Teade

Collapse
No announcement yet.

Krõbin bassielemendile vajutades

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Krõbin bassielemendile vajutades

    On olemas selline element 15" "Peavey 1505DT-4 Black Widow".
    Kui membraanile vajutan siis käib selline imelik krõbin. Elemendil oli ennem selline viga, et mägise juurest ühenduskohast oli läbipõlenud (liiga palju volume nuppu keeratud) nii ma siis tinutasin seal selle kokku ja proovisin kuidas vabas õhus töötab. Selline imelik krõbin on nagu. nagu see mähise osa käik magneti vastu aga kui magneti ära keeran siis Silmaga vaadates tundub kõik korras olevat. Milles viga võib olla? Minumeelest elemendid ei tohiks üldse krõbiseda kui peale vajutad?

    #2
    Vs: Krõbin bassielemendile vajutades

    Membraan peab käima vabalt, ilma kõrvalise heli või mehhaanilise takistuseta, täis tööulatuses, nii sisse kui välja suunal, kui seda vajutada/suunata keskkohast ehk siis tsentrist. Kõrvaline krõbin viitab häälepooli mähise välimise kihi vastu käimisele, magnetsüsteemi vastu ja sellist valjukat tõsist tööd tegema panna ei tohi. Kõik viitab sellele, et ülevõimendamise tagajärjel on kõrged temperatuurid häälepoolile paha teinud ja kas see siis on veidi oma algset kuju muutnud või midagi taolist. Kontrolli mingi täpse tasapinnaga (nt. nihkkaliibri tööosaga), et kas poolil olev mähis on samas tasapinnas ja pooli läbimõõt kõikjalt mõõtes ühtne. Samuti kontrolli ja vajadusel puhasta üle magnetsüsteemi õhupilu, vahel pudeneb põlengu käikus sinna üht-teist.

    Comment


      #3
      Vs: Krõbin bassielemendile vajutades

      aga isegi kui on veidi moondunud see helipool kuidas oleks seda kõige mõistlikum õigeks teha ?

      Comment


        #4
        Vs: Krõbin bassielemendile vajutades

        Kõige mõistlikum on otsida remondikomplekt, nt. siit. Kui pool on juba kord maha põlenud, on sellise membraani asukoht prügikast, s*tast saia pole mõtet teha.
        Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

        Comment


          #5
          Vs: Krõbin bassielemendile vajutades

          hinnad on seal ka päris kõrbedad :P
          aga no silmaga vaadates pole sellel mähisel nagu mitte midagi viga, sellepraäst mõtelingi, et ehk saab kuidagi lihtsamalt.

          Comment


            #6
            Vs: Krõbin bassielemendile vajutades

            Uue membraani panek ongi lihtsam - eriti Peavey süsteemiga, kus paar polti lahti, vana korv ära, uus korv asemele ja poltidega kinni. Isegi liimide jms mässama ei pea. Kui mähises katkestus oli, on selge, et asi on nii palju vatti näinud, et tõenäoliselt pool kõvasti kuumust saanud ning ehk ka magnetpilu põhjas ära käinud. Ehk siis lihtsalt deformeerunud ning parandamisel pole mõtet. "Silmaga vaatamine" ei näita midagi, kuna kontsertvaljukatel mehaanilised tolerantsid väikesed ja väiksemgi pooli deformatsioon võib tundlikkuse nimel vähima võimaliku laiusega magnetpilus kaose põhjustada.
            Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

            Comment


              #7
              Vs: Krõbin bassielemendile vajutades

              Jäin Max27 postituse peale mõttese , minu audese madalsageduse elemndid (70w81-8) on krabisenud algusest peale. Täies ulatuses , samuti sai poes üleküsitud et kas see nii olema peab ja õeldi et nii ongi. Häda on mõlemal valjukal mis on täiesti eri aegadel ostetud. Krabin siis ainult vajutades-mängides seda kuulda ei ole.

              Comment


                #8
                Vs: Krõbin bassielemendile vajutades

                Jäin Max27 postituse peale mõttese , minu audese madalsageduse elemndid (70w81-8) on krabisenud algusest peale. Täies ulatuses , samuti sai poes üleküsitud et kas see nii olema peab ja õeldi et nii ongi.
                Nagu öeldakse, täielik absurd!
                Audese ja RRR tehnika puhul pole mõtet üldse sellistel teemadel vaielda, et kas käib häälepool vastu (riivab) magnetsüsteemi või ei käi, olen täheldanud mõlemaid variante, kuigi enamasti ikka puhast käiku. Müüja võib ajada poes igasugust putru suust välja, tähtis et teda uskuma jäädaks. See nn. häälepooli magnetsüsteemile vastunühkimine on erand, mitte reegel, et vot nii see peabki just olema, kui krabinat pole, on valjukas pu***s. Kontserttehnikal selliseid hälbeid tootmisel ei lubata, samuti pole ma kohanud mäletamistmööda ühtegi uut elementi, millel oleksin sellist häälepooli "vastu nühkimist" täheldanud. Küll aga on kohatud sellist nähtust parandatud või pikka aega ühel kohal seisnud ja mitte tööd teinud (membraan tsentrist välja vajunud) elementidel. Kui häälepool käib vastu üliõrnalt, et vaevu seda tunda siis reaalselt töötades poolis tekkiva elekromagneti toimel, on ta ehk võimeline ennast nn. tsentris hoidma magnetsüsteemi suhtes ja sellest tingituna, ei ole ka mehhaanilist kulumist õhupilus ning krabinat kuulda mängimise ajal.

                Comment

                Working...
                X