Teade

Collapse
No announcement yet.

ProAc 2.5 kloonid

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    ProAc 2.5 kloonid

    Tervitus,

    Mõtlesin et jagan ka oma tegemisi siinse foorumiga. Sai mingi aeg tagasi valmistatud siis 2 paari ProAc'i kloone, üks endale ja teine sõbrale. Kuna tegu oli mu esimeste isetehtud kõlaritega, siis nad muidugi ideaalsed ei tulnud, aga kindlasti minu jaoks väga kuulatavad. Kannatamatutele siis kohe galerii aadres:



    Viimaste piltide kvaliteet on väga kehv, kuna hetkel pole võimalust paremat digikat kasutada ja ajasin asja ära oma pihuarvutiga, aga aimu peaks saama.

    Infoks siis niipalju, et ühe paari hinnaks kujunes ca 11k eek, lisaks 4-5 nädalalõppu (ühe päeva kaupa) töökojas koos isaga. Kastide seinad on tehtud 30mm'sest MDF'ist - originaalis olid külgseinad 18mm ja esi- ning tagaseinad 25mm, kuna aga MDF'i müüakse ainult suurte plaatidena ning hetkel 25'st ei olnud, siis läks 30'ne loosi. Siseseintesse panin 4mm pigimatid ja sisse isolatsiooniks Visatoni poolt toodetud lambavilla.

    Kõlarite elemendid tellisin audiocomponents.nl'ist ja hind koos transaga ühe paari elementidele tuli 6030 eek. Crossoveri jupid tellisin soniccraft.com'ist, kus siis poolid olid AlphaCore', kondekad SoniCaps ja takistid Mill's firmade omad. Cross läks paari peale maksma 2800 eek.

    Spooniks oli palisander, mille viimistluseks lihtsalt õlitamine. Aga teadmiseks teistele ka, et kui tahate palisandrit kasutada, siis kindlasti kasutage respiraatorit kui toimub selle lihvimine vms töötlemine kus tekib tolmu. Selgus nimelt, et ta on üsnagi mürgine puit - isa oli kahel korral ca 1 nädal haige selle pärast ja mina ühe korra. Väga ebameeldiv allergia tekkis sellest...

    Parimat!
    Viljo
    viimati muutis kasutaja vasaraonu; 17 m 2016, 18:40.

    #2
    SUUREPÄRANE TÖÖ!
    Kõik meeldiv tuleb lambist...

    Comment


      #3
      räägi helilist poolt ka.. kuidas tunduvad?

      Comment


        #4
        Tõeliselt tore midagi uut ja ilusat foorumis näha, viimistlus mulle isiklikult küll eriti ei meeldi, ei suuda kükll sellise spooniga kaste kusagil toas ette kujutada..aga küllap viga siiski minus.
        Hind on küll soolane, kas siis tunduvalt suurem kulutus on võrreldes odavamate isetehtud kastidega ära tasunud?
        S A C
        Siberian Audio Concept

        Comment


          #5
          väga ilusad kastid oled valmis saanud. mul selline küsimus et kust sa need kõlarikasti jalad/piigid said ja palju maksid ?
          TeamRMS

          Comment


            #6
            to ripspeed: piigid tellisin ebay.co.uk'st, Monacori omad (otsing 'speaker spikes'i peale peaks esimeste vastuste seas tulema). Hinnaks tuli vist u 350 eeki. Tegelt tellisin 2 komplekti neid, ühed kuldsed, teised mustad, mustad jätsin endale

            to Allar88: spoon on vist jah maitseasi, mulle nad väga meeldivad ja mu korteri interjööriga sobivad ka kenasti. Ja ära tasumine on suhteline, mina olen igatahes rahul

            Heli kvaliteedi kohta on hetkel väga raske objektiivset ülevaadet anda, kuna esiteks puudub korralik võrdlusmoment teiste kõllidega (samas keskkonnas, sama tehnikaga) ja teine probleem, mis ma arvasin ka et tekib, on see et tuba on hetkel liialt väikene nende kuulamiseks ning kõllid on toa nurkadesse pandud. See omakorda mõjub bassile üsnagi hävitavalt, tundub teine mõnikord suht kontrollimatu olema. Praeguseks probleemiks on ka CD mängija, milleks 90'ndate lõpus Technicsi cd-karussell, mis tundub ka suht tuim olevat.

            Aga kui need asjad kõrvale jätta, siis mulle väga meeldivad. Kasvõi juba sellepärast et ise valmis tehtud . Sain ühe õhtu ka parema võimuga neid kuulata - enda võim on Arcam Alpha 9, siis kuulasin Marantz PM17'ga ja minu jaoks oligi seal põhiline edasiminek bassi osas. Marantz'iga oli bass ikka palju konkreetsem ja mõnusam. Nüüd siis hakkangi vaikselt selle jaoks raha koguma...

            Praegu ma muidugi mõtlen juba järgmise projekti peale (Ellis 1801b), kuna on soovi avaldatud need kõllid ära osta. Ellised peaks väiksemas toas ka etemad olema, eks näis mis elu toob.

            Kui kellelgi on soovi neid kõlle kuulata/võrrelda, A/B testi teha, siis olen pakkumistele avatud (vilts@yahoo.com)

            Parimat!
            Viljo
            viimati muutis kasutaja vasaraonu; 17 m 2016, 18:40.

            Comment


              #7
              Originally posted by texxik@Oct 19 2005, 06:29
              Sain ühe õhtu ka parema võimuga neid kuulata - enda võim on Arcam Alpha 9, siis kuulasin Marantz PM17'ga ja minu jaoks oligi seal põhiline edasiminek bassi osas. Marantz'iga oli bass ikka palju konkreetsem ja mõnusam. Nüüd siis hakkangi vaikselt selle jaoks raha koguma...

              Praegu ma muidugi mõtlen juba järgmise projekti peale (Ellis 1801b), kuna on soovi avaldatud need kõllid ära osta. Ellised peaks väiksemas toas ka etemad olema, eks näis mis elu toob.

              Kui kellelgi on soovi neid kõlle kuulata/võrrelda, A/B testi teha, siis olen pakkumistele avatud (vilts@yahoo.com)

              Parimat!
              Viljo
              Marantzi eripära ongi natuge ülevõimendatud bassi osa. PM17-eid on igasuguseid. Tavaline ei pidanud parem asi olema.
              Huvi on suur nende kloonidega tutvust teha. Kus pool asud?
              viimati muutis kasutaja vasaraonu; 17 m 2016, 18:41.

              Comment


                #8
                Väga ilusad kõlarid, korralik ning puhas töö. Ma vaatan piltide pealt, et sul on ka korralik töökoda koos normaalsete tööriistadega olemas...Oh mida ma annaks sellise koha eest :unsure: . Edu edaspidiseks.

                Comment


                  #9
                  kallis väga kenad muidu.

                  Comment


                    #10
                    Oled ikka väga tubli.
                    Mina alustasin enda omade ehitamist pea aasta tagasi. Siis avanes vöimalus minna tööle välismaale ja niimoodi nad mul hetkel seisavad. Kastid on peaaegu kokkuliimitud.
                    Kelle projekti järgi sa oma kloonid ehitasid? Erinevad tegijad on kövasti katsetanud erinevate filtritega.
                    Teistele teadmiseks, et saada paar kokku 11K eest on tubli tulemus. Arvestades, et need köllid on suurusjärgus 4K Eur´i. Samuti on tegu ikka väga heade kölaritega.

                    Igatahes edu järgmiste projektidega.

                    Pisut kade

                    Comment


                      #11
                      kuna endal on ka kohe üks spoonimise projekt tulemas siis tahtsin küsida et kuidas sa seda spooni viimistlesid... nagu pildilt näha siis toimub mingi värk triikrauaga ja siis veel lihvimine ?

                      Comment


                        #12
                        õige link siis: http://viljo.marrandi.ee/gallery/diy/proac/

                        Comment


                          #13
                          Tervitus,

                          Head Uut kõigile!

                          Mis spoonimisse puutub, siis triikrauda kasutan selleks, et liim kiiremini ära kuivaks. St. kõigepealt aluspind liimiga kokku, spoon peale ja siis triikrauaga kinni kuumutada. Triikrauaga sai ka kõiki muid vigasid parandada, mis peale pressimist jäid - kuskilt kummis jne. Lihvimine oli jah viimane asi mida teha (enne õlitamist), ja see oli nagu lihvimine ikka, liivapaberiga

                          Aga üldiselt on see spooniga mässamine paras jama. Kallimad spoonid on 0.6 - 0.7mm paksused ja kui kuskilt aluspind on natuke kumer, siis on lihtne lihtsalt spoonist läbi lihvida (mida ka juhtus, parandamiseks tuli spoon ära lõigata ja uuesti peale liimida).

                          Lõppviimistluseks kasutasin õli, mis tavaliselt peaks kenasti toimima, aga palisandri puhul ta lihtsalt keeldus kuivamast. Ei tea kas ta praegugi kuivanud on - ei saa ka kontrollida, mõlemad kõlaripaarid on maha müüdud.

                          Crossoveri tegin selle skeemi järgi: http://www.geocities.com/diyproac25/Troels...edcrossover.JPG

                          Ja eelmise nädala lõpus sain valmis sellised kõlarid: http://viljo.marrandi.ee/gallery/diy/1801b/

                          Need on siis ellisaudio 1801b'd

                          Parimat!
                          Viljo
                          viimati muutis kasutaja vasaraonu; 17 m 2016, 18:41.

                          Comment


                            #14
                            Väike küsimus- miks on taga 4 klemmi mitte 2?

                            Comment


                              #15
                              4 klemmi peaks olema selle pärast, et tegu on BI-AMP'inguga... st. et võimendist tuleb eraldi signaal nii kõrgesse kui madalasse valjuhääldisse.

                              mis müüki puutub, siis mul selline küsimus et kas sa müügi jaoks tegidki või esialgu oli soov endale jätta ? teiseks eestis on suht raske "kalleid" asju maha müüa... kust kanaleid pidi sa ostjad leidsid ?
                              viimati muutis kasutaja vasaraonu; 17 m 2016, 18:41.

                              Comment

                              Working...
                              X