Teade

Collapse
No announcement yet.

võimendi autosse

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    võimendi autosse

    ???Tahaks saada autosse natuke paremat musa. Raadioks on 4x35w pioneeri CD mängija aga sellest jääb väheks. Äkki oskate soovitada mingit võimu ja kõlle (2 tagumist, hea; kõik 4,väga hea), et asja paremaks ajada. Päris woofrit ei taha. Proovisin Radiotehnika S-30B aga heli nagu ei olnutki(väga vaikne). Nendest kõllidest piisaks kui mingi asi neid liigutama suudaks panna.

    #2
    Kui sinu pioneer oleks tõepoolest 4 x 35 W siis lööks ta s-30 lihtsalt puruks. Aga kui tahad ise võimu ehitada siis parim mida olen näinud on TDA 1562 Q. Hind on mingi 200 raha kanali kohta
    Elekter on niisugune asi mida ei näe, aga tunned - ja kui tunned siis enam ei näe

    Comment


      #3
      Tegelikult on selle asjaga nii, et kui tahad tõesti korralikku asja, siis tagumised kõlarid viskad lihtsalt välja või jätad augutäiteks ning uste sisse ostad mingid korralikumad elemendid, endal plaanis osta näiteks Infinity REF 605cs, hind ~2.4k, Eestis müüb Promedia. Kui raha üle jääb, ostad neile mingisuguse 50-75W RMS!!! võimendi ka, kui raha ei jätku siis paned lihtsalt headi taha ja kogud raha. Kui plaju raha saad, ostad ka woofri ja sellele võimu. Üsna suur soundi vahe on ka, kas ostad koaksiaal- või komponentkõlarid, kompod on ikka way paremad. Et ühesõnaga unusta ära igasugused ovaalid-pioneerid ja tagumine aknalaud. Head nõu osatakse selle koha pealt anda ee.audio newsgrupis.

      Vaata ka audio.fosgate.ee, see mees toob maale SPL Dynamicsi tooteid ning astu läbi HiFi klubist Roosikrantsi tänaval.
      Kui töötab - ära näpi! (A.Ots)

      Comment


        #4
        Oma käru juures panin tähele, et uste sees olevate kõlarite heli sumbub istmete ja muu pudi vahele ära. Taga aknalaual olevate hääl aga on tunduvalt parem. Tekib mulje, nagu aitaks auto kere heli rõhutada. Muidugi, ustes olevad valjukad on juustud ka :-/, vahest see seletab eelkõnelejale vastupidist arvamust.
        - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
        - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

        Comment


          #5
          selleks, et heli ei sumbuks kuhugi, vaid jõuaks otse kuulaja kõrva, tuleb natuke vaeva näha ja kõlareid suunata. Komponentkõlarite kasuks räägib just see, et nendel ju kõrged eraldi ja seega saab need paigutada kõrvade kõrgusele ja pole neil sumbuda kuhugi...kasutades tagakõlareid tekib teepeal igasugu peegeldusi ja kuulajani (loe: juhini)jõudev heli on moonutatud. kui viitsida asjaga vaeva näha ja korralikku varustust kasutada (loe: suur hunnik raha ära kulutada ) on võimalik autosse luua nn. helipilt, st et kuulaja saab aru kuskohas mingi pill on asetsend loo sissemängimise ajal.
          Kui töötab - ära näpi! (A.Ots)

          Comment


            #6
            ahjaa seda ka veel, et see 4x35w on lihtsalt number, reaalne võimsus jääb sinna 15w kanti...
            Kui töötab - ära näpi! (A.Ots)

            Comment


              #7
              Kui komponentkõlaritel on kõrgete valjukad eraldi, hakkan aru saama, miks esiustes on 2 kruviauku. Ilmselt seal need kõrgete omad kunagi olidki.
              Kas saab soovitada mingeid alla miljoni maksvaid autosse sobivaid valjukaid (varganäod vahetavad nad niikuinii pooliku vastu välja > )? Olemasolevad kipuvad suuremal helitugevusel plärisema (võimu väljund on ossiga vaadates ok).
              Nissanil tagaukses valjukaid ei ole, nad on viidud taha aknalauale. Kas oleks soovitavam panna ukses sisse ka või tasuks lülitada akna omad lihtsalt välja (nagu enne rääkisid)?
              - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
              - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

              Comment


                #8
                Thanks kõigille kes andsid ideid. Proovin kohe esimesel võimalusel ära. ahjaaaa tegu on Audi 100-ga 91.a. Olen kuulnud, et kuskil netis pidid ka mingid joonised olema, kuhu mingil autol kõlle paigutada. Kas keegi sellest kah midagi teab?

                Comment


                  #9
                  Audio-100 88'

                  Comment


                    #10
                    to Felch: Alpinel on mõned odavamad mudelid, mis alla 2k peaks kätte saama, kindlasti on ka muudel firmadel. Uuri netist natuke maad ja hakka mööda poode käima ja kuulama, mis kõige meeldivama soundi/suuruse/hinna suhtega on...
                    Seda, mida tagumiste kõllidega teha, pead ise otsustama, kui Sul ees juba norm kõllid sees on, siis proovi kuidas rohkem meeldib. Ja ära proovi nii, et keerad tagumised maha, kuulad et ei see ei sobi mitte ja valma, vaid hoia neid vait mitu päeva, harju ja mõtle...

                    to Siim: igast audiokataloogide taga on selliseid jooniseid, aga seal on tavaliselt arvestatud tehases tehtud aukudega, kui midagi suuremat tahad sisse panna, pead tahes tahtmata ise ringi ehitama hakkama. Kui ehitamisega hoogu satud, siis teed kindlasti varsti tutvust klaasikiuga, millest igasugu imevigureid saab valmis mädida, pärast ei tunne ise ka oma autot enam ära
                    Kui töötab - ära näpi! (A.Ots)

                    Comment


                      #11
                      to Madis: tnx nõuannete eest. Vaatan, kuulan, mõtlen, loen raha
                      - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                      - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

                      Comment


                        #12
                        Visake pilk viimasesse Autolehte, seal on kirjas just tavakõlaritest autos.
                        Kel selleks aega pole siis ühesõnaga on seal öeldud et tagumised kõlarid võite üldse ära unustada... tuleb ette saada korralikud 2 või 3 ribalised kõllid ja need läbi võimu mängima panna ning kindlasti ka läbi filtrite milledega siis lõigatakse iga kõlar mängima oma sagedust. Asi võtab küll aega ja juba palju timmimist, kuid ka tulemus saab olema parem.
                        Järgmises Autolehes saab olema juttu subwoofritest... et ka oma autos nüüd otsustasin selle kasuks, et taha jääb vaid supakas ja ette korralikud compod.

                        Comment

                        Working...
                        X