Teade

Collapse
No announcement yet.

Erinevatest korrektoritest

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Erinevatest korrektoritest

    Vaikselt olen siin-seal juba ilma uurinud ja sama lai kui on ka hinnaskaala erinevatel asjadel on ka valik. (Et siis üpris lai on see valik)
    Uuriks sellist asja et kui kange peaks olema see korrektor kui peaks on selline 500.- makseb AT 95E ja masin pole ka kõige kallim. (kui palju üldse peaks maksma korrektor kui on selline odav pea, mis muidugi ei pruugi nii odavaks tulevikus jääda aga see on kaugem muusika ja üle 2000.- maksvat pead nagunii ei ostaks kui just mingi hullus jälle välja ei löö)
    1. Põhimõtteliselt saaks vellemani kiti kuskil alla 200 krooni + toide. (kui konded ja jubinad vahetada kas sealt on võimalus mingiti tulemit saada ? )
    2. hiina korrektorid maksavad kuskil 1500.- (lampidel) pluss kohaletoimetamine (nende sound pidi muidugi väga transilik olema.
    3. Oleks võimalus ka skeemi järgi midagi kokku panna aga see viõib minujaoks natukene keeruliseks siiski osutuda. (seega see kõige tagumine võimalus)
    4. Osta kohe poest mingi NAD, cambridge audio vms mille hinnad on suht odavad ja välimus selline minule ehk mitte kõige sobivam, samas kahtlustan et nende sound võib olla midagi analoogsest nagu vellemani kit´il, ja sellisel juhul eelistaks ma pigem KIT toodet.

    Kas tasuks pigem punnitada korrektori poole mis on lampidel või saaks ka mõnega hakkama mis ei oleks lampidel.

    Korrektori teema on veel võõras aga väga päevakorras kuna momendil kasutuses oleval võimendil see puudub kuid plaati vahest kuulata nagu tahaks.

    #2
    Vs: Erinevatest korrektoritest

    NAD´i puhul on hinna ja kvaliteedi suhe kindlasti paigas.
    Mis välimusse puutub, siis tegemist on väikese, musta metallist karbiga mis ei tohiks kellegi silma riivata.
    Igasugused DIY kitid lähevad alati planeeritust kallimaks ja selleks, et sealt extra kvaliteeti välja pigistada, peab olema keskmisest rohkem teadmisi.

    Comment


      #3
      Vs: Erinevatest korrektoritest

      Täitse edukalt (poolmuidu saab kätte) kõlbab kasutada ka Estonia eelvõimu korrektorit, kui lüüdid ära vahetada ja signaaliahelasse võtta sealt just ainult korrektori osa.

      Comment


        #4
        Vs: Erinevatest korrektoritest

        NAD PP2
        maksis 999 kui ostsin
        enne tegin maailma foorumites põhjaliku uuringu ja hinna kvaliteedi suhe paigas.
        enne nadi oli rotel
        kui asendasin roteli nad'iga oli üllatus suur... MEELDIV!
        aga väike miinus kah- väljundsignaal on natuke väike...
        palju on natuke?

        Comment


          #5
          Vs: Erinevatest korrektoritest

          hmm, kui "natuke" keeruline siis tähendab et heameelega ajaks ilma läbi aga kui tulemus on väga hea siis tasub proovida.
          Meeldiv üllatus tähendab mida? mis siis muutus, madal ots, kõrgete osa, vokaal ?
          Hinna ja kvaliteedi suhe on paigas see on hea. Siiski kas võit oleks kindel kuskilt vanast võimus korrektor välja kookida, nt see sama estonia eelosast.
          KIT'i puhul seda hinda ehk niipalju ei kardaks kuna enamus siiski läheks koolirahaks. Aga siiski kohe päris 6000-10 000 kulutust ei võtaks.
          Kas NAD oleks piisava resursiga korrektor?

          Comment


            #6
            Vs: Erinevatest korrektoritest

            Neti ja saksa ajakirjade (LP) testide tulemunsena on nn. odava otsa korrektoritest häid tulemusi Camridge Audio 640P näidanud. Samuti pidi hea toorik tweakimiseks olema (lüüdid välja jne.) Ise kasutan Lehmann Audio Black Cube.

            Comment


              #7
              Vs: Erinevatest korrektoritest

              natuke = kui võimendist kuulata nt raadiot,cd'd või dvd'd siis tugevuse pote on kella 10 peal,kui plaadimängijat siis sama helivaljuse jaoks vaja potet kella 12-13 peale.
              teine küsimus raskem
              kõlapildi hinnang ongi selline subjektiivne ja ebamäärane
              üritan:
              madal ots tugevam ja meeldivalt ümmargune,kesk e siis vokaali osa säravam ja kõrged sama mis rotelil
              kaalusin ise samuti Cmbridge't aga asi taandus just karbi suuruse taha...
              Olgem ausad,paljud asjad saab ostetud ka välise sobivuse järgi komplekti kui valida 2 enam vähem sama tehn. andmetega pilli vahel

              Comment


                #8
                Vs: Erinevatest korrektoritest

                Sõbrale tõi päkapikk sellise DIY korrektori. 4 lampi RIAA'l ja 3 toites.
                Kuulasime seda ükspäev mitu tundi. Milles on siis vahe "tavalise" korrektoriga?
                Esimese emotsioonina tundub tonaalsus huvitav. Pikemalt kuulates hakkad aru saama selle põhjustes. Nagu CD mängija modimisel tekkiv effekt täiesti uuest soundist, nii ka siin.
                Kui lihtsalt asja lahti seletada, siis tavalistel korrektoritel on kogu heli roninud ühele redelile ja ruumipuudusel kükivad kõik instrumendid üksteise otsas.
                Allpool lisatud korrektoril on kõik pillid üksteisest lahutatud, puudub muusikaline kokkukuhjatud müra ja see on asendunud õhulisusega ja detailsusega nii helis kui ka pildis.
                Nuriseda võis odavate valjukate ja võimendi moonutatud kõrgete üle, aga tulevikus saavad ka need vead jõudumööda parandatud.
                Oma osa heas soundis on ka plaadimängijal ja helipeal.

                viimati muutis kasutaja Sully; 15 m 2010, 22:29. Põhjus: lisasin tähtsat kuid teemasse mittepuutuvat informatsiooni

                Comment


                  #9
                  Vs: Erinevatest korrektoritest

                  Esmalt postitatud Sully poolt Vaata postitust
                  Esimese emotsioonina tundub tonaalsus huvitav. Pikemalt kuulates hakkad aru saama selle põhjustes. ...
                  Kui lihtsalt asja lahti seletada, siis tavalistel korrektoritel on kogu heli roninud ühele redelile ja ruumipuudusel kükivad kõik instrumendid üksteise otsas.
                  Allpool lisatud korrektoril on kõik pillid üksteisest lahutatud, puudub muusikaline kokkukuhjatud müra ja see on asendunud õhulisusega ja detailsusega nii helis kui ka pildis.
                  Tuttav kirjeldus. Üks väike aga on siiski näiteks minu jaoks (nii CD kui muu heli läbi laskva elektroonika modmise juures tekkinud) siin sees. Koos selle instrumentide eraldumisega kipuvad siiski kõrged ja kõrgemad keskmised sagedused kuidagi liiga esile trügima, kuigi sageduskarakteristikus mingeid ka kõige väiksemaid muhke mõõta ei õnnestu.
                  viimati muutis kasutaja moi; 15 m 2010, 22:02.

                  Comment


                    #10
                    Vs: Erinevatest korrektoritest

                    See jutt on ehk mõeldud Sullyle rohkem aga noh....
                    Täna siis jõudis see RIAA ka minu juurde. Olin seda hetke pikalt oodanud. Tahtsin seda enda RIAA-ga võrrelda. Kahjuks ei tulnud sellest aga midagi välja, sest järjekordne hr.Cheoppsi toitetrafo andis otsad. Järjekorras 4 siis juba ja õnneks viimane.
                    Nii et siin siis veidi juttu kuidas ta kõlas minu juures ja minu komplektiga. Põhimõtteliselt Sinuga nõus. See RIAA on väga lineaarne, dünaamiline ja sellise väga õhulise heliga,väga meeldivad kõrged.
                    Kuigi signaaliallikas oli sama nii Sinu kui minu kuulamisel(Garrard), siis ilmselt on see moditud Garrard rohkemaks võimeline kui minu oma. Aga ilmselt jäi see kõik teil seal kuulmata. Sest võim ja kõlarid olid teil ikkagi allapoole igasugust arvestust.
                    Kuigi minu arust on ka mul päris hea RIAA, tundub see selle uue kõrval kuidagi mudane ja määrdunud.
                    Samas on see uus RIAA kuidagi väga paljastav. Kusagil varem ma juba olen ka maininud, et minu Altec 288-d vajavad originaal membraane. Siis selle RIAA-ga kostab see paremini välja-mõnedes lugudes võiksid saks ja klaver tibake pehmemalt kõlada. Aga oleneb ka plaadist nagu ikka.
                    Teil seal kuulamise ajal ilmselt bassist puudu ei tulnud. OB puhul jääb puudu. Siin muidugi pole midagi uut. Kui saab kunagi Monsteri ära lõpetada siis peaks lausa super olema.
                    Igatahes on tegemist suurepärase asjaga. Polegi siiani paremat kuulnud. Peabki hea olema, selle maksumus on ka ca 2,5 korda suurem kui minu RIAA-ga võrrelda. Seda RIAA-d saaks ka veel edasi modida hea tahtmise juures kunagi. Aga jah, see ka selge, et enne peaks tegelema võimuga ja kõlaritega. Igatahes jõudu jaksu kannatust värskele RIAA omanikule. Selliseid päkapikke võiks rohkem olla. Au ja kiitus!
                    Jäin tiba mõttesse, et kipub siin mul nagu võrdluseks minema. Aga võrrelda saab enam vähem võrdseid asju. Nii nagu ei saa ma võrrelda oma võimu ja Monsterit mingite laiatarbe väljaannetega, nii ei saa ka neid RIAA-sid omavahel võrrelda-liiga erinevad hinnaklassid selleks.

                    Comment


                      #11
                      Vs: Erinevatest korrektoritest

                      Tabasin end selliselt uitmõttelt, kuna vinüülihaiguse põdejatel on tekkinud kodudesse mitmesugust tehnikat, võiks need joonele panna.
                      Klassifitseerida saaks seadmeid müügihinna ja helipea sisendi tüübi järgi.
                      Signaaliallikaks võib kasutada ühte laiatarbe mängijat MM peaga ja teist MC peaga. Hea kui leiab 2 ühesugust mudelit, sellisel juhul lõpptulemus ausam.
                      Referentsiks võiks mõne karmima DIY projekti võtta nii plaadika kui ka korrektori osas.
                      Võimendi ja kõlarid peaksid olema samad kõikidel juhtudel.
                      Võimalik kuulamise koht ka kooskõlastada ja ongi üks test tuleviku ja ka teiste ekslejate jaoks läbi viidud.
                      Ettepanekuid?

                      Comment


                        #12
                        Vs: Erinevatest korrektoritest

                        Esmalt postitatud Sully poolt Vaata postitust
                        Sõbrale tõi päkapikk sellise DIY korrektori. 4 lampi RIAA'l ja 3 toites.
                        Mis RIAA DIY'ga tegemist?

                        Comment


                          #13
                          Vs: Erinevatest korrektoritest

                          RIAA on neljal D3'el. Skeemilahendust ei ole avaldatud, samas netist neid leiab.

                          Comment


                            #14
                            Vs: Erinevatest korrektoritest

                            Esmalt postitatud Sully poolt Vaata postitust
                            RIAA on neljal D3'el. Skeemilahendust ei ole avaldatud ...
                            Isegi seda ei tea kas korrektsioon on passiivne või tagasisidestatud?

                            Comment


                              #15
                              Vs: Erinevatest korrektoritest

                              No mõtlesin siis et proovin seda Vellemani RIAA'd hea lihtne selline algajale harjutamiseks.
                              Asi koos ja karbis, ning toimib.
                              Küll aga on sellega ka üks probleem, nimelt bassiots on täiesti puudu.
                              Kas seda annaks modida misket moodi et bass ka olemas oleks, või tähendab et plaadil ta on ja plaadimasinast ka tuleb aga korrektor ei taha seda anda.
                              aparaadi manual siin http://www.velleman.eu/downloads/0/u...l_k2573_uk.pdf

                              Comment

                              Working...
                              X