Teade

Collapse
No announcement yet.

Milline võimendi sobiks hea hinnaga?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Vs: Milline võimendi sobiks hea hinnaga?

    mis puutub madalate sageduste võimendamisse,sellega olen täitsa nõus.muus osas sunnib aga mu teadmiste piiratus ja tootja remondijuhend(mitte kasutusjuhend,vaid just remondijuhend)mind sügavalt kahtlema.
    esiteks,võimsuslagi on autoraadiotel 52W.tõsi,sel võimsusel on juba tohutu moonutus ja Bachi ja Beethoovenit kuulata sellisel võimsusel on vastik.aga tümpsu juures ei saa eriti moonutusest aru ja rahvale meeldib.
    üldreegel võimsuste juures on (moonutus kuni1%)
    kui esipaneelil on 30W,siis 14W
    40W,siis 18W
    50W,siis 22W
    pioneeridel on lubatud moonutus kuni 5%,nii et nende numbrid on 5W võrra suuremad.
    nii et 3-4W võimsusega ei maksa rahvast hirmutada.
    teiseks.moodi on läinud uus salvestusstiil.kindlasti on tal ka mingi nimetus,aga et pole muusikainimene,siis ei oska seda öelda.
    aga välja näeb ta järgmiseltiltlikult öeldes salvestatakse lõokese sirin ja tiigri möire praktiliselt ühe tugevusega.ja muidugi maksimaalse tugevusega.
    ja see seab valjukatele uued nõudmised.kuulatakse valjult,kui enne nõrgema heli esitamisel jõudis kõlari mähis jahtuda,siis nüüd mitte ja tulemuseks on kõlari küpsemine.see põhjustab omakorda mingil hetkel kõlari takistuse vähenemise,see aga kõlarit läbiva voolu suurenemist. see kestab seni,kuni nõrgem lüli annab järele ja otsad annab.

    Comment


      #17
      Vs: Milline võimendi sobiks hea hinnaga?

      see mida sa "võimsuslaeks" nimetad, on pigem maksimaalne VOOLUTARBIMINE mida makk suudab koos kõigi oma kellade ja viledega kulutada ja sedagi vaid hetkeks ja sinuse tippväärtuse korral.
      Kes kahtleb, vaadaku mitme amprised kaitsmed makkidel on(enamsti10A, võimalik et osadel uuematel ka mõned amprid rohkem) ja arvutagu ise kui suurt võimsust selline kaitse suudab taluda. Ärge unustage arvesse võtmast ka võimedi kasutegurit, mis on kusagil 50% juures.
      Sealjuures jääb teadmata, kui palju sellest voolust kulub signaali võimendamisele ja kui palju muudele ahelatele. Võib juhtuda, et suuremate võimsusnumbritega makk on nõrgema võimendiga, kui mõni teine vähe lihtsam ja väiksemate numbritega.
      Ja veel, mingist võimsuslaest pole mõtet rääkida, sest seda "kasvatatakse" , eelkõige marketingi silmas pidades, koguaeg. Uued Alpined on juba 4x60W
      Võtame näiteks tavalise 4x40W Pioneeri maki. Kaitse on tal 10A
      Pinge puhul tuleb võtta maksimaalne (vähemalt nii on tootjad makkide puhul arvestanud) võimalik-lubatud, ehk siis 14,4V
      See kaitse lubab endast seega pikaajaliselt läbi lasta 144W
      Jagades see4-ga saame tulemuseks 4x36W ja seda eeldusel, et kogu makki minev vool kulub ainult võimenditele. Jätame kõrvale kellad-viled, raadio, CD transpordi, valgustuse, jne.
      See 36W on toitepinge mida saaks sel juhul 1 kanal. Võttame arvesse kasuteguri 50% ja uueks tulemuseks on 18W.
      see 18W on MAKSIMAALNE väljundpinge MAKSIMAALSE moonutuse korral. Standard (DIN 45324, +B=14.4 V)
      mis kehtib kõihi autoraadiote puhul olgu see siis poneer, või clarion või alpine või mõni muu, vahet pole , lubab rahuliku südamega 10% moonutust

      reaalne näide:
      Pioneer DEH-P88RS
      Max. Power Output MOSFET 50W x 4
      Continuos Power output...27Wx4(DIN 45324, +B=14.4 V)
      selle 27W DIN võimsuse "konverteerimisel" RMS-ks tuleb see läbi jagada ruutjuurega 2-st ja tulemuseks on 19W RMS , mis antud standardi järgi on 10% moonutusega.
      kuna automaki võimendid on pea olematu suurusega, halva jahutusega, jne. siis tegelikult suudavad nad mängida vaid 3-4W sellise moonutuse juures, mis tavavõimendile on iseenesest mõistetav(ehk siis 0,1%) sealt edasi hakkab pidev ja kiire moonutuse kasv.
      ja võimsus kasvab kiiresti. Kui näteks mõni vanem pioneeri makk, mille max vol. on 30 ja mis näiteks vol. 24 juures annab võibolla 5W, siis vol 27 juures üritab ta juba anda 20W, ehk siis kolme klikiga on ta kuulatavast alast jõudnud juba lootusetu klippimiseni.
      Kui basse peale ei keera ja tänaval kasse hirmutada ei taha, siis tegelikult on 3-4W juba päris valju ja enamik tavakuulamisest jääb sellest väiksemale võimsusele(pigem 1-2W kanti)

      Aga see "uus salvestusstiil" pole midagi muud, kui tavaline kompressimine. Ei midagi müstilist, seda on vähemal või rohkemal määral kogu aeg tehtud.
      aga see jutt mis selelle järgneb on nii segane, et kuidas ma ka ei lugenud, jäi mulle mulje, et sa ei saanud ise ka päris täpselt aru sellest mida sa kirjutasid

      Comment


        #18
        Vs: Milline võimendi sobiks hea hinnaga?

        jah.pikalt ja põhjalikult.
        algul siis kasutegurist.tehnika on arenenud,see jääb juba tükk aega kuhugi 75-90% vahele.otsisin ka tootja andmeid,aga kahjuks ei leidnud.
        võimsuslagi arvutatakse lihtsalt Ohmi seaduse järgi:P=Uruut/R(4 oomi)
        auto toitepinge üle 52W ei võimalda.
        on olemas raadiod kus võimsus on juba 60W,täitsa nõus,ainult et seal saadakse see võimsus kätte pingel 17,5V.
        hetkel räägime me siiski tavalisest autoraadiost,kus pingemuundurit ei kasutata.
        moonutused.kallimatel mudelitel on normiks 1%.
        pioneeridel on aga piiriks 5%
        10%moonutust ei lubanud isegi poolakate põrandaalune toodang.
        sellesamase deh-P88RS kohta ütleb tootja,et 27W on kuni 5% moonutustega
        kui protsent tundub suur,siis autosõidu ja tümpsu ajal pole oluline,et kas 1%või 5% moonutus.kõrv vahet ei tee.
        kes ihkab kvaliteetmuusikat,see peab muidugi midagi vägevamat ja paparemat autosse vaatama.ja autot kohendama,et asi mõjule pääseks.

        Comment


          #19
          Vs: Milline võimendi sobiks hea hinnaga?

          Esiteks ei maksa pimesi lahmida. 90 %kasutegurist võib rääkida digivõimude puhul.
          Autovõimendid on klassikalised AB võimendid ja nende keskmine kasutegur kõigub 50 % ümber(vahel veidi rohkem, vahel veidi vähem)
          Teiseks lõpeta palun selle võimsuslae jutt.See on nii jabur , et ma ei hakka sellel isegi pikemalt peatuma.
          Seniks aga tutvu kasvõi alpine tootevalikuga
          http://www.alpine.ee/prod.php?cat=2

          Mis puutub moonutusse, siis pole oluline, mida tootjad lubavad või kirjutavad. Enamasti jätavad nad selle üldse tasa ja targu mainimata ja kui keegi kirjutakski need numbrid ausalt, siis kahandaks see oluliselt nende läbimüüki. Liiatigi siis veel mingid sinupoolt mainitud Poola põrandaalune toodang...nemad võivad just südamerahus kõige ilusamaid numbreid oma toodangule joonistada.
          Muide kui sa natukenegi oleksid kursis moonutuste ja nede mõõtmisega , siis sa teaksid, et on olemas mustmiljon võimalust tarbija äralollitamiseks ja oma andmete paremaks valetamiseks. See kes ridade vahelt lugeda ei oska, jääbki enamsti tootja poolt esitatud numbreid uskuma.

          Aga oluline on hoopis see standard mida ma enne mainisin(DIN 45324, +B=14.4 V) ja millega kõik tuntumad automakkide tootjad liitunud on. Sealt võib sada aimu, mis tegelikult toimub. Ning see standard deklareerib maksimalse võimsust 10% moonutuse juures. Igasugune jutt teemal kallimatel mudelitel piiriks 1% ja pioneeril 5%, jne, on sinisilmne ja asjatundmatu.
          Lihtsalt on väga vähe firmasid, kes julgevad tegelikke numbreid näidata.
          Siinkohal võin tuua näite Nakamichi CD400 võimsusega 4x47W
          ja 0.1% moonutuse juures on võimsus 3Wx4
          kes ei usu, võib www.nakamichi.com järele vaadata.
          Becker seevastu märgib võimsuseks 18Wx4, kuid jättab moonutusprotsendi märkimata. Raudne reegel võimendite juures on see, et võimsusnumber omab mõtet ainult siis, kui on ära näidatud millistel tingimustel ja millise moonutuse juures see on mõõdetud. Vasatsel juhul ei oma need numbrid mingit kaalu ja näitavad pigem aiateibaid, kui tegeliku võimsust. (heaks näiteks on siis umbes 400.- krooni maksvad ja 1600W -sed Hiina autovõimendid

          Nii et enne kui edasi vaidled, ole palun kena ja tutvu kindlasti selle DIN 45324 standardiga, kui sul õnnestub see kusagilt leida

          Aga nüüd tuletan uuesti meelde, et sinu esialgne väide oli, et need Hertzi kõlarid on liiga nõrgad selle maki jaoks, vaja on võimsamaid kõlareid.
          Kui tunnistad ise, et panid siin vähe puuse, võime minu poolest teema lõppenuks lugeda

          Comment


            #20
            Vs: Milline võimendi sobiks hea hinnaga?

            Klass H võimud, kus kondekatega tõstetakse pinget (shift power supply), annavad küll need numbrid välja, millest Kreeklane räägib ja natuke rohkemgi.

            Comment


              #21
              Vs: Milline võimendi sobiks hea hinnaga?

              On sul andmeid, et mõni teemas mainitud automakkidest kasutaks klass H võimendit?

              Comment


                #22
                Vs: Milline võimendi sobiks hea hinnaga?

                Niisiis on selge maki lõpukivide kasutegur ja võimsus, aga küsiti: Milline võimendi sobiks hea hinnaga?
                1600W hiina võimendi eest juba hoiatati, järgi jäävad siis ....?

                Nii nagu maki puhul arvutati kaitsme järgi tegelik võimsus, ilmselt saab siis ka võimengi tegeliku võimsuse välja arvutada. Ise olen näind 10A võimendit millel peale kirjutatud 300W MEGA POWER ja võimendi kaalus ise 0,5kg.

                Kõlarite ohutuse mõttes pannakse tavaliselt lahjem võimendi, et mõni hull nuppu keerates kõlari pappe ukse seest välja ei lõõks. Teine seltskond (audiofiilid ja muud huvilised) panevad võimendi palju võimsama, et kõlari lubatud maksimumi juures võimengi ei hakka veel liigselt moonutama.

                Teemaalgataja taotleb head 2000kr hinnapiiriga võimedit(4-kanaliga)? Kaldun arvama, et head ei saa selle raha eest, aga mis oleks siis parim variant odavatest?
                Igasugused mystery, lada, boschman, jne huvitavate nimedega võimendeid müüakse selle raha eest. Julgeb keegi neid soovitada? Suts kallim on Blaupunkt u 2500kr, 2700kr eest saaks juba Alpine. 700kr pärast mina ei julgeks boschmani võimendit omale soetada.
                Mis targemad arvavad siis odavamatest võimenditest ?

                Comment


                  #23
                  Vs: Milline võimendi sobiks hea hinnaga?

                  autostudio toodang peaks eestis olema oma hinna ja kvaliteedi poolest kõige parem http://noortehnik.ee/?id=2&keel=ee&kategooria=97
                  valik on ka lai nii, et peaksid sealt omale sobiva asja leidma.
                  Kes tasa sõuab, sel mädanevad aerud ära...

                  Comment

                  Working...
                  X