Teade

Collapse
No announcement yet.

Kõlarite valik

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Ma seda tahtsingi öelda et need Wharfi riiulikõlarid olid parema häälega kui põrandakõlarid. Läksin ostma põrandakõlareid kuid valisin riiuliomad. Wharfi 4.2 raha ja soundi suhe oli ikka kuidagi väga paigas. Tasub ikka kuidagi sinna Viimsis Valihelisse kuulama minna ja veenduda ise mis on parim. Arvestada tuleb seal kuulamisruumis koduse kuulamis kaugusega, liiga lähedal olles on kõrged püsti kuid kaugemale minnes need kukuvad päris palju. Proovi kindlasti ka horisontaalset kõrgete katvust ruumis(liigu parimast kuulamistsoonist natuke välja ja hinda olukorda). Ühesõnaga proovi seal luua enda kuulamise ruumiga kõige sarnasem olukord siis saad parema ettekujutuse võimalikust tulemusest. Põhimõtteliselt antakse seal ka võimalus kõlarid koju proovimiseks kaasa võtta, see muidugi kokkuleppel. K

    Comment


      #17
      Võimendi vatid on kõlari valikul üsna teisejärguline asi. Kellel vähegi kuulmise pikaa-ajalist säilimist arvestav kuulamisharjumus, see nagunii palju üle paari vati keksmist võimsust ei kasuta kui kõlarid 90dB tundlikusega. Klipschi puhul ilmselt ei oleks sedagi vaja, neil tundlikus 98 dB/W/m.

      Comment


        #18
        Tänan!

        Ma võimendi passiandmete-vatte eriti kah ei jälgi, seesinane võimendi on u. 15 kilone ja võimeline 250W tarvitama e. saab vaadeldavate kõlaritega ilmselt hakkama. Ülemine võimsuspiir on heli dünaamika täieks väljamängimiseks vajalik ja muidugi madalamate sageduste esitamiseks samuti, neid ma ülemäära ei jumalda (e. 'basside' nuppu tingimata põhja ei vääna). Kõlareid, mille tundlikkus on (mitu dB) alla 90 dB, ei tahaks.

        Kahjuks kaasajal ei ole küllalt pikalt Tln-as, et jõuaks ka Viimsis käia. Teema ei tundu väga suure leegiga põlevat, iseseisev aretustöö on samuti esialgu veel võimaluste hulgas. Siis on vähemasti teada, millised head elemendid (valjukad) on neis mänguasjades kasutatud. On selge, et kui selle teemaga peamiselt ei tegele, siis pole tulemus ka lausa eeskujulik (e. 'premium'-klass), aga kui kõrv rahule jääb, siis ei virise.

        Comment


          #19
          Esmalt postitatud tehnoloog poolt Vaata postitust
          i madalamate sageduste esitamiseks samuti, neid ma ülemäära ei jumalda (e. 'basside' nuppu tingimata põhja ei vääna). Kõlareid, mille tundlikkus on (mitu dB) alla 90 dB, ei tahaks..
          Ja siis tuleb keegi sulle külla vinüüliga nagu.
          https://www.discogs.com/Yello-Toy/release/9121346
          https://www.discogs.com/Rick-Wakeman...lease/15816813
          ja küsib kus bass on

          Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

          Comment


            #20
            Vinüül juba põhimõtteliselt ei saa väga head ja madalat bassi anda, seal on kaks filtrit bassil ees, seda sa tead nagunii isegi. Üks enne plaadile lõikamist, et amplituud nii suureks ei läheks, et nõel vaost välja lendab, teine RIAA korrektori sees, et mehaaniline müra vinüülimängijast sisse ei tuleks. Enne kardaks seda bassi puudumise välja paistmist digitaalse signaaliallika puhul.

            Comment


              #21
              Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
              Vinüül juba põhimõtteliselt ei saa väga head ja madalat bassi anda, ...Enne kardaks seda bassi puudumise välja paistmist digitaalse signaaliallika puhul.
              Sul taustainfo ja numbrid näitavad, et madalat bassi ei esita plaat ning mängija ei võimalda, kuid mikrofon mõõdab kuni 26Hz, kõrv kuuleb/keha tunnetab ja kõlar esitab. Kus punktis me teineteisest mööda räägime/kirjutame?
              Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

              Comment


                #22
                vinüül esitab bassi küll. fonokorrektor peab selle bassi üles võimendama.

                Comment


                  #23
                  Ma arvan, et vinüül koos RIAA-ga ei ole just parim signaaliallikas, mille järgi otsustada, kas kõlarid head ja madalat bassi suudavad mängida.

                  Comment


                    #24
                    Sul pole korralikku ja ranget muusikaajaloo õpsi olnud. mul oli. tal olid kõik loengus kuulatav materjal vinüülidel ja esitas estonia teatris taadeldud grammofonil. kõik tuli nõela täpsusega.

                    Comment


                      #25
                      Palun jätame ägedamad mõtted bassi-ala esituse osas bassikõlarite teemade alla. Mul on see ajastu, mil tundus, et muusikat teevad peamiselt basskitarr ja trummid ja neid peab saama kõhuga kuulata, üle elatud. Muide, väga tore bassi allikas on (nagu nimigi ütleb) kontrabass.

                      Õnneks need mehed 'metsa' oma plaadivalikuga kuigi sageli ei satu, ei pea aru andma, saan oma värke senikaua vaikselt arendada. Ning see nupp, mis sagedusala siit või mujalt juurde/maha aitab kruttida, on ju (tõepoolest) leiutatud. Kel puudu, leiab kindlasti tehnilist abi.

                      Neid kõlareid, mis esitavad sagedusi +/- 3dB tasemel alla 35 Hz, eriti pole. Lisan - üks meie väärikas kaasfoorumlane juba aegu tagasi ütles: ka bassivaljukas peab noote mängima.

                      Comment


                        #26
                        To tehnoloog.
                        Võta riiulist https://www.discogs.com/Roger-Waters...h/master/49965
                        CD või vinüül ja kuula alustuseks 3. lugu - basskitarr ja trummid - kuidas kõlavad?
                        Või kui meeldib kontrabass+trumm, siis võta riiulist topelt LP:
                        https://www.discogs.com/Eric-Clapton...elease/2542857
                        Ja kirjelda loo D3 alumist osa - kas on ühe noodi edastus?
                        viimati muutis kasutaja martk; 08 02 2021, 22:20.
                        Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

                        Comment


                          #27
                          Muusikariistadele viidates on minu kogemuse põhjal kõlarite/klappide hindamiseks kõige pretensioonikam muusikariist timpan.

                          Comment


                            #28
                            https://www.youtube.com/watch?v=ix-QW-BShPY

                            see peaks ka kõlbama...

                            Comment


                              #29
                              Tänan taas. Paraku pole mul ju korralikke kõlareid, niisiis saan ainult tagantjäreletarkust välja näidata. Kui see tekib. Kuid siis pole ma ikka rahul: vaid piisava valiku ja piisava kogemuse pinnalt saab asjatundlikkust evida.

                              Esialgu pole ma aga millegagi rahul, näiteks mu 2M Red annab üsna 'lameda' heli. Telekast tuleb parem. Kas on viga helipea seadistuses või milleski muus, ei tea veel. Muidugi pole seesinane 'red' mingi tase, mida siin keegi kiitma hakkab. Alustuseks on aga see, las olla.

                              See teema on algatatud, et kõlareid valida. Natuke on vastuseid tulnud, pole paha. Ja Klipsch RP-8000F käis siin korraks jutust läbi, see polnud valikute hulgast väljas, aga esimesse vooru ei lisanud. audiocholics.com on seda päris korralikult uurinud ja jutt on üsna veenev.

                              Comment


                                #30
                                Esmalt postitatud tehnoloog poolt Vaata postitust
                                2M Red annab üsna 'lameda' heli. Telekast tuleb parem. Kas on viga helipea seadistuses või milleski muus, ei tea veel. Muidugi pole seesinane 'red' mingi tase,.
                                Ortofoni red on täiesti arvestatav helipea. Kui sulle ei sobi/meeldi ta taasesitus - vaheta tootjat.
                                Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

                                Comment

                                Working...
                                X