Teade

Collapse
No announcement yet.

Logitech Z-5500 võimendi lahkamine

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Logitech Z-5500 võimendi lahkamine

    Tere

    Juba ennist otsisin enda logitech sub-ile asendus trafot aga enne seda oleks pidanud üle uurima mis juhe kus sellel võimul käib?
    Nimelt asi selles,et sain selle subi (koos sisseehitatud võimuga) sõbra käest tasuta AGA seda on nö juba häkitud.
    Oleks vaja leida keegi lahke inimene,kes omaks sama komplekti ja kes viitsiks mulle näidata/öelda,mis juhe kus käis.Pilte on internetis palju aga kõige tähtsamad juhtmed igal pildil nipukaga kimpus seega arusaamatu mis kuhu läheb.
    Asja eesmärk on kasutada teda aktiivsub-ina aga ilma control pod-ita.Ehk siis teha talle rca ühendus taha,et ma saaks ta ühendada oma võimule järgi(on olemas sub pre out) kasutades tema enda võimendust ja ka filtrit.
    Selle kogu moosi reguleerimine käib muidu tema podi kaudu,mida mul pole aga samas usun,et saan ta teie abiga ka ilma selleta tööle.Element ise korralik ja otse võimendi(harman kardon hk980) taga proovides tõotab olla "isegi" päris võimekas(75% vol peal vaevalt liigub membraan).Olen realist ja tean,et tootjapoolt esitatud võimsusnäitajatest on asi kaugel.
    Ei tahaks teda niisama ka vedelema jätta või ära visata kuna sõbral jäi ta seisma trafo mahapõlemise tõttu.
    PS: Kes asjast teavad,siis tegemist "springclip" tüüpi ühendustega komplektiga(oli olemas ka rca varjant)

    Parimat.
    Renx

    #2
    Vs: Logitech Z-5500 võimendi lahkamine

    Bass on küll jube ja kumisev tollel. Soovitaks kasti natuke villa toppida kasvõi.

    Comment


      #3
      Vs: Logitech Z-5500 võimendi lahkamine

      Vot kahjuks ise nii täpselt seda kommenteerida ei oska kuna olen kuulnud seda komplekti ainult korra sama sõbra juures mõne tunni jooksul(paar kuud tagasi) ja üsna vaikselt.Ega ta midagi erilist pole vbl tõesti aga alati on võimalik teha uus kast,kui asi selles on..Prooviks ta esialgu tööle saada ja eks ma siis vaatan edasi mis taga teha kuna praegu ei kõlba ta isegi ju müüa.

      Renx

      Comment


        #4
        Vs: Logitech Z-5500 võimendi lahkamine

        Ma usun, et kui mõistliku hinnaga müüki paned, siis ostjaid kindlasti leidub.

        Muidu mis nendest ühendustest, kas sobiva trafo oled juba leidnud?
        Kunagi sai Z-2300 ostetud, millel puudus pult, helikõlarid ning üks helikõlari kanal oli läbi. Sellele sai 3.5mm audiojuhe pandud koos "VGA" pistikuga sinna auku. Plaadi juurest sisselülituse klemmid kokku tinutatud ning töötab siiani. Ahjaa, helikanalite TDA kivid viskasin ka välja.

        Mis juhtmeid sul ühendada oleks vaja?

        Comment


          #5
          Vs: Logitech Z-5500 võimendi lahkamine

          Selle trafoga ongi see,et ei tea kas vaja päris sellist nagu originaalis oli kuna ei plaani teda kasutada nii nagu ettenähtud(pod,sub ja veel 5 kõlarit).Kuna subi võimuosal vaja äkki ainult 14v vms,siis saan selle peale muude juhtmete korda tegemist organiseerida.Ei raatsi hakata trafosid kokku ostma enne kui pole töötavat võimu mille peal seda testida.
          Juhtmetega on nii,et ma ise ka ei tea mis on mis..Võimu peal on lahti järgmised juhtmed:
          1.valge juhe,mis on kohe peale toitejuhtme sisendit mingisuguse silindrilise julla küljes(kus omakorda veel paar valget ja musta juhet ümber/läbi veetud)
          2.mingisugune "pealevaadates relee taoline" ruudukujuline nelja klemmiga karp-kõik juhtmed puudu pealt
          3.sisselülitus nupu taga on must juhe pooleks lõigatud(muidu jätkub läbi lüliti,läbi kaitsme ja edasi sinna silindrisse)
          4.võimu plaadilt tuleb sinine,kollane ja kolm musta juhet-kuhu lähevad ei tea..Üksik must,paaris must ja kollane ja "kõrvuti" must ja sinine
          Praegu kõik vist.
          Sinna on veel keegi pannud ühe lisakaitsme pesaga(jusiis arvas,et orig kaitsmepesa läbi põlend vms)
          Sai küll natuke segane aga loodan,et said aru.Kui selline kast olemas,siis lihtsam vaadata aru saada.Vajadusel teen pildid.NB puudub autofookus seega trükkplaadilt koode välja ei loe

          Comment


            #6
            Vs: Logitech Z-5500 võimendi lahkamine

            Paar nädalat tagasi sai selline isend korda tehtud. Trafo ja üks kivi olid maha põlenud. ja Asendused said Oomipoest toodud. Momendil ei ole täpsemaid voltide andmeid käepärast aga sai lahenduse kahe trafoga. Suurem vool kusagil 24V, ei mäleta, sai torroidiga mis oli 400VA ja vajalik 14V tavalise 30VA trafoga. 14V on sinised juhtmed ja lähevad alumise neljajalgse karbi- dioodsilla külge. Ülemise dioodsilla külge lähevad kollased jutmed, 24V?. Tee selgeks dioodide jalad!!!!! Kus läheb peale vahelduv ja kus on +/- klemmid.
            Valge juhe koos mustadega ja "jullaga" on maandus. Julla on kokkuviikude kate. Kus asud? See tuleb kasuks kui on kirjas!
            Subbaka kast on sellise võmsuse jaoks nadi! Küsi, ehk oskan aidata!

            Comment


              #7
              Vs: Logitech Z-5500 võimendi lahkamine

              Sinu 4. punkti küsimust täpsustan ja siis vastan. Kas plaadilt tulev nimetatud kollane juhe ei ole mitte oranž?

              Comment


                #8
                Vs: Logitech Z-5500 võimendi lahkamine

                Oranži juhet mul seal pole üldse.
                Paar pilti minu omast: http://nagi.ee/photos/Renxnrj/22101562/in-set/286899/ Kokku viis pilti. Piltidel on näha dioodsilla küljes kaks juhet,need panin sinna ise internetist leitud piltide põhjal aga need ei pruugi olla õigesti seega vaadata neid kui lahtisi otsi.
                Edit: Panin juurde 4 pilti kus võtsin juhtmed dioodisilla küljest lahti.Dioodiisilla ühe külje peal näen + märki ja teine tundub nagu oleks vahelduvvoolu sümbol aga teise külje peal pole midagi.Dioodillal KBPC1502 kirjad.
                Piltidel veel näha punane ja must lahtine juhe,need lähevad elemendi enda klemmidele.

                Asukoht on mul Türisalu pank,Vääna Jõesuu ligidal.

                Comment


                  #9
                  Vs: Logitech Z-5500 võimendi lahkamine

                  Sul on seal teistmoodi lahendus või on teine dioodsild maha kruvitud. Minul olid mõlemad ühte marki ja kõrvuti, teine oli lüliti kõrval ja seisid kõrvuti. Kas seal ei ole auku, midagi valget on ees, ei näe. Mõlemad trafolt tulevad voolud käivad läbi alaldi! Kollane ja must kokkukeeratud ja otstega on suurem vool ja kollane läheb dioodsilla + klemmile, must on -klemmil. Sinu käel must on samuti (-) juhe ja sinine + 14V. Peaksid minema dioodsillale mida ei ole. Kui vaatad trafot, siis sealt kaks sinist, peaks olema 14V.
                  Trafolt tuleb oranž,must ja kollane. Oranž ja kollane dioodsilla vahelduvvoolu klemmidele (?24V?) must ühendub selle üksiku mustaga mis tuleb kondensaatorite juurest vasakult-pilt , kus on käes sinine +14V ja must-14V. Ühel pildil juhe sul käes, läheb kokku trafo musta, keskmise otsaga. Oletatav 24V on +24-0-24V
                  Õhtul saan pilte mida remontisin. Dioodsilla mark on Sul olemas, googelda ja saad pildi jalgadest ,et teeksid ühendused õigesti.
                  Veidi segaselt aga on vast abiks! Küsi julgelt!

                  Comment


                    #10
                    Vs: Logitech Z-5500 võimendi lahkamine

                    Trafo kirjad sellised: WHT 230V ja BLK 0V ning siis ülejäänud YEL 26,4V , BLK 0V , ORG 26,4V , BLU 14,5V ja BLU 0V
                    Muideks jah,neid võime on erinevaid.Olen netis näinud ka pilte kahe dioodisillaga lahendustest,minul on aga ühega(pole midagi kuskilt ära võetud ega pole ka kohta kuhu saaks panna).
                    Kas dioodisillal on kaks vahelduvoolu klemmi(kuhu ühendada oranž ja kollane trafolt) või pean need kokku ühendama ja siis vahelduvvoolu klemmile panema? Mul märgitud ainult üks klemm.
                    Leidsin veel ka ühe video: http://www.youtube.com/watch?v=CbEfUIJl7Vs kus on näha sama süsteemi mis mul(ühe dioodisillaga) aga punaste juhtmete asemel on oranžid(alates 5:18). Selles videos tundub,et ta paneb sisendiks rca pesa.Millalgi pean ka endal midagi taolist tegema.Kahjuks video saksakeelne seega milleks ta seda täpsemalt teeb ma ei teagi

                    Comment


                      #11
                      Vs: Logitech Z-5500 võimendi lahkamine

                      Dioodsild. Kolm ühendusklemmi on ühes suunas ja üks nendega risti. Risti olev klemm on +, temaga diagonaalis vastasküljel on -. Teisipidi diagonaalklemmidele tuleb trafolt Ac vool ehk siis kollane ja oranž 26,4V. Kumb kummale klemmile on vaba valik, tegu vahelduvvooluga. Pluss ja miinus peaksid olema plaadilt tulevad kokku keeratud must(-) ja kollane(+). Kas need juhtmed ulatuvad dioodsillale normaalselt, ei peaks jääma väga pikaks ega ka pingesse?
                      Kuidas on alaldatud 14,5V, ei saa aru. Või on plaadil alaldi selleks? Sest 14,5V Ac peab saama Dc- ks, teisiti ei ole mõeldav. Keegi ehk kommenteerib!
                      Kui mõistsin õieti, siis videos ühendab sisendi RCA pes.
                      Valge ja must juhe- toide 230V. Pistikupesa, vahel on lüliti ja kaitse 2A, Mõlemad juhtmed on mähitud ferriitsüdamikule silufiltri eesmärgil(silindriline julla!) Rohkem kaitsmeid ei peaks nagu olema.

                      Comment


                        #12
                        Vs: Logitech Z-5500 võimendi lahkamine

                        Kokkukeeratud must ja kollane ulatuvad ilusti dioodsillale,ei jää pingesse ega ka ripakile.
                        Lisakaitsme on keegi eelmine sinna juurde pannud millegipärast,10 amprise pealekauba..Vbl polnud võtta asendus kaitset kohe aga oli olemas see teine pesa võimsama kaitsmega?Ei tea.
                        Millejaoks see 14,5 üldse seal on?
                        Mina kui võhik vaatan seda plaati ja näen hunnik juhtmeid ainult
                        Hakkasin nüüd mõtlema,et kuna tahaks ta tööle saada ainult aktiivsupakana,siis saab olema järgmine probleem sisend ja kuna sub juhtimine(vol ja sub level) käib läbi podi,siis ka see tuleb kuidagi lahendada.(et saaks subi vol reguleerida).
                        Kuidas see võimendi on tehtud?Kas üks osa toidab ainult subi ja teine osa muid kõlle?Sellisel juhul,kus on filtrid kogu selle jama jaoks?Kõlarite sees?
                        Selle video järgi saaksin ilusti teha need ühendused rca jaoks kuna terava otsaga kolb ja rca pesa olemas,2A kaitsme kah vast leian kuskilt ja see 26,4V jääb siis viimaseks asjaks.

                        Comment


                          #13
                          Vs: Logitech Z-5500 võimendi lahkamine

                          Millise trafoga kavatsed võimu toita kui originaal on maha põlenud? Kas on kindlalt kontrollitud, et on kutu? Mõõda palun testriga ära plaadilt tuleva sinise ja musta juhtme vaheline takistus ja anna teada tulemus, need otsad kuhu ühendub 14,5V. Võimu toide on -26-0 ja pluss 26V.

                          Comment


                            #14
                            Vs: Logitech Z-5500 võimendi lahkamine

                            Sinise ja musta vahel näit testril ei muutu.
                            Trafot pole mina testinud aga sõber proovis enda testriga "piiksuga" ühendust ja sai sisseminevate juhtmete vahel piiksu ehk siis peaks olema lühis..
                            Võin ka muidugi ise üle nüüd mõõta aga kuidas ja mida pean jälgima?(hetkel minukäes oleval testril puudub piiks).

                            Comment


                              #15
                              Vs: Logitech Z-5500 võimendi lahkamine

                              Multimeetriga mõõtes kui on skeemis( plaadil) alaldi ja vahetades testri juhtmeid (polaarsust) peab jääma näit nulli. Kui näitab mingit takistust, alaldit pole. Kas näit oli -0-? Ehk on võmalik teha pilti selles plaadiosast kuhu lähevad must ja sinine juhe. Mõõtmiskogemuse lihvimiseks tee mõõtmist dioodsilla vahelduva klemmidelt, näit on -0-. Kui Sinu tester näitab sinna nulli lähedale või mõnda oomi, on trafo maha põlenud.

                              Comment

                              Working...
                              X