Teade

Collapse
No announcement yet.

Subwooferi valikul

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #46
    Vs: Subwooferi valikul

    Nüüd selgem pilt asjast! Olen seda hz asja makist seadnud isegi, et esimesed kõlarid ni madalat ei mängiks ja saaks voluumi rohkem keerata, et ei hakkaks plärtsuma. Kuid woofri low passi asjast polnud aimugi, see mingis lambi asendis. Bass boosti kuritarvitamisega lihtsalt võimalik kiirelt woofrist lahti saada jah?
    Ja kas sellele võimule oleks vaja ka kondekat või mis ta õige nimetus ka poleks? Kui oleks vaja, siis milline sobiks ja mis firmat eelistada?
    Tänud!

    Comment


      #47
      Vs: Subwooferi valikul

      Kondekat pole vaja. Pigem korralikud juhtmed, ühendused, aku, genekas. Ise pole kunagi kondekaid kasutanud, vajadus puudub. Kui tuled vilguvad on vähe voolu ehk genekas/aku ei ole piisavalt heas korras.

      Comment


        #48
        Vs: Subwooferi valikul

        Kui valjusti kuulata, siis veidi võtab tuled vilkuma jah, autos on voltmeeter ka ja selle seier ka liigub madalamale veidike. Genekas on 150A ja peaks ka korras olema kuid aku on nii ja naa. Kuid kas tõesti pole kasu kondekast? Miks paljud kasutavad neid ja palju lahjemate võimendite puhul isegi? Vaatasin, et mõne 1F kasutatud saaks 25-30 euro. eest kätte juba.

        Comment


          #49
          Vs: Subwooferi valikul

          Kusagilt sinu võimendi andmetest lugesin välja järgmise...Consumption @1ohm, 14.4VDC: 56A 150A genekaga saad toita mitut sellist võimendit ilma ühegi tule vilksatuseta. Kondeka võid lisada kui soovid minujaoks ta jääb iluasjaks. Ise olen kuulanud ka 76A genekaga autos korraliku akuga 150+ amprise vooluga ja alles pikal piinamisel hakkavad tuled tumenema-siis kui akust vool lõppema hakkab. Kui sul on kusagilt laenata korralikku suurema mahtuvusega akut mis peale mahub siis proovi korra sellega. Mitu volti sul voltmeeter näitab kui auto töötab?(ilma stereota)

          Comment


            #50
            Vs: Subwooferi valikul

            Või nii!
            Täpselt ei oska öelda mis ta näitab kuid 12V ja 16V vahel on veel üks kriips ehk vast 14V peaks olema see ja seier on natuke üle selle 14V kriipsu. Ja, kui maximum volüümiga kuulata ja korralik bassiga lugu, siis seier kukub ikka veidi alla selle niiöelda 14V kriipsu. No tuled nii väga palju ka ei vilgu, õrnalt on näha. Tunduvalt vähem, kui eelmisel autol millel oli 120A genekas. Sellel 120A genekaga autol oli väga selgelt näha, kui lähituled õhtul vilkuma pani. Juhtmed ja kaablid puha samad.

            Comment


              #51
              Vs: Subwooferi valikul

              midagi peab ikka väga viltu olema kui see võim 150A geneka kuivaks tõmbab...vaata kõik ühendused üle, genekast akuni ja kõik massid samuti. Kui jämedad on juhtmed? Ja aku vaata ka üle. Kui sa nüüd reaalselt kondeka tööle mõtled siis mõtle korra kust kohast saab kondekas voolu? Akult ja aku saab genekalt. Kui genekas ei suuda akut laadida või on kehva aku siis ega kondekas seda voolu õhust ja armastusest juurde ei tooda...ta võib küll mingil kindlal juhul parandada seda olukorda kuid tegelik põhjus miks voolu ei jätku jääb alles...ja ei tea mina küll eriti kedagi SQ ja SPL maailmas kes kondekaid kasutaksid...

              Comment


                #52
                Vs: Subwooferi valikul

                No jaa, eks paha ei tee kõikide ühenduste üle vaatamine ja puhastamine, auto ise pea 11a. vana ja eks selle ajaga võib nii mõnigi ühendus kehvaks jääda. Juhtme paksust peast ei mäleta, sai oma pea 10a. tagasi ostetud kuid A&T soundis foower ja see hertzi võim paigaldati, siis küsisin ka, et kas see juhe normaalne ja pidavat piisav olema. Enda arust ka päris paks kaabel. A&T soundi tüüp vedas sellest paksust kaablist sellele Hertzi võimule peenema kaabli ja see paks kaabel läheb Pioneeri võimu ja võimud asuvad kõrvuti. Massi kaabel ka sama jäme. Mõõdan homme kaabli ära, eks kirjutan siia ka. Vb. leian voltmeetri ka, et ära mõõta palju kaabli otsas V on võimu juures.

                Comment


                  #53
                  Vs: Subwooferi valikul

                  Sain täna ära mõõdetud ja tühikäigul võimendite juurest mõõtes kõikus 14,25 - 14,4V vahel. Kaabli paksuse sain ära mõõta koos isolatsiooniga vaid ja selleks on + kaablil ~9,5mm. ja massil ~10,2mm. ning see teine lühike + kaabel mis teise võimu läheb on ~7,7mm. Et kas on piisavad või peaks välja vahetama need?
                  Tänud!!

                  Comment


                    #54
                    Vs: Subwooferi valikul

                    Kaablid vast ajavad asja ära kuigi võiksid jämedamad olla. Pinge kõigub päris palju ja see ei ole päris normaalne...kas aku on mootoriruumis? Kui on siis mõõda korra ka aku pealt tühikäigul. Tundub pigem geneka probleem olevat või mingi pingeregulaator...

                    Comment


                      #55
                      Vs: Subwooferi valikul

                      Ei no esialgu,kui auto käima panin külmalt, siis mõõtsin kohe ja pöörded olid algul veits kõrgemad, siis oli näiduks nii 14,32 - 14,4V ja pärast. Kui juba soojenenud oli natuke ja pöörded normaalsele tühikäigule langenud, siis oli kuskil 14,25 - 14,3V, et on see kõikumine tõesti suur? Aku juurest mõõtsin ka ja seal olid samad näidud ja aku asub mootoriruumis.

                      Comment


                        #56
                        Vs: Subwooferi valikul

                        Ei ole nüüd päris geneka spetsialist kuid minumeelest peaks autol olenemata põõretest suhteliselt sama volt genekast tulema... See pole küll kriitiline kuid mina laseksin mõnel asjatundjal asja üle vaadata. See pole normaalne et need võimendid 150A geneka kuivaks tõmbavad...

                        Comment

                        Working...
                        X