Teade

Collapse
No announcement yet.

M063 Ballfinger

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Vs: M063 Ballfinger

    Helipäid kasutatakse ka mujal. Suurte andmemassiivide varundamisel on lint siiamaani kasutusel. Nagu ma aru olen saanud ongi tänapäevane stuudiolint tegelikult just kõrvalprodukt neis tehastes, mis toodavad magnetlinti andmete back-upiks.

    Comment


      #17
      Vs: M063 Ballfinger

      Sellist nagu esimeses postituses mainitud masinal kasutatakse, küll ei usu olevat magnetlindibackupis kasutusel, seega ka selle laiusega helipead vast mitte. Aga mine isahane tea...

      Saan aru et Big Data jaoks on lint võibolla kohasem, kuid tavalisele inimesele ei ole sellest mingit kasu. Täna on LTO Cartridge lint NANOCUBIC ja Barium Ferrite (BaFe) baasil toodetud - mis peadest ja korrektsioonidest me seejuures peame rääkima?
      IBMi TS1150 cartridge laseb kirjutada 360MB/s ja mahutab standartselt 10TB mahtu, reliability on 7-10 aastat. Nagu Hitachi 10TB heeliumkettal reaalselt. Ketas maksab alla 500$ ja muud vaja pole. Tape drive (SCSI auku) maksab ligi 2000$ tk ja warranty on parimal juhul 3 aastat, pluss lint - 6TB leidsin 200$ eest...
      Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
      Konfutsius

      Comment


        #18
        Vs: M063 Ballfinger

        Juba 1975 aastal, oli minu naabril absoluutselt otsast lõpuni ise tehtud, kolme mootoriga, ja digitall loenduriga magnetofon. Lisaks veel ise tehtud LP mängija, mis toimis hüdraulikaga. Poisina käisin tundide viisi neid asju imetlemas, kõik oli ise projekteeritud, ja tehtud. Naaber töötas eri konstrueerimis büroos, Märjal. Lapsena loomulikult hakkasin seda järgi tegema, minul oli enamus trikki plaate tehtud, mootorit muretsetud, raske raha eest "elektroonika" kalkulaator muretsetud, ja sellest juhtimine ja loendur aretatud. Pärast sai ära kolitud, ja sinna need asjad jäid. Siis hakkas siin juba lääne kola liikuma, ja see huvi kadus ära.


        Kui tagantjärgi mõelda, millist vatti on saanud need Linnahalli Revox-it. Eranditult kõik minu umbes pool tuhandest lindist, olid nendega lindistatut, ja minu sõprade omad ka. Ja selliseid vendi oli sadades, kes seal öösel õlut jõid, ja lindistasid.
        viimati muutis kasutaja home; 17 m 2017, 10:20.
        Ilmselt provotseerib audiofiilia aja jooksul retrofiilse modernofoobia arengut.

        Comment


          #19
          Vs: M063 Ballfinger

          Sellepärast võikski kloonida mõnda sellist disaini, mis on ennast kordades ja rohkem töökindluselt õigustanud... tean tean, need disainid ei sobi kahjuks praeguse aja turundusmudeliga, pole lihtsalt ette nähtud asjade pikaajalisus.

          Kunagi kasutas üks isa sõber arvuti linti lintmakkide jaoks, see oli olnud sügaval vene ajal. Kuna tema isal oli olnud ligipääs arvutilintidele(töötas sellel alal), siis katsetatigi nondega, lõigati lint kaheks ja oli isegi kasutamiseks sobinud nagu mulle räägiti.

          Comment


            #20
            Vs: M063 Ballfinger

            Eks ole ju ka videolinti ribadeks lõigatud ja ka heli peale ja maha saadud, kuid need katsed annavad ühise järelduse - "nad töötavad siiski...". Nad ei vasta standarditele. Kui tahaks kasutada mitmel makil, siis need tuleb kas EQ järgi ühesuguseks ehitada või tuleb piirduda ainult kõnesaadete kuulamisega, mille juures ebaloomulik tämber infot ei moonuta.
            Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
            Konfutsius

            Comment


              #21
              Vs: M063 Ballfinger

              Kui ilmuvad müüki korralikult täis lindistatud lindid, siis oleks makki omamisel minu meelest mõtet, ise lindistada mina küll ei viitsiks.
              Ilmselt provotseerib audiofiilia aja jooksul retrofiilse modernofoobia arengut.

              Comment


                #22
                Vs: M063 Ballfinger

                Kui hiljuti veel toodeti vidomakke, siis lintmakk peaks kordades ehituselt lihtsam olema!
                Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

                Comment

                Working...
                X