Teade

Collapse
No announcement yet.

kast ja võim

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    kast ja võim

    Sooviks ehitada ovaalidele kinnist kasti. Kuna ei taha autot lõhkuda otsustasin kasti kasuks. Probleem selles et ringi uurides soovitati ühes kohas kasti mahuks 10L ja teises 15L. Programmiga ei õnnestu kasti suurust arvutada kuna ei leia vajalikke parameetreid kuskilt. Seega kui suur peaks kast olema?
    Kõlariks on:
    Alpine SPS-6929S, 6"x 9"(15x23cm)
    Tippvõimsus 120 W ; 30 W RMS ; sageduskarakteristik: 30 Hz - 25 Hz ; Hybrid Pearl Mica bassivaljuhääldi membraan ; kergest vahtkummist serv ; I- Drive väikese moonutusega bassivaljuhääldi magnet ; 3/8" polüeeterimiidist ja titaanist Balanced Dome kõrgsageduste kõlar ; kõrgsageduste kõlari neodüümmagnet

    Teine küsimus puudutab võimu. Milline muretseda kui ees on kõlarid mille rms on 60W ja taga eelpoolmainitud? Mure selles kui soetan mingi 50w võimu ja sõber volume nuppu kruttib kas siis ei teki oht, et tuleb uuesti poodi tagakõlarite järgi minna :blink:

    #2
    15l võiks olla kasti maht.

    50w (kanali kohta) võimu võid küll osata, võimendab igati kõlarid sul ära.
    Selgita oma sõbrale siis , et vol nupp pole mängimiseks
    Tõepoolest on võimalus, et järsu helimuutuse korral võid oma kõlareid kahjustada. Muide sa saad ju ka võimu pealt regullida nii, et liiga palju võimsust kõlaritele ei läheks.

    Comment


      #3
      Korralikul autovõimul on ka peal reguleeritavad filtrid, nii kõrgpääs kui madalpääs - soovitan kasutada kõrgpääsfiltrit ja lõigata võimaluse korral nt 50 Hz sageuds ära - oht valjukaid läbi lasta väheneb, heliosa läheb konkreetsemaks ja mis siin salata, vidad veidi ka võimsuses.
      Loomulikult, kui sinu jaoks on ilma filtrita parem, ei pea seda kasutama - kui kunagi võimu muretsed ja kirjeldatud asjandused peal, siis proovi kindlasti.

      Ovaalidele sobib 15 ltr kinnine kast väga hästi.
      Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
      indrek@sac.ee, +3725174765

      Comment

      Working...
      X