Teade

Collapse
No announcement yet.

Elemendi valik valmis kasti

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Elemendi valik valmis kasti

    On olemas korralik 40x40x50 väliste mõõtmetega kast ehk u 75l, pordi mõõtmeid ei oska kahjuks öelda. Arvutatud ja valmistatud audes 100w100-6 jaoks.
    Oli mõeldud tuppa, kuid kasutasin ajutiselt autos, kuni õige woofer tegemises oli. Üks sõber ei osanud aga helitugevuse nupuga normaalselt ümber käia ning läks 1kw rms võimendi taga lihtsalt läbi.
    Xmax sai ületatud, ning rohkem element ei liikunud, kuna mähis oli magnetipilust välja tulnud ja jäigi nii.

    Üks põhjus, miks kasti ka autos proovitud sai oli see, et võimendi, mida kodus kasutasin, ei andnud 6 oomi peal piisavalt võimsust välja, kuna 100w100-6 tundlikus on madal, siis lihtsalt ei mänginud piisavalt kõvasti.

    Otsin nüüd asenduseks elementi, peaks olema 4 oomi ja 10", võimsustaluvus ei pea suur olema, kuna võimendi annab u 120w rms 4 oomi peal. Helirõhku taga ei aja, võiks mahedalt ja madalale mängida.

    Läheb magnat monitor 220 bassiosa toetuseks. Olen tegelikult nende riiulikõlarite bassiosaga põhimõtteliselt rahul, kuid kuna kast ja võimendi seisavad niisama, siis võiks nendega midagi asjalikku peale hakata.
    Kuulan enamasti Drum & Bassi, Dubstepi ja muud elektroonilist muusikat ehk madalat otsa pole kunagi liiga palju.

    Ise vaatasin audes 75W104-4, http://www.noortehnik.ee/75W104/
    Hind on85,5 euri, sellest rohkem maksta ei tahaks, pigem vähem.

    Kast näeb välja selline, kuid on praeguseks riidega kaetud.

    #2
    Vs: Elemendi valik valmis kasti

    Meenub 1 mu ropp katsetus: http://porsche-foorum.org/album/albu...l_P1012523.JPG
    Tulemuseks oli 1 valjuka samasugune surm ja kasti müümine 1 töötava ja ühe rikkis valjukaga

    Kuna kasti suurus ühe valjuka kohta on muutunud suuremaks ja pordi pindala samuti 2x suuremaks siis ilmselt mängib ta suht puu taha....aga kui sa miski valjuka välja valid aitan pordi ümber arvutada.....pead ilmselt miski klotsiga osa pordist sulgema...

    Comment


      #3
      Vs: Elemendi valik valmis kasti

      Kuidas minu kasti suurus ning pordi pindala 2x suuremaks muutunud on? Või pidasid oma kasti silmas?
      Peaksin kasti valmistaja käest uurima, mis sagedusele oli kast häälestatud. Samuti lähen käin hiljem garaažis, kruvin elemendi eest ja üritan pordi ära mõõta.

      Kui selle mõõdetud saan, siis kas on võimalik bassboxis vms softis kasti mõõtmed ning erinevate elementide andmeid sisse toksida ja vaadata, milline graafik jääb?

      Comment


        #4
        Vs: Elemendi valik valmis kasti

        pmst jah, seal vajalik kasti sisemisi mõõtmeid ja pordi suurust. võib ka välimised mõõdud olla kui tead materjali paksust. hiljem lihtsalt seal muudad valjuka andmeid ning saad teada graafikute näol.
        päikest, liblikat ja särisevat jootekolbi

        Comment


          #5
          Vs: Elemendi valik valmis kasti

          No vaata linki mis ma andsin. Selle kasti valmistaja OLEN mina selle kasti poolitaja pole seda porti arvutanud. Kui enne oli kastis 2 valjukat siis nüüd on ju port 2x liiga suur kuna kastis on vaid 1 valjukas.

          Comment


            #6
            Vs: Elemendi valik valmis kasti

            Kasti välised mõõdud on 40x40x50 cm, materjaliks 22mm MDF. Pordi mõõdud on 25,5x3,5cm ja pikkuseks 24cm . Kui keegi viitsib, siis võiks Audes 75W104-4, Visaton S250S 4 ja ka nt GAS Alpha 1026X antud kasti proovida.
            Audes 75W104-1:
            Bl 9,31 T∙m
            Qms 8,99
            Qes 0,31
            Qts 0,30
            Vas 80,7
            Fs: 33Hz

            Visaton 250S 4
            Fs - 31 Hz
            Le - 0,93
            Vas - 140 lit
            Mms - 32 gr
            BL - 8,94 T-M
            SD - 346 cm2
            Qts - 0,30
            Qes - 0,35
            Qms - 2,2

            GAS Alpha 1026X
            Vas: 30,47 lit
            Qts: 0,947
            Fs: 36 Hz

            EDIT: proovisin siis ise läbi, silma järgi jäi kõige siledam graafik Visatoniga. Targemad võiks üle vaadata ja öelda kas on okei:
            http://www.upload.ee/image/3014324/visaton.jpg
            viimati muutis kasutaja Doperide; 25 m 2013, 00:25.

            Comment


              #7
              Vs: Elemendi valik valmis kasti

              Bassikõlaril seda siledat graafikut ära vaatagi...peale 30h ta vast algab ja üsnapea peab teda juba lõikama hakkama.....vali ikka selle järgi mis varem ärkab ja mis on nominaali juues valjemat häält teeb või kui sul on lahja võimendi siis vaata mis selle võimuse juures valjem on ja madalamale mängib. Kahjuks pole hetkel bassbxiga arvuti taga ja ei saa aidata.

              Comment


                #8
                Vs: Elemendi valik valmis kasti

                Lõikamisega pole probleemi, võimendi annab u 120w rms ja selle juures paistis ka SPL piisav olevat. Mul pole tarvis, et subbar tavakōlaritest üle mängiks, ehk täisvõimsusel hakkan väga harva kuulama. Tahaks lihtsalt veidi sügavamat bassiotsa. Proovisin ka osasid auto elemente, kuid paremat tulemust ei saanud. Paistab et selliste mõõtudega kasti sobib see visatoni element täitsa normaalselt. 30 Hz peaks muusika jaoks vist enam-vähem piisav olema?

                Comment


                  #9
                  Vs: Elemendi valik valmis kasti

                  30hz on muusika jaoks enam kui küll. Tegin oma subi kastid väiksemaks, et veidi valjemalt kuulata ja 35hz on täiesti piisav alampiir....alla selle liigutab vaid asju. Auto valjukad unusta ära, olen selle omal nahal selgeks teinud, et see on enam kui pointless toas kasutamiseks.....need on mõeldud niiskesse keskkonda ja seetõttu rasked. Suurem liikuva osa mass nõuab suuremat võimsust ja suurem võimsus tugevamat lõdvikut.....kõik see teeb heli aga mustaks ja bass on kõike muud kui täpne.....Täpsuse nimel ka ei pingutata sest pagassist salongi kuuleb niikuinii vaid müra. Kvaliteetsed auto woofrid on aga kallimad kui hi-fi koduaudio valjukad.

                  Comment


                    #10
                    Vs: Elemendi valik valmis kasti

                    Hetkel on mul bassiosa toetuseks üks pioneeri 400w rms woofer väikeses kinnises kastis ja no ei ole väga mõnus heli, aga hädaga ajab asja ära, kuni visaton kohale jõuab. Eks kommenteerin, kuidas heli on, kui kätte saan.

                    Autos on mul Pioneer TS-W3001D4 SPL kastis 1kw rms võimendi taga. Oma SPLi vajaduse saan seal kätte, koju tahaks midagi mahedamat.

                    66 euri paistab suht mõistlik hind ka olevat.

                    Comment


                      #11
                      Vs: Elemendi valik valmis kasti

                      Tulemus oli täpselt selline, nagu soovisin. Bassiots käib nüüd mõnusalt madalale, Kuna see tuba on ainult 10 ruutu ja suures toas on suuremad kõlarid, siis sellest on enam, kui küll. Lõikasin kuskil 80hz pealt. Väga hea, et mingit auto kummipumpa ei ostnud, hoopis teine heli on.

                      Comment

                      Working...
                      X