Teade

Collapse
No announcement yet.

Töökindla lintmaki otsingul

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Töökindla lintmaki otsingul

    Kui viimati käisin paar kuud tagasi ühte lääne oma vaatamas, siis oli seni väga heas töökorras, kuni hakkasin rahakoti sisus veenduma, kas jagub. Lisaks veel see, maa matsil(Tartu on kehrast hullem maakoht) tuleb iga oma silmaga veendumise peale riigile välja käia aktsiisi maks,, muud maksud veel kaudselt peale ja siis veel korporatsioonidele ka veel midagi. See aga jättis suure trauma ja on siiani väga hästi meeles. Seega oleks vist aeg hakata teiste kogemuste ja faktidele põhinema, üksi sellest, et ta on lääne oma ei kipuks veel positiivseid järeldusi tegema. Seega paneks rõhku sõnale "töökindlus" "ustavus" "truudus" ja "kvaliteet". Kindlasti ei pea nende märksõnade puhul arvama, et ma otsiks midagi mille juhtskeem käiks releedelt ja võimendid lampidel, kindlasti ei peaks see ka stuudiomakk olema, mille kabaridid ületavad kettaid, mis seisab oma jalgadega põrandal horisontaalses asendis. Kahjuks ei saa ma sellist lõbu oma elukoha eripärade pärast lubada.
    Või siiski peab sellise reaalsusega leppima et releedel juhtskeemiga Sojus-110 on maailma parim Idel-001-1 natuke parem, kuid täitsa porno?
    Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

    #2
    Vs: Töökindla lintmaki otsingul

    Reaalsus. Töö ja lollikindlamat HiFi venelaste makki ei ole kui Sojuz , Rostov, ilet 105,110,111,112) , oli vist veel Sanda.
    Ikka lust parandada ja häälestada.

    Tee oma Sojuz korda ! See ei ole raketiteadus.
    Kõige hullem ex kodumaa nn HiFi makk, millel klass ja reaalsus ei klapi , on Olimp 005, mis nagu võiks olla.
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

    Comment


      #3
      Vs: Töökindla lintmaki otsingul

      Vene ajal oli kõige olulisem jälgida passis olevat kuupäeva. Kui see oli kuu, kvartali või aastalõpu oma, siis ära osta. Samuti tuli vaadata, et passi vahel poleks lipikuid, kus oli loetletud juppide või plokkide asendused. Oma esimesed vitsad sain kunagi keskkooli ajal, kui aitasin tädipojal TV osta. See oligi õnnetu kuupäevaga ja käis 3X garantiiremondis. Tädipoeg ostis seepeale teist marki TV ja mind tahtis hammustada

      Elektroonika puhul kehtib vana sapööritarkus: kui seade on seisnud üle 10 aasta, siis ära kohe sisse lülita. Kõigepealt tuleb seadmel kaas maha võtta, üle vaadata ja lüüdid vahetada. Eriti toite omad.
      Vene ajal sai nii tehtud ka uue ostmisel, plaadid üle vaadatud, osa juppe parematega asendatud, vajadusel täiustatud (näiteks tollal soome värv, heli, teletekst, 6 või 8 kanali asemel 55 kanaliga puldiga kanaliselektor jne.) reguleeritud ja siis töötas muretult aastaid.
      viimati muutis kasutaja Svago; 01 m 2017, 21:03. Põhjus: lisa

      Comment


        #4
        Vs: Töökindla lintmaki otsingul

        Aga mida arvata Olimp 004-st, millel väidetavalt pidid sees olema militaarset päritolu komponendid? Kas ka seal kehtis, kuna valmis? Samas on tunne, et ei taha enam vene makkidega oma lootusi hellitada. Mida nt lääne makkide puhu tasuks tähele panna? Isegi kui ongi hooldatud, häälestus ja lüüdikuur, siis alati tasub teada nõrkusi.
        viimati muutis kasutaja RaunoK; 01 m 2017, 21:50.
        Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

        Comment


          #5
          Vs: Töökindla lintmaki otsingul

          Kui töötab, on hea, kui ei tööta, pole nii hea. Juhtplokk on muide Sojuzi skeemile üsna sarnane.
          Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

          Comment


            #6
            Vs: Töökindla lintmaki otsingul

            Vene ajal ühtegi asja üle garantiiaja ei pidanud,kõik said tehasesse tagasi saadetud.Poest või laost ostes esimene aasta ostu templit ei võtnud.Umbes aasta pärast ostutempel ja järgmise aasta jooksul kolm remondi templit ning tehasesse tagasi.

            Comment


              #7
              Vs: Töökindla lintmaki otsingul

              Vene ajal olid ilmselt nee plastik põhjaga kondensaatorid põhilised probleemi allikad. Kuid midagi peab lintmaki puhul veel olema peale kondekate, kuna sõlmi palju ja iga paigast minek on paras peavalu. Nt kuidas kõik on disainitud, milline oli üldine juppide valik, kuidas mis oli disainitud, Sojusi puhul olen märganud häid pidureid, samas Idellil on vaja neid rohkem hooldada ja reguleerida, mille paika saamine on omaette ooper, et pidurdamisel linti välja ei venitaks või jälle liiga nõrgad poleks, seda eriti, kui poolide mahud erinevad. Aga kas lääne makkidest ka oli töökindluse poolest lipulaevu?
              Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

              Comment


                #8
                Vs: Töökindla lintmaki otsingul

                Esmalt postitatud RaunoK poolt Vaata postitust
                Aga kas lääne makkidest ka oli töökindluse poolest lipulaevu?
                Neid lääne mudeleid ja linke võime sulle ette sööta. Ka neil, oma vanuse tõttu, tuleb igaühel omaette lülid läbivilistada ja vajadusel uuendada, et taastuks algne kvaliteet:
                http://museumofmagneticsoundrecording.org/Unique.html

                viimati muutis kasutaja martk; 01 m 2017, 22:27.
                Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

                Comment


                  #9
                  Vs: Töökindla lintmaki otsingul

                  Lipulaev on makk vaid siis, kui see on häälestatud.

                  Jah, näiteks Nakamichi Dragon on lipulaev, aga kuna see nätsutas linti, siis ma nagu ei saanudki aru, et see lipulaev on.
                  Samas tol ajal häälestasin Majak 232 ära. No tegi sellest Nakamichist paremat häält !

                  Tegelikult - otsi suvalist kolme mootoriga ja kiirusega 19 makki. Need, mis Sa per..e oled keeranud, on oma olemuselt väga head isendid.
                  Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

                  Comment


                    #10
                    Vs: Töökindla lintmaki otsingul

                    Esmalt postitatud RaunoK poolt Vaata postitust
                    Vene ajal olid ilmselt nee plastik põhjaga kondensaatorid põhilised probleemi allikad.
                    See on tõsi, et vähemalt oma elektroonikaseadmetel tuli esimesel päeval ära vahetada need punased kondekad ja K50-6, mis mõlemad pärinesid Armeenia tehasest. Lisaks tuli vältida võimaluse korral igasuguseid käsitsi valmistaud hübriide, ainult laiatarbeseeria juppe. Kui neid komponente valmistati ka aparaadiehitusele või sõjaväele, siis oli nende kvaliteet hoopis teine. Kehvad olid näiteks K157 seeria laiatarbe mikroskeemid. Need olid algselt pürojekteeritud 2. klassi tehnikale. Osa kasutas siiski ka juppide defitsiitsuse tõttu neid ka 1. klassis. Kui valida, siis nende hulgas on väga heade näitajatega juppe, kuid töökindlus on ikkagi küsimärk. Kasutatud makkide puhul, olgu siis vene või lääne oma, tuleb põhitähelepanu pöörata mehhaanika lahendustele ja olukorrale. Muidu läheb tõenäoliselt vaja treipinki ja häid materjale. Vanasti sai näiteks grafiitpronksi suure jupi kätte poole liitri eest, kuid tänapäeval on elu hoopis teine.
                    Vene loogika on väga töökindel, rohkem olen elus vahetanud lääne omi. Põhitähelepanu tuleb pöörata veelkord toiteplokile. Kui lüüdid on kuivanud, siis ei ole enam loogika toitepinge +5V, +9V, +15V ja lisaks lähevad ka muud aktiivelemendid selle pärast rikki. Ja loogika pole mingi raketiteadus, eriti kui neid on skeemis vaid paar eri tüüpi, rohkem nagu lihtsa ristsõna lahendamine

                    Comment


                      #11
                      Vs: Töökindla lintmaki otsingul

                      hääl olimp 004 poolt: kui mehhaanika korras, siis hea asi. varuda vaja vaid mrn-14 pistikuid, edasi tee ja vaheta plokke nagu ise tahad.

                      Comment


                        #12
                        Vs: Töökindla lintmaki otsingul

                        vene parim makk oli hoopis HOTA-203
                        Klassi tegi kehvaks see, et tal oli mehhaaniline juhtimine ja ei olnud võimu sees. See mis üle jäi, oli selle eest puhas kuld
                        kui need miinused maha lahutada, siis jääks järgi HOTA-003

                        Comment


                          #13
                          Vs: Töökindla lintmaki otsingul

                          Mul on elus olnud mitmeid makke ja mitte ühegagi pole kasutamise käigus elektroonikaga probleeme olnud. Monomakkides ja eriti lampidega variantidest ei kirjuta, see on väga vana ajalugu. Mehhaanikat on ikka tulnud puhastada, määrida, reguleerida. Ettevalmistusest või algsest kordategemisest, ringitegemisest, häälestamisest juba kirjutasin.

                          Mul on olnud Jupiter 201 (ostes kasutatud) , Jupiter 202 (uus), Rostov 101, 102, Ilet 101 (kõik kasutatud), Elektronika TA1-003 (2tk. mõlemad uued). Kassetikatest jaapani mehhaanikaga Jauza-220 (uus). Viimasel sai esimesel päeval kogu elektroonika maha võetud, plaadid praktiliselt 100% puhtaks tehtud, korralikud valitud-mõõdetud jupid asemele, skeem ringi tehtud ja häälestatud. Lapsed piinasid seda päris korralikult ja töötas aastaid laitmatult. Avastasin, et kõik töötab makil ka pärast 25a. seismist

                          Ühe mootoriga makkidel on muidugi kehv mehhaanika, kuid kõik töötas – mõni mürises vähem, teine rohkem. Sai proovitud ka erinevaid treitud juppe, mis parandasid veidi asja. Esimene Elektronika oli klaaskapis olnud näitusepill ja töötas minu käes aastaid väga hästi. Muidugi sai mõlemal juba esimesel päeval vahetatud mürade vähendamiseks mõned detailid ja häälestatud Orwo lintidega kasutamiseks. Esimene oli tõsine lindistamise tööloom, sai Raadiomajast toodud palju linte ja STM-lt ringi lindistatud. STM oli ühelt bändimehelt laenatud ja palju sai ka plaatidelt lindistatud. Parema jahutuse ja juhtmega distantsjuhtimise pärast oli Elektronika tagakaas eemaldatud. Teisel tekkisid varsti mõned probleemid MPH-14 ja 22-ga, kasutatud oli väga vähe. Probleemiks oli pistikute kehv Ag pinnakate.

                          Comment


                            #14
                            Vs: Töökindla lintmaki otsingul

                            Ma palju suud ei paota, sest muidu... aga ütleks, et:

                            Olymp 004, Iljet 110, Revox A 77, B 77

                            Comment


                              #15
                              Vs: Töökindla lintmaki otsingul

                              Vene artiklitest ja foorumist (tõde on tugevalt moonutatud, kuid mõned mõtted on OK)

                              правда о советской электронике:

                              Тут еще один интересный нюанс. Все лучшее в СССР шло на «военнку», среднее - на производство, оставшийся хлам - в сферу народного потребления.
                              Конденсаторы - это еще один прикол советской элементной базы: устаревшие, с большими размерами и низкими параметрами, выпускает завод в Ереване.

                              Поговаривали, что Тасма закупила в Японии оригинальный состав оксида железа. Потому и пленка была отличной. А мне было стыдно за страну. Оксид железа – это, по сути, ржавчина. Но даже хорошую ржавчину мы не умели делать.

                              Esimene postitus: http://rmmedia.ru/threads/117693/
                              viimati muutis kasutaja Svago; 02 m 2017, 16:43.

                              Comment

                              Working...
                              X