Teade

Collapse
No announcement yet.

Max???rms???

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Max???rms???

    Ma tahaks teada mida see MAX võimsus näitab kõlaril subwoofril.KUi mul on 250W rms ja max power on 750W????Et kuidas saadakse MAX võimsus ja kuidas võimu valid

    #2
    Vs: Max???rms???

    Max võimsus on mõttetu näitaja, seda pole tarvis vaadata. Võimendi vali RMS võimsuse järgi. See on pidev-võimsus, mida kõlar kannatab. Hea oleks, kui kõlari RMS ja võimendi RMS oleksid enamvähem 1:1.

    SQ jaoks vali võimendi võimsam, kui kõlar.

    Comment


      #3
      Vs: Max???rms???

      Alusta sellest, mis tootja kõlar sul on, muidu võid ostuga eksida.
      Kuna NSR (naisedsaunasrääkisid) andmetel, näiteks "250W" KingAudio kõlarile on piisav ~50W.
      Sama viga teevad ka need, kes ostavad "5x150" W odavama resiivri ja hakkavad siis paaniliselt otsima kõlareid, mis ikka 150W oleksid .
      -

      Comment


        #4
        Vs: Max???rms???

        MAX võimsust suudab woofer ainult väikest aega taluda. Se on woofrile kaitseks järskude võimsus kasvude eest. RMS on pika ajaline võimsus kuid ei soovikas rms võimsust ka 24/7 sabas hoida sest tootjad hindavad oma tooteid liiga üle. Ükski asi pole ni võimas kui nad ise väidavad oma tubli 10-20 w võid alati maha arvestada just odavamate woofrite puhul. King Audiol võib isegi 50 w maha arvestada Vist salupa lehelt lugesin kuidas lihtsa arvutusega saab teada palju on võimendi tegelik võimsus. Se oli kuskil 5-10 w väiksem lubatust.
        Kui midagi valesti ütlesin siis äkki targemad parandavad mind.

        Comment


          #5
          Vs: Max???rms???

          Ei ole mõtet seda KA nüüd jälle alla teha ta talub täpselt seda võimsust mis peale kirjutatud (mul kannatas vähemalt kaks aastat nüüd on teose inimese käes ja ikka töötab). See max võimsus on üldse täis mingi kanti pandud igal firmal ise arvutus valemiga . Võimendit tasub ALATI vaadat rmsi järgi ja võimendi võiks olla nati võimsam kui element .

          Comment


            #6
            Vs: Max???rms???

            Mina olen igalt poolt lugenud (sh Lembit Abo mingi raamat) et RMS puhul peab kõlar vähemalt 10min pidevalt sellist võimsust taluma.

            Comment

            Working...
            X