhik kitarrikombode koha pealt...aga kui sul tuleb basskitarri jaoks kõlar...siis mille jaoks on sul vaja midrange`t ja tweeterit? Pole ausalt öeldes varem näinud bassimängijal midagi peale madalsageduselemendi kasutuses olevat.
      http://www.elfaelektroonika.ee/fooru...hlight=tweeter
      Ehk siis tweetereid basskitarri kõlaris ikka kasutatkse

      Teemaalgataja võiks täpsustada, mis marki valjukaid täpselt ja mitu ta tahab kasti panna. Lingid (vähemalt esimene neist) ei käitu just päris adekvaatselt.
      Jääb mulje, et plaanitud on teha kolmeribaline kast, mis antud kontekstis tundub ilmse liialdusena IMHO?

      Comment


        #4
        Vs: kõlarikast

        Tehniliselt tuleb ta 2 ja poole ribaline kast sest suurim element Elemence cb15, 300W, on ainult bassi jaoks (45-3000Hz) ja siis on üks madal-keskmine kõlar Elemence Gamma 10, 300W, (60-5000Hz) ja siis on tweeter, 150W, (täpselt ei tea aga eeldatavasti umbes 5-20kHz) +inverter (spetsid ütlevad, mis läbimõõduga ). Liialdus ta ilmselt ei ole, sest suht paljudel bassi cabinet'idel on just 3-ribaline süsteem.... Tegin mingisuguse algse joonise valmis ja sain kasti enda mõõtudeks 540x400x935 (DxWxH), mis teeb umbes 200 liitrit (Kommentaare...).Kas 2cm vineerplaadist saaks seda asja teha või peab tegema mingist spets-pressplaadist või veel millestki muust?
        viimati muutis kasutaja johannespaulus; 10 m 2009, 12:52.

        Comment


          #5
          Vs: kõlarikast

          Ma nüüd pole ka väga bassikappidega kursis, aga kidrakõlaritega on elu näidanud, et absoluutselt ei tasu neid ise teha. Parem osta kuskilt secondhandist mingi vähe korralikum 4x10 kapp, kui tahad odavalt läbi ajada. Behringer tegi mingeid suht asiseid, aga odavaid ma mäletan.
          Või siis mingi 2x15.
          Transistor - Seadeldis, mis kaitseb sulavkaitset läbipõlemise eest.
          Ostan Goldstar MODEL 760 Ressiiveri. Ükskõik, mis seisus.

          Comment


            #6
            Vs: kõlarikast

            mis mõttes ei tasu ära? Kas liigne vaev või halb tulemus, sest miks muidu üldse neid ise tehakse...? Ja ma pole öelnud, et ma tahan odavalt ära ajada + secondhandist Behringeri suvakad mind eriti ei eruta...
            viimati muutis kasutaja johannespaulus; 10 m 2009, 21:59.

            Comment


              #7
              Vs: kõlarikast

              Veidi teemast välja, aga milline selle kasti rakendus saab olema? Laivil ei huvita kedagi su bassikasti sound - helimehed lasevad signaali võimust või pahatihti ka pillist otse pulti. Väiksel laval otse mängides kaotavad ülemised sagedused samuti mõtte, kui just sooloartist pole. Stuudios on ka sellisest kompotist kahtlane mingit ilusat soundi miciga püüda. Jääbki vaid võimalus kodus oma värvilõhnase kapi ees istuda ja imetleda kui laia spektrit bass suudab tekitada
              Loodan, et vaidled vastu ja põhjendad oma valikut!

              Comment


                #8
                Vs: kõlarikast

                jah, lai spekter sellepärast, et kasutan palju efekte, sealjuures ka distortionit ja chorust ja flangerit ja phaserit ja synth'i, mille pärast ma olen suht alati bassivõimudega irisenud, et kõrget otsa on raske kätte saada + slapi ja popiga on ka keskmist ja kõrget suht palju vaja...BTW, minu bassikasti sound huvitab mind vägagi ja ka minu bändikaaslasi...ja lisaks veel kui mul on 300W siis Eesti mastaabis võimalus, et helimees mind veel pulti tahab panna on võrdlemisi väike (vaid väliüritustel). Kas keegi oskab siis aidata, mis mõõtudega see asi mul tulema peaks...!?? 300 watti, 3 elementi (madal, madal-keskmine, kõrge)+ inverter, fsjo.
                viimati muutis kasutaja johannespaulus; 11 m 2009, 15:26.

                Comment


                  #9
                  Vs: kõlarikast

                  Aga tead, kui korralikku bassiotsa tahad ja pulti ei taha bassi lasta, vöta parem möni 15" elukas, nt. http://www.thomann.de/gb/eminence_delta_15lf.htm vöi http://www.thomann.de/gb/eminence_ga...5l_speaker.htm. Körgeteks pane hoopis http://www.thomann.de/gb/eminence_apt80.htm, kesksageduseks vali möni 10" kidravaljukas vastavalt maitsele (http://eminence.com/guitar.asp?speaker_size=10). Bassikas pane eraldi kasti, miski 150 liitrit ja 4 110 mm diam. solgitoru, 20 cm pikad. Keskmiste kast tagant 40...50% avatud vöi kinnine.

                  Vöimendus minu nägemuses oleks pisut eriline - bassikale üks sillatud PA vöim, millele vötad signaali bassivöimu liiniväljundist. Keskmiste kast bassivöimu järgi.

                  Filtrer minimaalne - körgsagedusele 3,3 uF konde jadamisi ja 0,22 mH pool paralleelselt, ning see olekski köik. Lisaks 12 V ~1 A halogeenpirn (autoosade poest leiad) körgsagedusele kaitseks jadamisi.

                  EDIT: Inspiratsiooniks: http://billfitzmaurice.net/phpBB3/vi...hilit=bass+rig.
                  Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

                  Comment


                    #10
                    Vs: kõlarikast

                    Bassivaljukaks kumba soovitate, kas http://www.thomann.de/gb/eminence_legend_cb15.htm või http://www.thomann.de/gb/eminence_delta15_pro.htm ?
                    peaks (võimendi) tuleb Ashdown MAG 300H http://www.thomann.de/gb/ashdown_mag_300h.htm
                    ok, tweeteriks see http://www.thomann.de/gb/eminence_apt80.htm
                    ja kesksagedusteks http://www.thomann.de/gb/eminence_ga...utsprecher.htm
                    Tehnofriik, kas sa viitsiksid mingisuguse joonise kasvõi paintis valmis kritseldada, missugune see täpselt välja peaks nägema...Tänud...

                    Comment


                      #11
                      Vs: kõlarikast

                      MIna eelistaks bassiossa Legendi. Minu visuaalne nägemus asjast on manuses. Kaks kasti on paindlikum - kui meeletut madalat otsa vaja ei ole, saab 15" juraka koju jätta (selles suhtes on Gamma üsna hea valik, saab madalama otsaga ka talutavalt hakkama), kui vaja ainult tummist alumist otsa ning släppima-poppima ei ole kavas hakata, saab kaasa vötta vaid 15" osa (too 15" peaks omapead ka paari kHz-ni mängima).
                      Lisatud failid
                      Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

                      Comment


                        #12
                        Vs: kõlarikast

                        kle suured tänud, aga mitme liitrised need peaksid olema? Rääkisid eelnevalt midagi bassikastist ja 140 liitrist...kui palju see ülemine olema peaks?

                        Comment


                          #13
                          Vs: kõlarikast

                          15" kast 150 L ja 4 toru, 110 mm diam. 200 mm pikad. Möötmeteks pakuks (millimeetrites) 486L x 636K x 636S. Ülemise suurus pole eriti kriitiline, nt. 20 L kinnine vöi tagant poolavatud, nagu tüüpiline kidravöimu kast. Suurus nt. 486L x 336K x 200S. Esipaneeli vöid tollel ca 10...15 kraadi tahapoole kallutada, nii jöuab rohkem kesk- ja körgsagedusi sinu körvadeni, mitte ei sumbu kuskil torso piirkonnas. Materjaliks arvestasin 18 mm vineeriga. Selline komplekt sinu valitud vöimuga peaks arvestuslikult kuni ~121 dB mürinat tekitama - piisav ka keskmise suurusega üritusele PA abita mängima.

                          Ääremärkusena - ole selle pea puhul selle "sub-harmonics" nupuga ettevaatlik - need nupud on üsna tavaline bassivaljukate surmapöhjus
                          Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

                          Comment


                            #14
                            Vs: kõlarikast

                            jah, tean seda seda nuppu ei lähe mul vist eriti vaja, sest kasutan pigem enda pedaalist octaveri...Kuigi see vist eriti bassikale hea pole??

                            Comment

                            Working...
                            X