Teade

Collapse
No announcement yet.

Ostusoovitus: mõistliku hinnaga riiulikõlar

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Ostusoovitus: mõistliku hinnaga riiulikõlar

    Tere,

    ma ei tea, kas see on õige koht kirjutamiseks, aga väga palju rohkem HiFi teemalisi kohti eriti ei leidnud.

    Nimelt ütles hiljuti üles aastaid truult teeninud Castle Richmond 3i (https://www.hifiengine.com/manual_li...chmond-3.shtml) riiulikõlar. Parandamine ei õnnestunud ja nüüd tuleb vist hakata uut vaatama. Arvestades ruumi suurust ning mööbli asetust, oleks ilmselt mõistlik jätkata sama formaadiga, s.t. aluse peal seisva riiulikõlariga.

    Võimendi on Denon PMA-700AE (https://www.hifiengine.com/manual_li...ma-700ae.shtml), mis ei ole küll ideaalne, aga hetkel ei tahaks hakata selle asendamisega tegelema. Võibolla kunagi tulevikus.

    Raha võiks ideaalis kuluda 500 euro kanti, väga hea asja eest suudan vast ka 1000 ära maksta. Sealt edasi vast pole mõtet praeguse setupi (ja ruumi paigutuse) pealt minna.

    Kas mul on õige tunne, et Tartus ei ole hetkel alles enam ühtegi audiotehnikaga tegelevat poodi, kus saaks kohapeal asju kuulamas käia? Kuna hetkel päris kiire periood, siis Tallinna sõita ja seal mööda poode ringi surfata väga ei jõua, ideaalis tahaks soovituste/arvustuste pealt valida maksimaalselt paar-kolm varianti, mida siis kuskil kuulamas käia või siis (eeldatavasti tagastamisvõimalusega) koju tellida ning loota, et sobib hästi.

    Ahjaa, disain on ka veidi oluline. Muude korteri materjalidega sobib praeguse Castle tammespooni viimistlus ideaalselt. Uuel võiks ka analoogiline värv valikus olla. Nt, väga levinud must või valge on pigem out.

    Ootaks siis soovitusi, mida taolises olukorras teha? Mingi kindel kõlar, mida uurida? Hea pood, kus oleks mõtet kuulamas ja soovitusi saamas käia?


    Ette tänades,

    Margus

    #2
    Ise oman Sonus Faberi kõlareid ja julgeks soovitada (sõltuvalt toa suurusest) Lumina I või II mudeleid https://pood.valiheli.ee/sonus-faber...riiulikolarid/
    Valihelis olid viimati Lumina V põrandakõlarid kohapeal väljas ja varem olen ka Lumina II näinud, aga pole kindel, kas on endiselt alles. Nende kõlarite täispotensiaal jääb Denoniga ilmselt kasutamata, aga sellega saab ka hiljem tegeleda.

    SF viimistluskvaliteet isegi alumise otsa mudelitel on väga hea ja pähklivineer võiks sulle tuppa sobida ka https://www.sonusfaber.com/en/products/lumina-ii

    Comment


      #3
      Eks Sonus Faberil ole omad tugevad ja nõrgad küljed...
      Tugevaks küljeks ongi eelkõige hea väljanägemine ja disain

      Comment


        #4
        Aitäh soovituste eest, eks ma uurin edasi. See Sonus on küll veidi kallivõitu, aga ma üritan kuskil kuulamas käia seda kõlarit.

        Comment


          #5
          aga mis vanade kõlaritega täpsemalt juhtus?

          Comment


            #6
            Pakkuda üks väga korralik Triangle Comete EX paar. Mustad. Hinnaks on 400. Peaks Denonile hästi sobima. Annab ka kuulata.

            Comment


              #7
              Mis iganes nende Castle'tega ka ei juhtunud siis korda tegemine ei ole küll absoluutselt mitte mingisugune probleem! No okei...kui kõlarid koos kastiga konkreetselt maha põlesid siis olen nõus, pole mõtet jamada Muudel juhtudel ei näe probleemi, kuigi jah eks see võib vajada mõne elemendi vahetamist aga kui kõlarid endale meeldivad siis miks mitte.

              Comment


                #8
                Audiodesign on veel olemas tartus

                Comment


                  #9
                  Esmalt postitatud scanspeak poolt Vaata postitust
                  aga mis vanade kõlaritega täpsemalt juhtus?
                  Bassielemendi mähis põles maha. Ja asenduselementi ei suudetud kuskilt leida (vana kõlar ka).

                  Ahjaa, siin vast paslik mainida, et ma ise ei ole eriline osavnäpp elektroonikas. Olemasoleva kõlli viisin Arwestisse remonti ning nemad ütlesid, et seda ei ole võimalik mõistliku hinnaga korda teha.
                  viimati muutis kasutaja margusf; 01 m 2024, 22:17.

                  Comment


                    #10
                    Esmalt postitatud MK poolt Vaata postitust
                    Audiodesign on veel olemas tartus
                    Hm, kuskohas? Millalgi pool aastat tagasi ma käisin seal Lõunakeskuse taga otsas, keemilise puhastuse kõrval ning siis vähemalt nägi väga mahajäetud välja see kant.

                    Comment


                      #12
                      Õige koht ja kuulamisruum on ka kenasti poole suurem.

                      Comment

                      Working...
                      X