Teade

Collapse
No announcement yet.

Valjuhääldi eesmine perimeeter porolooniring - miks?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Valjuhääldi eesmine perimeeter porolooniring - miks?

    Tere targemad. Algajalt küsimus. Kui otsin valjuhääldit, millest ehitada kõlar, siis näen, et suur enamus on sellised, mille puhul kõlari eespool on ümber kõlari vahust/poroloonist ring, mis asub samal perimeetril kinnituskruvidega, justkui mingi tihendilaadne asi. Mille jaoks see mõeldud on ja kuidas selliseid drivereid nii kinnitada, et see kole tihendiring näha ei jääks? Kas neil kõlaritel on ehk kaasas mingid katteplastikud, mis selle ära varjavad? Kui ma googeldan DIY kõlareid, siis näen, et see kõik jääb näha. Minu arvates on see kole.
    Panin pildid ka kaasa näidiseks. Must on see "kole" ja valgega on see ilma tihendita, "puhas" variant.

    #2
    See "kole" on mõeldud esipaneelile tagant kinnitamiseks ja valge "ilus" keeratakse kinni paneelile eestpoolt. Selle "ilusa" tihend jääb nähtamatuks pärast kinnikeeramist.
    Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

    Comment


      #3
      See kole on "sangadele" neil on valjuhäädi ees veel disain võrgud mis selle koleda väga hästi ära varjavad.

      näed sa siin koledat valjuka ranti https://osta.img-bcg.eu/item/1/5489/52565489.jpg

      aga võta valjukas välja. kaunis kole valjukas on.

      Comment


        #4
        Seega võib öelda, et pildil on valjuhääldi paigaldatud nii, nagu see pole ette nähtud? Et selle oleks pidanud plaadile kinnitama tagantpoolt, mitte eest?

        Comment


          #5
          Ühe lausega jah või ei raske öelda. Kui pildil valjuka taga tihend, siis kõik OK. Ja omanik paneb eraldi miski ümbrise/katte peale, et poroloon ei karjuks silma.
          Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

          Comment


            #6
            see näib olema väiksema PA kõlari valjukas, see käib tagantpoolt sisse, aga selle võib ka eestpoolt paigaldada, neil on eraldi võrgud, mis kinnituvad klõpsuga ümber plekkrandi. näiteks auto kõlarid on eestpoolt paigaldusega ja neil on võrgud kohe kaasas. näide: https://www.noortehnik.ee/gas-silver...ksiaalkolarid/

            see käib eestpoolt sisse: https://www.visaton.de/en/products/d.../w-100-s-4-ohm mõnikord pannakse iluliist poltide varjamiseks. a La pioneer sdj60x sellel on bassikas eestpoolt sees ja tweeter tagantpoolt paigaldatud. aga kas näed bassika kinnituskruvisid?

            see on seestpoolt paigaldusega, arvutikõlarites on enamasti sellised: https://www.visaton.de/en/products/d...es/sc-13-8-ohm

            Comment

            Working...
            X