Teade

Collapse
No announcement yet.

Bassielementide valik: German Maestro 3 sub 12 vs. Visaton TIW 300

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Bassielementide valik: German Maestro 3 sub 12 vs. Visaton TIW 300

    Tere, nagu pealkirjas märgitud, siis kas kellelgi on ehk isiklikke kogemusi nende kahe bassiväljuhäägiga.
    Vajadus on tubase subwoofri järele, 20...25 m2.




    Üks on rohkem mõeldud tubaseks kasutuseks (Visaton) ja teine autovaljukate rubriikides. Visaton on 8 oomi ja German Maestro 2+2 ehk kui võimendite küsimus kõrvale jätta, siis detailsust ja võimet mängida alates 30 Hz ja ülespoole peaks neil mõlemal olema. Märkusena, et helirõhku taga ei aja. Et mängiks 30...100Hz korralikult ära ja küsimus on, et arvestades hinda kumb neist põhimõtteliselt "võimekam" on detailsuse ja väheste moonutuste poolest?Visatoni puhul on öeldud, et võimendi peab hea olema, muidu ei tule Visatoni "headus" ilmsiks, aga..Olemasolevatest kastidest, millesse ta panna on üks hetkel tühi Hartke bassikombo kast (mõeldud algselt instrumendi võimendiks).

    Arusaadavalt oleneb palju kastist ja sellelest, milliseid sagedusi ja kuidas kast rõhutab/silub.

    Sellesse oleks hetkel kõige lihtsam valjukas sisse pista. Eraldi kastiprojekt on ka variant. Aga see pole selle kirjutise teema.

    Veel üks konkreetne küsimus: kas valjuhääldi andmetes on mingi kindel parameeter, mis näitab, millisest sagedusest magalam signaal püsival kasutusel (võimendist tulles) talle kahjulik võib olla (koormab mõttetult üle, ilma et valjukas suudaks eda korralikult esitada? Mõnede puhul on paberites tootja poolt märgitud, et kasutada high-pass filtreid, mõnede puhul pole midagi öeldud.. Ultra madalat bassi taga ei aja iseenessest, aga rumalusest valuhääldile liiga ka ei taga teha.

    Kõik konstruktiivsed kommentaarid ja ideed on tänu ette ära teeninud!

    #2
    Vs: Bassielementide valik: German Maestro 3 sub 12 vs. Visaton TIW 300

    Esmalt postitatud riifz9 poolt Vaata postitust
    Veel üks konkreetne küsimus: kas valjuhääldi andmetes on mingi kindel parameeter, mis näitab, millisest sagedusest madalam signaal püsival kasutusel (võimendist tulles) talle kahjulik võib olla (koormab mõttetult üle, ilma et valjukas suudaks eda korralikult esitada)?
    Ei ole sellist ühest parameetrit, võimsustaluvus eri sagedustel sõltub ka kastist kuhu see valjukas on pandud, kas kast on kinnine või inverter ja kui suur.

    Comment

    Working...
    X