Teade

Collapse
No announcement yet.

Clarion ja subwoofer

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Clarion ja subwoofer

    Küsimus siis oleks selline, et vend ostis Clarioni autoraadio ja sinna otsa ühe 100W, 8 oomise Audese subwoofri mis küll sai tööle pandud ilmas bassifiltrita, aga see selleks. Kui sai järgmine auto ostetud, milles oli originaalraadio veel sees, läks vend seda ühte töökotta välja võtma. Vaadati Clarionit ja subwoofrit ning öeldi, et subwoofrit ei tohiks otse sellisele raadiole taha ühendada ilma võimendita. Mis võiks olla sellise asja põhjuseks või on see lihtsalt järjekordne teadjamehe jutt?
    F.T.W.

    #2
    8 oomine subwoofer koormab maki võimendit ju vähe. Põhjust ei tohiks nagu olla. Mul käib hetkel pioneeri makil kaks 4 oomist max 400 w woofrit järel - ilma võimuta.
    Helitehnika erinevatele üritustele: http://www.helitehnika.fie.ee

    Comment


      #3
      eh, kes siis woofri otse maki taha ühendab...

      Trikk selles, et see Clarion annab sul välja MAKSIMAALSELT 4x18 w rms, tõenäoliselt veelgi vähem. Et see makk nüüd seda 100w rms Audest natukenegi liigutaks, pead vol nuppu päris palju kruttima - tulemusena jõuab woofrisse kõvasti moonutatud ning alavõimendatud signaal. Pikemaajalisel sedasi kuulamisel võib see lugu kurvalt lõppeda...
      Ise soovitan kõik kõlarid ikkagi võimu taha panna või siis vähemalt woofrile miski väiksem võim vahele sebida kui rahalised vahendid piiratud on

      Comment


        #4
        Tänan konkreetse vastuse eest. Kas kõlbab tavaline 2 või 4 väljundiga võimendi või oleks vaja võimendit kus on olemas subwoofri väljund?
        F.T.W.

        Comment


          #5
          Sobib täiesti suvaline kahe kanaliga võimendi, millel võimalus sillata üheks kanaliks, näiteks miski 2x50 või 1x 100 w rms võim. Kasvõi KingAudio :P, mis olevat vägagi korralik asi omas hinnaklassis (kasutatuna 700-1000 eeq). Eks siin sõltub palju juba rahakoti paksusest ka... Nagu enne ütlesin, oleks parem kui kõik kõlarid saaksid võimu taha, seega kui võimalik, siis tasuks vaadata mõni 4 kanaliga võim, mida annab sillata kas siis 2/3/4 kaanaliseks - 2 kanalit esikõlaritele ja kaks sillatuna woofrile.

          Mis mudel see Clarion täpsemalt on? st kui seal on woofri juhtimine/sub out liiniväljund olemas, pole võimule mingeid filtreid üljuhul enam vaja. Samas on paljudel võimudel see filter juba sisse ehitatud.

          Ah jaa, mainisid, et see Audes on 8 oomine - soovitaksin autosse vaadata ikka mõne 4 oomise elemendi, 8 oomist elementi autos kasutada pole just eriti otstarbekas, kaotad võimsuses. Kui üldse seda teed minna, siis juhul kui neid on kaks ning nad on ühendatud rööbiti e. 4 oomi peale.

          Comment


            #6
            Nii, raadio on siis Clarion DRX5675R, selline tunne on, et subwoofri väljundit siin ei paista. Väljundid siis nii sellest tavalisest autoraadio pistikust (vabandan, et nime ei tea) kui ka mingid 4 RCA pistikut siin taga-need vist siis liiniväljundid. Kõlareid autos 4 ja siis veel subwoofer. Oih, siin taga on veel üks imelik ümmargune pistik mis meenutab veidi arvutite PS/2 pistikut või siis vana head DIN 5 pistikut. Kindlasti asjatundjad teavad, milleks seda kasutada, äkki ongi see subwoofri jaoks?
            F.T.W.

            Comment


              #7
              RCA väljunditesse ilmselt saadki subbaka võimu pista(kui makil subbaka juhtimine peal, siis proovi, millisele väljundile mõikab). See PS2 ots peaks äkki boxi oma olema?
              Spets subbaka väljundeid automakkidel minu teada polegi, kõik käib RCA-de kaudu.
              Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
              indrek@sac.ee, +3725174765

              Comment


                #8
                See din pistik on tõenäoliselt cd-boxi juhtmele.

                Sub-out (nagu kõik liiniväljundid üldjuhul) on jah RCA kujul, tavaliselt on see ka märgistatud kuidagi (Clarionil lillat värvi see RCA kaabel, vähemalt uuematel).

                Kui sul seal neid ainult kaks paari, siis asi lihtne - üks paar esimesele ja teine paar tagumisele otsale. Kui menüüs miski woofri näppimise koht on, siis mõjub see ikkagi tagumistele kõlaritele mõeldud liiniväljundile.

                Comment

                Working...
                X