Teade

Collapse
No announcement yet.

Bassihelid väiksemal helitugevusel

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Bassihelid väiksemal helitugevusel

    Nimelt kuidas on SQ autodes(või miks mitte ka mujal) lahendatud bassiosa teema vaiksematel helitugevustel? Mul hetkel tahab süsteem ikka keeramist saada, et bassiosa mõnusaks läheks. Ustes 6.5" midbassid hakkavad korralikult tööle, bassikõlarit on tunda jne, aga selleks hetkeks on autos helitugevust piisavalt tugev, et kõrvalistujaga enam korralikult rääkida ei saa. Võiks ju kasutada "bass boost" või mis iganes vidinaid võimudel, aga siis läheks asi kõvemal kuulamisel käest ära.

    Mina näen lahenduseks süsteemi, mis võimendab bassiosa signaali enne võimu vastavalt teiste kanalite helitugevusele. Kuidas tegelikult sellised asjad lahendatud on? (või siis on tegu minu süsteemi mitte tasakaalus olemise või minu enda imelike nõudmistega?)

    Makiks on 2din alpine SQ suunitlusega makk
    Ustes 6.5" midbassid, esi piilarite juures kõrgete elemendid
    Taga 12" sub inverterkastiga
    Kõik kõlarid on läbi võimendite, heli mudimisega tegeleb makk, heli tuleb üle BT.

    #2
    Vs: Bassihelid väiksemal helitugevusel

    Võib olla olen ülekohtune BT suhtes, aga see on ilmselt üks paljudest, mis ei lase muusikat nautida.
    Lisaks sellele võid ise katsetada erineva resoga failide taasesituse puhul tekkiva kõrvalmüra segavat toimet. Mida suurem on tausta- vs digimüra foon, seda raskem ja väsitavam on muusikat kuulata.
    Lisaks eeltoodule, võivad häirida ka piigid erinevatel ribadel, mida võiks proovida välja mõõta ia EQ abil maha kraapida. Osad piigid tekivad ka peegeldustest ja nende eemaldamisega on asi keerulisem.
    Paljudes SQ autodes on tõusva helinivooga parem saund, aga selle eest "kiita" tavaliselt ei saa
    Kokkuvõtteks peab nentima ja nõustuma targematega -"õigesti balanseeritud heli puhul on heli paigas ka erinevate nivoode puhul"

    Comment


      #3
      Vs: Bassihelid väiksemal helitugevusel

      Kas sull siis headil Loudness compensationi funktsiooni ei ole olemas?
      Enamustel kodustel aparaatidel see küljes, vanasti nimetati toonkompensatsiooniks.
      7. punkt sellelt postituselt:
      Everything about Blu-ray Disc. Join the Blu-ray Forum to discuss topics such as Blu-ray movies, players, recorders, drives, media and software.

      Comment


        #4
        Vs: Bassihelid väiksemal helitugevusel

        Otseselt sellenimelist asja olemas pole. Vahepeal oleme jõudnud niikaugele, et võib-olla lähenen asjale valest küljest ehk äkki on mul kõrgete elemendid liiga kõvasti mängimas. Filtrites on küll -2;0;+2dB lülitid, aga nendes piisavalt kasu pole. Päeval sai juhtmestus natuke ümber tehtud ja kõrgete elemendid pandud eraldi (eraldatud uste midbassidest) võimu kanalite taha, filtrid jäid neile ette, mälu järgi kuskil 2kHz juures olev HPF. Uste midbassid läksid otse võimust ja terve sagedusala lasin läbi, piirata sai, aga siis 40-400Hz vahemikus. Nüüd peaks kõrgemate helitugevust hakkama vähendama ja katsetama.

        Comment


          #5
          Vs: Bassihelid väiksemal helitugevusel

          Esmalt postitatud Eggy poolt Vaata postitust
          Otseselt sellenimelist asja olemas pole.
          Mingi muu nimeline sisult sama funktsiooniga on olemas?
          See ju nii elementaarne, kuigi mul endal pole ka kunagi sellist küsimust tekkinud, kas auto head unitites on see Loudness compensationi ehk toonkompensatsioon sees. Samas selle vajadusest kuidagi mööda hiilida ei ole võimalik, sest kõrva tundlikuse sagedussõltuvus on erinevatel nivoodel erinev.

          Comment


            #6
            Vs: Bassihelid väiksemal helitugevusel

            "MX (Media Xpander) makes vocals or instruments sound distinct
            regardless of the music source. The FM radio, CD, USB memory and
            iPod/iPhone, will be able to reproduce the music clearly even in cars
            with a lot of road noise
            "

            Ehk see asi, aga see on mul juba kasutuses. Minu kõrva järgi saab selle umbes kogu helitöötluse sisse/välja (no tegelikult on 3 taset) lülitada, rohkem bassi, kirkamad kõrged jne. Peaks proovima ikka sweep'iga heli karakteristikut mõõta, ehk annab mõne vihje. Kõige keerulisem on see, et ma saan aru, et heli pole "päris see", aga ei oska täpselt öelda ka, milles viga on. Koha peal seistes kuulates on bassiosa päris viisakas.

            Comment

            Working...
            X