Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
on kellegil s90 bassika kasti joonised...soovitavalt sellist mis mängiks hästi kõige madalaid sagedusi välja..
aga teretulnud on kõik joonised.
ette tänades
Originally posted by jussindus@Feb 11 2006, 21:16 on kellegil s90 bassika kasti joonised...soovitavalt sellist mis mängiks hästi kõige madalaid sagedusi välja..
ette tänades
Kas on plaanis seda copyma hakata? Minu arvates pole küll mõtet S-90 järgi tegema hakata. Sellel kõlaril on ju niivana väljatöötlus, et aeg on oma töö teinud ja on tunduvalt paremaid kõlareid, kui see vana tüüp.Kui midagi järgi teha siis on see AUDES 190AC-034 ja ainult see tüüp kõlarit. Või teine võimalus midagi VISATONI valjukate baasil.Kui S-90 väljatöötati ja tootma hakati siis polnud see isegi CD plaatide mängimiseks mõeldud, ammu siis veel midagi enamat. Esimene kõlar ,mis kõlari nime kannatas olid Estonia 010 kõlarid ja mis olid mõeldud ka CD plaatide kuulamiseks. Pole mõtet ajaloo prügikastis sorida, näha suurt vaeva ja saada vilets resultaat. Aeg on edasiläinud ja seda sõna otseses mõttes, sellest lähtuvalt ka soovitus paremate valjukate kasutamiseks.
Originally posted by jussindus@Feb 12 2006, 10:44 paljuga sellise audese kätte saaks?
oleks küll mõtet copyda sest mul praegu muud ple kui see bassika element ja audes sööb rahakoti ju ära kui ostaks
Pole arvestanud palju copymine maksma läheb, kuid kajuks need on tootmisest vist maas ja liikumas oli neid väga vähe. Omal ajal olid nad lipulaevad. Kui raha napib siis vaata VISATONI poole.Sellest pole mõtet lähtuda, et mul mingi tükk olemas ja sellest peab midagi tegema! Lõpuks läheb tunduvalt rohkem raha ja asja ka pole ja vaevalt et neid omatehtud S-90 müüa saab ja oma kätte saad. Siin foorumis on VISATONI baasil väga ilusaid asju tehtud ja kindlasti on nad kvaliteedilt head. Eks iga mees teab mida teeb!
Originally posted by humax+Feb 12 2006, 10:25--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (humax @ Feb 12 2006, 10:25)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-jussindus@Feb 11 2006, 21:16 on kellegil s90 bassika kasti joonised...soovitavalt sellist mis mängiks hästi kõige madalaid sagedusi välja..
ette tänades
Kas on plaanis seda copyma hakata? Minu arvates pole küll mõtet S-90 järgi tegema hakata. Sellel kõlaril on ju niivana väljatöötlus, et aeg on oma töö teinud ja on tunduvalt paremaid kõlareid, kui see vana tüüp.Kui midagi järgi teha siis on see AUDES 190AC-034 ja ainult see tüüp kõlarit. Või teine võimalus midagi VISATONI valjukate baasil.Kui S-90 väljatöötati ja tootma hakati siis polnud see isegi CD plaatide mängimiseks mõeldud, ammu siis veel midagi enamat. Esimene kõlar ,mis kõlari nime kannatas olid Estonia 010 kõlarid ja mis olid mõeldud ka CD plaatide kuulamiseks. Pole mõtet ajaloo prügikastis sorida, näha suurt vaeva ja saada vilets resultaat. Aeg on edasiläinud ja seda sõna otseses mõttes, sellest lähtuvalt ka soovitus paremate valjukate kasutamiseks. [/b][/quote]
Kas tõesti enam S-90 ei sobi kuhugi?
JA kui palju annaks visaton t200 ise tehtud supaka kastis juurde, st. heli poolest.oleks mahedam?
Küsimus ei ole sobivuses? Aeg on edasi läinud on paremaid elemente saadaval ja tuleks uuemate lahenduste poole vaadata. Kui isiklikku arvamust tahad siis võin selle väljaöelda. S-90 pole mul kunagi toas olnud, küll aga olid ühed esimesed AS-35, mis olid eelkäijad järgnevatele seeriatele.Neil olid sisseehitatud spetsiaalsed balsapuidust resonaatorid ja neid kaste hindasid tehase konstruktorid tunduvalt kõrgemalt ka hilisemal ajal. Masstoodangul sellist luksust polnud. Needki kastid viskasin juba 17. aastat tagasi toast välja. peale selle on olnud ka analoogsed AMFITONID,mis olid tõesti paremad kui 90 seeria ja needki läksid. Kui tuli EST010 siis need kastid pidasid kõige kauem vastu ja need vahetasin AUDESE vastu välja.Meenutada midagi meeldivat küll pole sellest ajast, jama värk.Kui Sa ise saaksid võrrelda siis jõuad ilmselt samale järeldusele. Aeg on muutunud ja tuleks uuemate asjade poole vaadata. Milleks seda pudist ja kõrgete ja keskmiste osas suuri moonutusi kuulata, kui on võimalus paremat saavutada. See on minu isiklik arvamus!
Ja see s-90'ned siiski nii pask kah ei ole...Bassi ta ikkagi samas tekitab paremini kui mingi 16.5cm või siis 20cm bassikas...
Ja sellekohta, et ta nii vana on sellekohta on ta ikka suhteliselt hea riistapuu...
Algul arvasin,et S-90 on üks parimad kõlareid( ikka oma suuruste seas:P ) .
Ojaaa, ja muidugi arvaisn,et mul olev võim on mingi 4x50W ,mis aga ostus 2x20RMs olema :P( seda arvasin selle,et on 4 väljundit, ja 50w tuli sellest pähe,et S-90 jääb nõrgaks,aga ikka volume nuppu saba keerata). Aga siis rääkis silver mulle S-90 bassist, mis taob kgouaeg ühte,aga tegelikult peaks basikõlar just kõvasti basse eristama( olen niimodi aru saanud) , ja muidugi olin natukene aeg veel kindel,et S-90 hea, aga siis hakaksin lugema siinseid kommentaare ,et suht iga kaasaegne 8-10 element lööb S-90 pika postiga =D.Ja nüüd siis selline tuhin endale kiirelt üks t200 bass kõlariks meisterdada.Ja ma arvan,et eks siit hakkab muidki projetke tulevikus tulema( minu poolt st.) suvel on endal ka mõni sisse tulek ikka.Aga eks need S-90 ka juba suht vanad( kõlarid küll korralikud veel) aga kasti vaadates on suht sitad lood, kast igalt poolt lahti ja sealt tuleb ka õhku välja( st. peaks ju olema niimodi,et ainult inverterist tleb õhku). Aga nüüd juba väikest usku koguaneud sellese,et t200 koos S-90 midagi ikka kuuleb,sest bsss testiga värvistavad ika S-90 ka minu jaoks tohutult, nende suuruste kohta.Naq. nii keegi ei loe,aga vähemalt sain midagi kirjutatud .
Jah suht mõtetu jutukene, sest siinseid tarkasi onusi see ei aita =D.
küsiks nüüd uuesti,et kuidas siis on selle 35l möötudega,st. mis on 35l t200 kasti möödud? Loomulikult invertriga.
Comment