Teade

Collapse
No announcement yet.

elementide kuulamine - kus?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    elementide kuulamine - kus?

    tere!

    lugesin järjekordset uute postituste portsu ja märkasin, et hästi levinud soovitus on "mine ja kuula ja siis otsusta, kumb meeldib".

    kus?

    kus te kõik sedamoodi elemente kuulamas käite? võtate poes riiulilt elemendi ja teete kaasasoleva patareiga targa näoga "krõps-krõps"? või on kusagil mõni pood, kellel väljas kastid, millel saab ribasid eraldi sisse-välja lülitada ja sedamoodi suvalisi elemendikombinatsioone kuulata? ei taha nagu hästi uskuda...

    et siis - kus, seltsimehed?

    tänan kogemuste jagamise eest ette!

    atw@hämmingus

    #2
    Ma arvan, et kuulamise all mõeldi kõlareid mitte elemente. Elemendid valid parameetrite järgi.

    Comment


      #3
      to msw: ei muuda küsimuse mõtet minu silmis - elementi ilma kastita on ka mõttetu kuulata.

      aga nagu näha, on asjad ikka nii nagu arvasin - otsi-osi kust sa saad ja pista kõrv sisse...

      ehk et kui sõbral on sobiv element kastis, siis saad kuulata ja kui ei, siis ...

      kas pole siis sisukam mitte vastata "a Sa mine ja kuula ise kusagil" vaid hoopis katsuda kirjeldada - kes siin alles sai hakkama väga ilusa, emotsionaalse ja asjaliku jutuga pr Kralli kõla kirjeldades. minu jaoks oli sellest jutust ikka palju rohkem kasu kui "a sa mine kuula kusagil" soovitusest.

      lõppeks võiks ju tekkida foorumi alapeatükk, kus on postituse pealkiri "elemendi nimi" ja selle all kogutud teosed - kuulanute jutukesed. või kuidas? on edaspidi ka lihtsam - viide vastavale elemendile ja valmis. ERITI kui arvestada, et aktuaalseid elemente käib siit foorumist ebaühtlase sagedusega ringorbiidil läbi maksimaalselt kümmekond.

      aga mu küsimuse kohta:

      imesid, mida ootasin, ei sündinud - poode, mille olemasolusse ma ei uskunud, tõespoolest ka ei ole.

      TEEMA LUKKU, palun!

      tänan

      atw

      Comment


        #4
        Ära selle teema lukku panemisega nii väga kiirusta. <_<

        Asi nimelt selles, et kui sa mingit elementi mingis kõlaris ja akustilises keskonnas kuulad siis vast 1/4 sellest mida sa kuuled on elemendi "hääl", 1/4 on kõlari ja filtrite "hääl", 1/4 on elektroonika ja juhtmete oma ning 1/4 on ruumi akustika.
        Osad on muidugi suht umbes pandud aga igal juhul on sul valmis kõlari kuulamisel väga raske eristada seda elemendi "häält".
        Muidugi pole muud moodi seda elementi üldse võimalik kuulata aga sa pead ikka väga hästi teadma, mis on millegi "hääl".

        Comment


          #5
          hm... jutt kõik õige, aga sel juhul on kõlarite kuulamissoovitus veel mõttetum ju.

          tegelikult saad pildi helist alles siis, kui kõlar valmis ja millimeetripealt seal paigas, kus ta oma ülejäänud kasuliku elu seisma hakkab. kusjuures ka seadmed, juhtmed ja muusikastiil lõplikult paigas. ja toa kujundust ei tohi ka muuta. näiteks kardinaid või uksi-aknaid lahti-kinni liigutada...

          ehh... nali-naljaks, aga teoreetilist rada pidi ei jõua me küll kuigi kaugele. päris elus on ikka sedamoodi, et enne tuleb paberilt parameetreid imetleda, siis neid elemente kusagil kasti topitult kuulata ja pärast hullu moodi loota.

          eks see teema on suht mõttetu - tõde ei ole "seal kusagil väljas".

          küsisin ma algse küsimuse just sellepärast, et kõik hoolega soovitasid, et mine ja kuula - ma siis suure ehmatusega juba arvasingi, et keegi poemees on lolliks läinud ja pakub näiteks 1000 kasti ja 5000 elementi lõputute kombineerimisvõimalustega.

          mul ikka kuri tunne, et kuna see teema kusagile ei vii, siis võiks lukku keerata.

          atw

          Comment


            #6
            Aga räägi, mis elemendi kohta kuulmisaistingu kirjeldust vaja on ?

            Comment


              #7
              hmm.. see teema sai loodud küll pigem üldistavast teoreetilisest huvist, aga miks mitte:

              autotingimustes:

              1. audese madal ots - mõlemad 4-oomised ja kogemuse olemasolul ka võimendi jaoks õigel moel mitmekaupa ühendades madalamaoomisteks "petetud" kõrgema takistusega elementide võimalikud eripärad.


              kodustes tingimustes:

              1. audese kõikide sageduste esindajad vabal valikul - neid ikka peaks jaguma ju.

              2. visatoni kohta sama.

              mida kirjaldada võiks? Krall oli suurepärane näide&#33; sobib ka jazz ja selle kõlasugulased, Pink Floyd, Endura ([dark] ambient), industriaal, metall jms. Ühesõnaga - elus pillide muusika ja elektroonilisest vallast eksperimentaalsem (loe: mütsuvaba) nurk.

              alguseks ehk piisab.

              tänan&#33;

              atw

              Comment


                #8
                http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_store.cgi...3#&#33;240-4713

                ehk siis t130

                kast on häälestatud 50Hz alates ja sedagi on ainult 16L lisaks on ka veel kastis http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_store.cgi...1#&#33;240-8011
                ehk siis SC10N kõrgsageduslik kuppelvaljuhääldi. Inverterkast kandilise inverteriga. Kuulan enamjaolt elektroonilist nagu näiteks Chemical Brothers ja teen alati helisüsteemi selle järgi. madalamat otsa toetab RockFord & Fosgate subakas häälestatud 35Hz kast (f3) ja inverter 30Hz (fb) rahul olen omadega, esimesena kuulasin valmisolevat kasti ilma subakata, bassi oli loomulikult minu kui matsumehe jaoks vähe, chemical brothers mängib palju ka bassi kõigutamisega nii et subakas osutus hädavajalikuks. Siiski mis kostus esimesena ... väga hea, kõne oli osutatud, bass ei hakanud matma kitarri ega ka kõnet, mida vahel võib juhtuda, eriti halvade filtritega. Ahjaa, filtritest niipalju et need on venelaste tehtud asjandused aga ei oska öelda mis, need olid selliste kastide sees mis anti kaasa ühe hõbevalge vinüülimängija/raadioga.

                Kuulasin ka metalit ntx POD, Metallica ja heli oli täpselt nagu ma ootasin, kõrgeid oli, keskelt oli ilusti kuulda aga siiski midagi jäi puudu, vb jäi nõrgaks nn trummilöök, mitte basstrummi vaid need mis trummalil need väiksemad on (ei tea nimetust). Taldrikud kostusid normid olevat ja S täht kõvasti esile ei tulnud mida tihti olen kohtand ja mis on ka suur probleem mul autos ... kaalun tweetrite vahetus ja samuti ka nende t130 panemist kastidena ukse külge.

                Audese toodetega pole kahjuks mul mingit kogemust.
                -

                Comment


                  #9
                  On sul T130 kastist pilte?
                  Hivitab eriti kuhu sa inverteri tegid ja mis proportsioonidega kast on.

                  Comment


                    #10
                    ple pilte aga võin kirjeldada:

                    inverter on kandiline 5cm sügavusega, 1,5cm kõrge ja 4,5cm lai, kasti mõõdud on 40 kõrgus 24 lai ja 15 sügav (cm) seda siis eestpoolt vaadates. Element on täpselt esipaneeli keskele pandud, kõrgsagedus siis ühel kastil vasakus ja teisel paremas nurgas kuna mulle meeldib kui asjad on nn peegelpildis või sünkroonis vms, inverter on cm kõrgusel nn põrandast ja on valmistatud ??? (leidsin keldrist ja lõikusin parajaks )
                    pilte pole kahel põhjusel:
                    digikat pole, scannerit pole
                    värvi ja pahtli puuduse tõttu pole lihtsalt viisakas pildistada

                    PS&#33; kastis pole vatiini.
                    -

                    Comment


                      #11
                      ühe asja unustasin mainida: Elemendi jaoks freesisin süviku nii et element asun mitte pealpool ega seespool kasti vaid seina keskel. Iseenesest vist on soovitatav ta sissepoole kasti panna, kuna äärised on nii tehtud aga ei tea kindlalt öelda ja kataloogis polnud ka sõnagi sellest mianitud nii et nii ta sinna läks ja ma olen sigarahul omadega
                      -

                      Comment

                      Working...
                      X