Teade

Collapse
No announcement yet.

Mazda 6 helisüsteem jamab

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Mazda 6 helisüsteem jamab

    Tere,
    Autoks on 2010 aasta Mazda 6 (gen2, GH seeria). Tavaline standard sisu (mitte Bose), standard makk (mitte suure keskekraaniga ehk ilma navisüsteemita).
    Mureks on helisüsteemi häired.

    Nimelt kord tuleb heli vasakutest kõlaritest, kord parematest kõlaritest. Kord tuleb heli eest, kord tagant. Mängib täpselt oma suva järgi.
    Siis on helil mingi sahin või prõksumise heli sees, siis mängib hästi vaikselt (vol level on 30 peal ja kuulda vaid sosinat), teinekord kõvasti.
    Ning mingil hetkel on kõik 100% töökorras ehk kõik kõlarid mängivad normaalselt.

    Hetkel proovitud kõike mis FM pealt tuleb. Korraks panin ka AUXi külge, tundub et teeb seal sama nalja. Proovimata on CD osa (ei leidu ühtegi plaati elamises). Kui tuleb mujalt sama asi heliga, siis võiks ju välistada FM antenni osa probleemid?

    Milles mure võib olla? Mingid tüüpvead? Kas terve see raadiomoodul on probleemne?
    Või on autol eraldiseisev võimendi (välismaa foorumitest leiab, et BOSE süsteem sureb ajaga maha)? Kui jah, kus see asub?
    Kui asi võimendis, kas keegi neid ka remondib (ning kuhu see sellisel autol üldse peidetud on)? Näiteks Tallinnas või Tartus?

    Armatuurist näidispilt:


    Tänud ette. Igasugune info on teretulnud. Auto alles soetatud, japsid täiesti võõras maailm tänaseni olnud.

    #2
    Kui sul on standard süsteem, siis pigem eraldi võimu pole. Otsi lammaritest maki koodi järgi teine makk, see tundub hetkel kõige tõenäolisem ja lihtsam lahendus.

    Comment


      #3
      Tänud vastuse eest. Uurin ka seda poolt.

      Guugeldasin vahepeal veel, et välismaa foorumid räägivad tõesti ainult Bose helisüsteemist. Aga ei sõnagi tavalisest makist. Samas paar kohta tundub olevat, kuhu esmalt vaadata, kas võim on olemas või ei ole.
      Üks neist on kindalaeka juures. Teine on kõrvalistuja istme all. Kui auto juurde saan, kontrollin üle. Kui seal tühjus siis tõesti võimuta isend. Või siis on ka variant, et võim võib olla raadisüsteemi sees. Sellel huvitav, pool keskkonsooli tundub olevat raadio

      Siiani kogemused autodest kas täis ekraaniga (sh puutetundlik) mudelitega ja vanakooli 1-din / 2-din makkidega. Viimastega mugav, viska vana minema ja järgmine asemele. Esimestega keeruline, kuna uuematel autodel nn component protection peal.

      Aga juhul kui on siiski sellel Mazdal võimendi eraldiseisev, kelle poole oleks mõistlik võimendi remondiks pöörduda?

      Comment

      Working...
      X