Teade

Collapse
No announcement yet.

Auto helisüsteemis kondekas

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Auto helisüsteemis kondekas

    Tere, vaevab selline asi, kas vastab jutt tõele, et konde
    as säästab auto akut ja genekat?
    Bassi hetkl võtab suhteliselt palju voolu ära ja genekas peab rohkem tootma?
    Pidevalt akust vool ära ja jälle laadida lühndab aku eluiga?

    #2
    Vs: Auto helisüsteemis kondekas.


    Конденсаторы для сабвуфера в последнее время все чаще встречаются не только в эксклюзивных “хайэндовских” аудиоинсталяциях, но и в “классических” комплектах автомобильных аудиосистем, использующих внешний усилитель звука.

    teletehnika.info is your first and best source for all of the information you’re looking for. From general topics to more of what you would expect to find here, teletehnika.info has it all. We hope you find what you are searching for!


    А нужен ли конденсатор?


    Наличие хорошего конденсатора заметно увеличивает стоимость системы. Поэтому решение об использовании столь солидного компонента следует принимать только после оптимизации цепей питания с целью сокращения потерь на передачу мощности от аккумулятора к усилителям. Длина кабелей питания должна быть минимальной, сечение - как можно больше. Большое значение также имеет качество контакта в месте подключения - кабели обязательно должны быть оборудованы хорошими соединительными зажимами с малым сопротивлением.
    После того как все провода укорочены до предела и оснащены блестящими зажимами, следует провести оценку эффективности принятых мер.

    Включите двигатель, выберите музыку с хорошими басами, и включите ее на полную громкость. Обратите внимание на лампы панели приборов. Если они присваивают себе функции цветомузыки, тускнея при воспроизведении глубокого баса, значит? мощность системы превышает возможности аккумулятора, и покупка конденсатора будет небесполезной.

    Comment


      #3
      Vs: Auto helisüsteemis kondekas.

      Mis keel see on? Eesti keel kindlasti mitte.

      Comment


        #4
        Vs: Auto helisüsteemis kondekas.

        Esmalt postitatud vxx poolt Vaata postitust
        Mis keel see on?
        Tehnilise info kandjana on vene keel omal kohal. Neil, kes on võimelised lugema ja mõistma venekeelset teksti, on konkurentsieelis. Kuid veel parem, kui keegi viitsib võõrkeelse teksti ka eesti keelde tõlkida.
        Keegi pole targemaks muutunud sellest, et mind lolliks peab.

        Comment


          #5
          Vs: Auto helisüsteemis kondekas.

          Kas on vaja kondensaatorit?

          Hea kondensaatori kuulumine süsteemi tõstab tunduvalt süsteemi maksumust. Sellepärast tuleb nii kalli komponendi kasutamine otsustada alles pärast toiteahelate optimiseerimist eesmärgiga vähendada kadusid võimsuse edastamisel akust võimendisse. Toitekaablite pikkus peab olema minimaalne, läbimõõt võimalikult suur. Suurt tähtsust omab ka ühenduskohtade ühenduste kvaliteet, kaablid peavad olema ilmtingimata varustatud heade väikese takistusega klemmidega.
          Pärast seda, kui kõik juhtmed on lühendatud optimaalseiks ja varustatud läikivate klemmidega, tuleb kasutatud meetmeid hinnata.
          Käivitage mootor, valige tugeva bassiga muusika ja pange see mängima maksimaalsel helitugevusel. Jälgige armatuurlaua valgustuse lampe. Kui need hakkavad värvimuusikat etendama, tuhmudes sügava bassi esitamisel, ületab süsteemi võimsus aku võimalused ja kondensaatori ostmine osutub vajalikuks.

          Ahhoi, keeletoimetajad!
          viimati muutis kasutaja olevtoom; 21 m 2014, 09:33. Põhjus: loogikaviga viimases lauses ja paar tõlkepudinat

          Comment


            #6
            Vs: Auto helisüsteemis kondekas

            Tore, et hr. Pläsku viitsis tõlkida. Tänapäeva noored oskavad hästi inglise keelt ja Google tõlgib päris hästi vene keelest inglise keelde (otsetõlge):

            Having a good capacitor significantly increases the cost of the system. Therefore, the decision to use so solid component should be taken only after the optimization of supply chains in order to reduce losses in the transmission of power from the battery to the amplifier. The power cord must be a minimum cross-section - as much as possible. It is also important for poor connections at the connection point - the cables have to be equipped with good connection terminals with low resistance.
            Once all the wires are shortened to the limit and are equipped with brilliant clips, should assess the effectiveness of the measures taken.
            Start the engine, select the music with good bass, and turn it on at full volume. Pay attention to the instrument panel lamps. If they arrogate to themselves the functions of color music, dimming when playing deep bass, huh? power system exceeds the capacity of the battery, and the purchase of a capacitor would be useful for.

            Comment


              #7
              Vs: Auto helisüsteemis kondekas

              Normaalsed akumüüjad teevad ka akuteste.
              Kontrolli esmalt aku üle.
              Erilahendused.
              PS või mail.

              Comment


                #8
                Vs: Auto helisüsteemis kondekas.

                Esmalt postitatud Pläsku poolt Vaata postitust
                Kas on vaja kondensaatorit?

                ... tuhmudes sügava bassi esitamisel, ületab süsteemi võimsus aku võimalused ja kondensaatori ostmine osutub vajalikuks.
                Kui jutt käib võimsusest, siis seda kondensaator kohe kindlasti ei lisa.

                Comment


                  #9
                  Vs: Auto helisüsteemis kondekas

                  Aku ja võimendi vahel on toiteahel - juhe, klemmid jne. (e. takisti). Suurel võimsusel tekib võimendi toiteahelas pingelang.
                  Võimendil on pingemuundur näiteks: 12V/+-50V
                  1V pingelangu toiteahelas põhjustab ca +-4V väiksema pinge muunduri väljundis.
                  Selline suure mahtuvusega kondensaator paigutatuna võimalikult võimendi lähedale (integreeriv RC ahel), aitab üksikute lühikeste impulsside korral (muusika ongi impulsid, mitte pidev sin). Eriti kehtib see tühja või kehva väikese mahtuvusega aku puhul.

                  Ei hakka seletama akus toimuvatest keemilistest reaktsioonidest, reaktsioonikiirustest, aku sisendtakistusest ja lisakondensaatoris toimuvast
                  Sõltub ka sellest, kui suure mahtuvusega on võimendi muunduri väljundis olevad elektrolüütkondensaatorid. Odavam oleks muidugi nende mahtuvust suurendada

                  Comment


                    #10
                    Vs: Auto helisüsteemis kondekas

                    Aga kui autovõimendi pingemuunduris on tagasiside, siis on lõppvõimendi toitepinge kogu aeg stabiilne. Miskipärast pole ainult sellist lahendust näinud ehk siis tagasisidet.

                    Comment


                      #11
                      Vs: Auto helisüsteemis kondekas

                      Mis kallist asjast te räägite? Kasutatud võimu kondekad liiguvad ca 10ne euriga...

                      Comment


                        #12
                        Vs: Auto helisüsteemis kondekas

                        Esmalt postitatud tiidu93 poolt Vaata postitust
                        Aga kui autovõimendi pingemuunduris on tagasiside, siis on lõppvõimendi toitepinge kogu aeg stabiilne. Miskipärast pole ainult sellist lahendust näinud ehk siis tagasisidet.
                        Natuke raske on uskuda et isegi selle arvelt kokku hoitakse, kuigi ega ma neid auto võimusid uurinud väga ei ole.

                        Comment


                          #13
                          Vs: Auto helisüsteemis kondekas

                          Esmalt postitatud Svago poolt Vaata postitust
                          Ei hakka seletama akus toimuvatest keemilistest reaktsioonidest, reaktsioonikiirustest, aku sisendtakistusest...
                          Tegelt võiks seda natuke avada, on kaksipidi arvamusi, et kondekas on ainuõige variant või et täpselt sama tulemuse annab samasse kohta ühendatud aku. Sisetakistus ei ole ju probleemiks kui tegu on starterakuga. Aga just reaktsioonikiirus huvitaks ja kuidas sisetakistus sõltub pingest.
                          Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

                          Comment


                            #14
                            Vs: Auto helisüsteemis kondekas

                            Varem kasutati tõepoolest kondensaatori asemel lisaakut, mis oli võimendi juures. Kuid ilmselt disaini pärast ja ka aku omaduste pärast hakati kasutama kondensaatorit. Aku rektsioonikiirus ei ole helitehnika mõistes hea, eriti kehv on külmal ajal. Sisendtakistus muutub olenevalt sulfatiseerumisastmest ja ka tühjenemisel kasvab sisendtakistus .
                            Stabiliseerimisastme kasutamine toiteahelas on mõeldav, kuid raskendatud, kuna suurtel võimsustel viib see kogu süsteemi kasuteguri alla.
                            Auto elektrivarustuse ringitegemisest ja ohutustehnikast:

                            Усилители автомобильные разряжают аккумулятор. Поставьте второй. Советы.

                            Kondensaatorite parameetrid:

                            viimati muutis kasutaja Svago; 23 m 2014, 20:46.

                            Comment


                              #15
                              Vs: Auto helisüsteemis kondekas

                              Mitte üheski võimsas süteemis ei kasutata kondensaatorit. Pigem mängitakse rohkemate akude ja võimsama/te generaatori/te peale. "Tümpsu" laskmiseks happeaku ei sobigi, see ei kannata pinge kõikimist ja põhimõtteliselt iga aasta saad vahetada. Ainukesed toimivad variandid on kas geel akud nagu nt optima või AGM akud mida toodavad enamus kvaliteetsete akude tootjad nt moll,varta,bosch. Eraldi tümpsu akud on ka olemas aga nende hinnad on ülemõistuse ja sisuliselt on nad ka AGM akud.

                              Minu soovitus oleks, et kõige pealt vaheta generaatori laadimisjuhe,mootori massi ja akumassi juhtmed välja. Ja kui sellest jääb ka väheks siis pigem pane aku juurde kui kondekas.

                              Comment

                              Working...
                              X