Teade

Collapse
No announcement yet.

Õhuke seinakõlar

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Õhuke seinakõlar

    Kustutada.
    viimati muutis kasutaja Tirinen; 04 m 2022, 19:04.

    #2
    Esmalt postitatud Tirinen poolt Vaata postitust
    Tere.

    ​​​​​​Küsiks pildil/lingil oleva kõlari kohta.
    Soov oleks teha õhukesed seinale kinnituvad kõlarid, mis võiksid ideaalis asendama hakata minu hetkel kasutusel olevaid Polk T50 põrandakõlareid, mis on liiga suured ja ei saa nagu aru, et see õigustaks kuidagi ennast.
    Küsimus oleks kas keegi on proovinud teha sellele elemendile sellist õhukest ca 110mm sügavat kasti ja kas selline asi toimib? Või oleks see hoopis downgrade T50 le?

    ​​​

    ​​​​​​Bassi eest hoolitseb aktiiv sub mul.

    ​​​​Kasutusala : 17 ruutmeetrine tuba.
    90% mainstream muusika lihtsalt taustaks mängimas.
    10% mingi kino asi. (keskkõlar selleks olemas).
    ​​


    https://www.soundimports.eu/en/dayto...o-lw150-4.html
    Kas upgrade wõi downgrade, see sõltub eelkõige kahest asjast. Esiteks, mida sa uuelt kõlarilt ootad ja teiseks, kui hästi su kõlariehitus ja filter õnnestuvad.

    Kui sa ootad eelkõige samasugust bassi nagu polk seda pakub, peab ilmselt pettuma, kui aga paremat detilsust ja puhtust keskribas ja lepid ka madalama tundlikusega, siis on lootust...

    Polki elemendid ilmselt jäävad hinnavahemikku 5-10 $ tükk, samas Dayton on oluliselt kvaliteetsem ja kallim. Edasi sõltub kõik juba sinu enda oskustest(pluss sobiv kast, elementide asukohad ja õnnestunud filter)

    Comment


      #3
      Esmalt postitatud Tirinen poolt
      Pm tekkis nagu mingi kinnisidee seoses sellega lihtsalt.

      Praegu ongi valikus kaks varianti.
      Kas ma saen need polkid nende passiivsete woofrite võrra lühemaks ja tekitan väiksema kinnise kasti mida on mul mugavam paigutada ​​​​​
      Seda küll teha ei soovitaks :O

      ​​​​​[/QUOTE] Ühtegi kasti joonist ma muidugi veel leidnud pole aga kinnise kasti jaoks andmete sisestamisega kuskile kalkulaatorisse saan ilmselt hakkama.

      Kuna ma pole kunagi ühtegi sellist kõlarifiltrit käes hoidnud siis selle ehitamise peale ma ei hakkaks esialgu üldse pead murdma. Ostaks daytoni valmisfiltri.


      ​​​​​[/QUOTE]

      "valmisfiltri ostmine" on ilmselt üks viletsamaid lahendusi, sest see ei võta arvesse ei kasti mõõtmeid ja elementide asukohti...ja mis veelgi olulisem, iga tweeter tahab midiga sobitamiseks üsna erinevat filtrit. Selline "valmis filter" on pigem selleks, et kaitsta elemente ja võimendit vigastuste eest, kuid mitte selleks, et kõlarid korralikult mängima hakkaksid...

      Comment


        #4
        options

        Comment

        Working...
        X