Teade

Collapse
No announcement yet.

Soovitage ~5000.- supakat tuppa

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Soovitage ~5000.- Subakakat tuppa

Tegin uusi kalkulatsioone ja üks asi pani mõtlema.

Kui hakata ehitama ise ja tahta head asja, siis tuleks valida elemendiks kas Peerless XXLS 12" ~4400.- või LAB 12 ~4000.-
    Siis juurde oleks tarvis võimu, näiteks Simex BA-480 ~2800.-
    22mm MDF plaat on kuskil 800.-
    2 toru ~300.-
    Pahtel + värv ~300.-
    Kokku: ~8600.-

Alati on oht et ise tehtud ei pruugi anda soovitud tulemust ja viimistlus kvaliteeti.

Kui võtta poest, siis valikusse on jäänud 2 subbarit.
    1. ES250PW ~7800.-

2. DSW Pro 660wi 7960.-

Mõlemad on wirelessid ja väga mugav on neid toas ringi tõsta.
    Avaldage arvamust, mis oleks mõistlik.
    B&W 803D2 / Beta 300RR / Sig Sauer X5

Comment

Minumeelest need lingitud woofrid ei ole üldse samast klassist, kui ehitada ise kas XXLS 12'' või LAB 12'' elementidega woofer. Kokku saaksid võibolla hoida veel sellepealt, et tellid kellegilt mõõtu lõigatud kasti materjali, siis sa ei pea tervet MDFi plaati ostma ja endal tööd vähem. Võimalus ka ju port teha ristküliku kujuline, siis ei pea torusid ostma.

Loomulikult on poe woofreid hea liigutada, kui wireless on ja näevad rohkem bling-bling välja kah, kuid isetehes on madalsageduste taasesitamine kindlasti parem.

Comment

Mina sain 160L veekindlast vineerist kasti 700kr..

Comment

Oskad põhjendada, et miks nad ühest ja samast klassist pole? Kui saaks nii Polgi kui JBL subbaka andmed, siis saaks võrrelda. Neil mõlemal on ~70L kastid ja 12" woofer.

Ma mõtlen sedasi, et kui suur firma tuleb turule subbariga, siis seda on toodet aretatud pikalt.
          Valitud õige woofer, võim ja kast. Ma olen üsna veendund, et ennem on proovitud/testitud 50 erineva kujuga kasti.
          Idee poolest, see mida poest saada on, on üpris hästi oprimeeritud lahendus.
          Lükake ümber, kui olen millestki valesti aru saanud.

Nüüd oma meisterdamisest:
          MDF saamise ja lõikamisega pole muret, kuna kasutada on terve puidu tehas.
          Kandiline port hoiaks raha kokku, kuid suurendab kasti mõõtmeid. Kui toas ringi vatan, siis 100L kast oleks suht max mida saaksin (loe naine lubab) teha.

MDF on ainuke, mida saaks normaalselt värvida, kuna ma ei saa nurka vineeri kolakat.
          Kasti viimistlus peab olema väga hea.

Kui valida woofrit, kas XXLS või LAB, siis tundub, et XXLS on asjalikum ja neid on rohkem kasutatud ka.
          Lab 12 saaks inglismaalt kätte, kuid pole leidnud veel XXLS ostmise võimalust. On kellegil infi kust võiks neid tellida.
          Helistasin Audiodesigni, neid sealt enam ei saa.

Comment

Soovitan sul lugeda teemat "lahkame firmakõlareid". Loe see läbi ja siis mõtle uuesti, kas tõesti firmad proovivad 50 eri kastilahendust ja töötavad välja valjuhääldid, mis sobivad ainult nendesse kastidesse, või on hoopis nii, et tellivad kuskilt malaisiast mingid suvakad valjukad ja panevad kasti ümber, viimistluse teevad võimalikult bling-bling ja müüvad mitmekordse kasumiga maha. Siis on tõesti nii, nagu sa eespool mainisid, et hea KERGE liigutada kõlareid. Seal teemas küll lahatud enamasti tornkõlareid, kui miks peaks woofritega teine lugu olema?

See mis poest saada on, on täiega kommerts lahendus, ehk siis täiesti universaalne element, universaalses kastis. Minuarvates.

Iseehitades sa vähemalt tead väga täpselt, mida saad. Sedaenam, kui sul endal terve puidutöökoda kasutada on!

Aga Peerlessi valjukat võid saada näiteks europe-audio lehelt.

EDIT: Mõtle sellele ka, kui poe woofri hind on ~8k, siis milline võiks sealt olla see "omahind", millega tehas selle valmistas ja siis mõtle, millise hinna sellest omahinnast veel valjukas moodustab. Need valjukad, mis sa vaatad, on ~4k EEK. Sellest siis minu väide, et erinevast klassist asju võrdled.
            viimati muutis kasutaja kapsas; 14 December 2010, 16:08.

Comment

Ma siin näppisin Bass box prod ja sain sellise tulemuse. Subbari andmeid sisestasin niipalju kui neid oli
              1. XXLS 12" + passiv 12"
              2. XXLS 12" ported
              3. Polk car MM 15"

Ma saan teha kuubiku 550x550x550cm, mis annab mahuks ~160L
              Kui graafikut vaatan, siis PolkAudio 15" auto subbar mängib paremini kui XXLS. Oskab keegi seletada põhjust?
              Ma ükspäev testisin kodus auto PolkAudio 12" subbarit, mingises ~50L kastis ja see mängis madalamale ja kõvemini kui Sony
              Hakkasin mõtlema, et mis oleks kui paneks sony kasti 15" polgi. See oleks kõige kiirem ja lihtsam idee :P

Kui ma lähen ise ehitamisele siis oleks suur soov pasiiv elemendiga teha.
              Ehk keegi aitab kasti kujundamisel.

viimati muutis kasutaja riksx; 15 December 2010, 08:23.

Comment

Ehitasin 500x500x540mm kasti 22mm vineerist. Mängima hakkab 12" Polk MM ja pasiivseks Sony 15"
                Bass box andis üpris "vinge" F3 tulemuse (23Hz) ja mõtlesin, et proovin mis juhtub.
                Nüüdseks on kast valmis, kuid pole jõudnud subbareid külge kruvida.

Eks pilte näeb peagi.

Comment

Vs: Soovitage ~5000.- supakat tuppa

Tegelesin asjaga ja segadus likvideeritud. Peerlessi XXLS tõesti enam ei saa. Nüüd toodetakse seda Scan- Speaki Discovery nime all

30W/4558T00

Seda on võimalik saada huvi korral

Oma kõrv on kuningas! Audiotehnika terviklahendused aastast 2006. Soovime pakkuda klientidele parimaid lahendusi ja oleme valmis koostöös kliendiga otsima välja just temale sobiva lahenduse. Aitame klientidel orienteeruda tänapäeva tehnika keerulistes valikutes. Selleks, et olla uuendustega kursis, korraldame pidevalt erinevaid kodutehnika teste ja proovikuulamisi. Pakume tehnikat laiatarbekaubast kuni ekslusiivsete brandideni. Koostöös arhidektide sisekujundajatega leiame parima akustilise
                  viimati muutis kasutaja spl; 20 December 2010, 17:16.

Comment

Natukene siis minu "jalgratta" leiutamisest.
                    Klopsisin 500x500x450mm kasti valmis. Materjaliks on 22mm vineer.
                    Üllatus oli päris suur kuna asi mängis päris hästi, just nii nagu soovisin - vaikselt ja madalale.
                    Sony võim on suht käkk ja selgelt on näha, et võhma jääb puudu. Igatahes 15" pasiivne element toimib.
                    Testimiseks kasutasin ühte ja sama lugu "Bass I love you" ning kuulasin seda nii originaal Sony, Polki auto kastis ja kombineeritult.
                    Vahe on igatahes mäekõrgune ja kes soovib vaikselt kuulates madalat bassi siis minu arust on see hea valik. Kes otsib SPL siis seda väga ei ole, et tümpsu kuulamiseks ei sobi, kuid filmide vaatamiseks ideaalne.

Alguses mõtlesin et lasen pasiivi vastu põrandat, kuid seda siiski ei tee, kuna vibratsioon põrandale on päris suur.

Comment

Paistab vinge.
                      Kuula seda lugu http://www.youtube.com/watch?v=ks0P1u6-OUY mängib ka mõnusalt bassi.

Comment

Väike klipp ka http://www.youtube.com/watch?v=j1hTdbibRbY

Comment

Niih tegelesin siin kõvasti pahteldamisega ja lihvimisega. Kokku kulus 2,25kg pahtlit, 2 fillerit, 1 krunt ja 1,5 purki värvi.

Lõpp kokkuvõttes sain täitsa hea tulemuse. Kui kasti uurida, siis pisikesi 1mm vigu leiab, kuid need pole mööda kõndides või otsa vaadates nähtavad. Oleks saanud ka ideaalse tulemuse, kuid pagan ei viitsind endam tolmutada ja nühkida.

Paar klõpsu ka

viimati muutis kasutaja riksx; 10 January 2011, 10:20.

Comment

Tekkis selline jama, et võim äkki enam ei tee kippu ega kõppu.
                            Mängis ilusti, lülitasin välja ja kui mingi 4 tunni pärast uuesti proovisin oli jokk... Müstika...

Võimul on auto sleep peal ehk kui signaali pole ülitab ennast välja. Võim oligi sleebi peal kui lasin signaali sisse kuuleb relee klõpsu nagu läheks käima aga ei mitte kui midagi, täitsa tumm.

Vajaks abi.

Comment

Working...
                            X