Teade

Collapse
No announcement yet.

Tehaseraadiole DSP-ga võimendi ja veidi paremad valjuhääldid

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Tehaseraadiole DSP-ga võimendi ja veidi paremad valjuhääldid

    Nokitsen MB C-klassi heliprojekti kallal, kus tehasest standardis VÄGA HALB heli, viimati kuulsin tehaseraadiost nii halba heli vist 80. aastate MB autoraadiost. HU sisese DSP-ga on vist üritatud mingit hookus-pookust teha, aga ikkagi väga halb. Õnneks sain selle flatiks panna ja kasutada Audisoni DSP/võimendit.

    Esialgne laenatud Saksa foorumist:

    Click image for larger version

Name:	HU5_measurement.PNG
Views:	455
Size:	354,6 KB
ID:	1115570

    EQ-Flat:
    Click image for larger version

Name:	HU5_out.PNG
Views:	456
Size:	102,8 KB
ID:	1115569

    Tehasest on paigaldatud ainult 4x10cm "lairibavaljukad" ja 1x16cm woofer, kõik. Plaan lisada veel 2x8'' woofrid. Kusjuures need lairibavaljukad osutusid isegi suhteliselt lineaarseks vahemikus 200Hz kuni 10kHz, seega otsustasin neid kasutada ka edaspidi. Ustesse paigladasin lisaks JBL kõrged koos orig filtriga. Vea tegin vist sellels, et ühendasin need lairibad sama filtri woofri otste alla, kuna tahtsin, et filter lõikaks ülemise otsa neil ära. Keskmiste/kõrgete lõikesagedus on 4kHz peal. Millegi pärast on tohutu auk 7kHz peal ja 8-9kHz peal karjub lairiba edasi. Seega ma oletan, et see filter ei sobi sellele lairibale. Kas oleks mõttekas panna kõrgetele ainult ~5,6uF bi-polar ja lairibale nt 0,01mH pool?

    Hetkel näitab REW sellist pilti:

    Click image for larger version

Name:	final2.png
Views:	546
Size:	226,0 KB
ID:	1115568

    #2
    Kui ma nüüd jutust ja piltidest õigesti aru saan (ise ei ole selles päris kindel - kas mõõtmised on tehtud koos filtritega või ilma, kas mõõtmistel on kõik riba töös ja kus on mikker), siis need lairibad kannatavad mängimist kuhugi 3 kHz kanti. Kõrged ei mängi nii nagu arvad ilmselt selle tõttu kuidas ja kuhu nad paigaldatud on. Valmis filtrid vajavad pea alati kohendamist vastavalt tegelikele oludele.

    Comment


      #3
      Mõõtmised on tehtud koos filtritega, iga riba eraldi, mikker võimalikult valjuhääldi lähedal ja õues uksed lahti. Koos on ainult kõrge ja keskmine, mõõtmise ajal katsin teise valjuka kinni. Alguses tahtsin kõrged ja keskmised eraldi võimendi väljunditesse panna, kuid ukse vahel olev pistik vajas liiga palju vaeva, et sealt lisapaar läbi saada. Seega otsustasin keskmised ja kõrged samasse väljundisse jätta ja eraldada filtriga.

      Comment


        #4
        Et konkreetsemalt aru saada kesk ja kõrgete vahelisest elust oleks hea mõõta mõlemaid ilma filtrita ja kuulamiskohalt ning nii, et töötab ainult mõõdetava valjukas, kinni katmine võib tekitada lisa arusaamatusi. Kõrgete lubatava alumise sageduse teada saamiseks oleks hea näidata ka tema THD pilti.

        Comment


          #5
          Proovi oma süsteem ikkagi täisaktiivseks teha ja viska need passivfiltrid sealt välja, siis on võimalik kogu süteem aktiivis paika häälestada.
          Need mõõtmistulemused, neid ma väga tõsiselt ei võtaks, sest kõrv kuuleb seda kupatust ikka väga teistmoodi

          Comment

          Working...
          X