Teade

Collapse
No announcement yet.

Tuning frequency - kuidas sellest aru saada?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Tuning frequency - kuidas sellest aru saada?

    Olen algaja ning üritan planeerida surround kõlarite kasti, kasutades WinISD programmi. Kui teised muudetavad väärtused nagu kasti ruumala, vendi mõõdud, system input power on sellised, mida saan reaalselt ka päriselus füüsiliselt muuta, tehes suurema kasti, väiksema vendi jne, siis kuidas ma saan muuta päriselus tuning frequency't? Programmis saab sellele mistahes väärtuse panna ja graafiku õige koha peale panna, kuid kui kasti ehitades midagi füüsiliselt ei muuda, siis ju tegelikult heli ei muutu. Minu loogika järgi peaks tuning frequency olema selline väärtus, mis on teiste väärtuste tulemus, mitte projekti sisend. Ehk keegi seletab võhikule asja lahti?

    #2
    See on häälestussagedus. Näiteks faasipööraja oma. Väärtus võib olla nii tulemus kui ka sisend tulemuse saamiseks, sõltub kuidas programm arvutada oskab.

    Sisend saab see väärtus olla kui tahetakse saada porti näiteks 40Hz sagedusel, siis arvutab pordi ja kasti mõõdud mis omavahel sobivad. Seejärel leiad valjuhääldi(d) mille parameetrid sobivad sellise kastiga (enamvähem).
    Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
    Konfutsius

    Comment


      #3
      Tänud vastuse eest. Minu loogika järgi peaks see nii olema, et kui häälestussagedust muuta, siis programm peaks mingeid muid parameetreid muutma (port suurus, kasti suurus vms), aga ei muuda midagi peale graafiku. See tundubki ebaloogiline. Aga paar mõtet tiksuvad veel peas, proovin veel reguleerida seal.

      Comment


        #4
        Meil siin moi ehk mäletab kuidas WinISD töötab, ehk juhendab.
        Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
        Konfutsius

        Comment


          #5
          Ei mäleta, ei mäleta isegi, et oleks WinISD-d kunagi kasutanud.
          Üldine loogika on sellistel programmidel selline, et valitakse valjukas koos oma parameetritega, kasti tüüp, kasti bassi otsa ASK kuju ja programm arvutab kõik muu ise. Enamus programmidel on eri juhtude jaoks võimalus kõiki kasti ja inverteri parameetreid ka käsitsi muuta (näiteks Onkeni jaoks on vaja jõuga suurendada kasti mahtu ja inverteri häälestussagedust paarkümmend protsenti arvutuslikust madalamaks lükata) aga alati on kuskil võimalus arvutuslike kasti parameetrite juurde tagasi tulla. Need käsitsi muutmise võimalused on neile, kes kindlalt teavad mida teevad.
          Kas helpis ei ole kirjas kuidas asju ajada tuleb?

          Comment

          Working...
          X