Teade

Collapse
No announcement yet.

Lintmakkide hooldus

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Vs: Lintmakkide hooldus

    Ma ei räägi purunemisest, vaid klaasferiitpeade puhastamisel piiritusega tekkivatest mõradest, mulle seletati, et põhjus piirituses. Kiire aurustumine ja GX peade materjal ei klapi omavahel hästi. Pehmete ja SD -peade kohta sellist hoiatust ei antud.
    www.automobilia.ee

    Comment


      #17
      Vs: Lintmakkide hooldus

      Osaliselt on Sul õigus! Kuna makid on olnud aastakümmneid minu põhilised tööriistad, nii sendast, kui ka klaasferiit peadega siis minu praktikas pole olnud juhust, et piiritusega puhastades pea mõraneb. Purunemise all ma seda mõtlesingi,et pea tööpinnale tekivad siis kas nähtavad või mikropraod, mille tõttu pea hävib. Küll aga ,kui puhastamiseks kasutada eetrit või atsetooni see põhjustab pea hävimise ja see on tingitud tõesti intensiivse aurumise tõttu tingitud temperatuuri muutusest, pea pinnal. Puhastamiseks olen kasutanud meditsiinilist piiritust. Klaasferiit peades pragude tekkimisel on tegelikult hoopis teine põhjus. Pahatihti on see täiesti märkamatu protsess, kui pea hävineb. Eriti tundlikud on selles teemas Elektroonika TAI ja OLIMP seeria makid, mille on klaasferiit pead. See on aga teine teema ja ei ole sõltuvuses pea puhastusega. Mis määrdeprotsessi puutub siis, kunagi oli spets õli, millega õlitati nii makke kui ka kinoprojektoreid. Nüüd seda enam pole ja aastaid olen kasutanud võimalikult väikse viskoosusega automootri täissünt õli ja ainult! Mineraalõli pole sobiv oma suure voolavuse tõttu ja on omadus koguda tolmu osakesi. Lindi stabika veerevate pindade määrimiseks molüteeni sisaldavat grafiit määret. Kui tihti, siis seda määrab kasutamise intensiivsus, kuid kummirulli võlli ,äranägemisel, mil on vaja õlitada ja ainult õli! Mingit teh. piiritust ei kasuta ja piirituse kvaliteeti kontrollin, kui mõned tilgad panen taskupeeglie ja kui ära aurab on kohe näha kas midagi maha jääb, mingi jälje näol või ei. Eks seda piiritust liigub ikka ja on olnud juhuseid, et päris korralik valge-hall saasta kiht jääb peegli pinnale. Kummirulli ja toonvõlli olin ka puhastanud aviobensiiniga ja hiljem piiritusega üle. Pole neist veel ükski asendamist tahtnud ega aiataha läinud. Demagnetiseerimist olen kasutanud äärmiselt harva ja kui seda ei oska õieti teha, siis võib resultaat olla hoopis vastupidine. Seda teavad need, kes vanasti teleka remondiga tegelesid, et kui p.......sse võisid pildi keerata, makiga sama värk.
      viimati muutis kasutaja humax; 12 m 2010, 16:53.

      Comment


        #18
        Vs: Lintmakkide hooldus

        Ühesõnaga võiks siis igasugused imepärased õlid ja katsetused ära unustada ja piirduda kõige tavalisema autode jaoks mõeldud täissüntõliga. Aga kust saada ja mis pakendi kujul seda molüteeni sisaldavat grafiitmääret?

        Demagnetiseerimisega peab jah ettevaatlik olema ja täpselt protsessi jälgima, muidu kasu asemel võib juhtuda, et saab peadest permanente magnet, mis kuulub minema viskamisele. Eriti just kustutuspea.

        Comment


          #19
          Vs: Lintmakkide hooldus

          Esmalt postitatud humax poolt Vaata postitust
          Eriti tundlikud on selles teemas Elektroonika TAI ja OLIMP seeria makid, mille on klaasferiit pead.
          Mul Olimp oo4 ja sellel ainult kustutuspea KF, kas on NL ajal Olimpe toodetud, millel salvestus- ja mahamängimisepead KF-st?
          www.automobilia.ee

          Comment


            #20
            Vs: Lintmakkide hooldus

            Toodeti neid nii klaasferiit peadega: kustutuspea, salvestus ja taastuspea klaasferiit ja toodeti ka kustutus pea klaasferiit, salvestus ja mahamängimine sendast pea. Vene foorumites on sellel teemal palju vaieldud, et kummad on paremad, kuid ühest vastust pole! Olen mõlema variandiga kokku puutunud ja ei oska samuti öelda kumb parem on. Mõtlen heliliselt. Mõõtmise järgi vahet pole. Räägitakse palju feriidi erilisest kõlast ja feriidi maitsest kuid ei kinnita ega lükka ümber. Ainult üht võin öelda, et feriit on pikemaealisem kui sendast pea. Kuid kui pidada kinni lindi markeeringust, mis on sendast peale lubatud siis peab ka kaua vastu. Ma ei oska öelda, mis pea sul seal konkreetselt on ja kas on OLIMPI originaalpea või on mingi asenduspea, selle tõttu, et feriidid lõhki lasti. Mul peaks kusagil konspektides markeeringud olema, mõlemad variandid tootja tehase antud, nii feriit kui sendast markeering. Juhul, kui on mingi asendus ja pole originaalpead siis on ka parameetrid metsas. Sendast peadega makil on ka võimudes teise nominaaliga korrektsoon kondekad, mille suurused pole skeemides märgitud. Kui on olemas maki pass, siis seal on eraldi liimitud spirka kus on kirjas peade markeering, mis konkreetsel makil on valmistaja tehas paigaldanud. On olemas kaks raamatut makiga kaasas see on maki pass ja skeemide raamat.
            viimati muutis kasutaja humax; 12 m 2010, 18:43.

            Comment


              #21
              Vs: Lintmakkide hooldus

              Esmalt postitatud humax poolt Vaata postitust
              Lindi stabika veerevate pindade määrimiseks molüteeni sisaldavat grafiit määret.
              Õige on MOLÜBDEEN. Samuti kinnitan, et puhastamiseks on parim aine puhas meditsiiniline piiritus.
              Keegi pole targemaks muutunud sellest, et mind lolliks peab.

              Comment


                #22
                Vs: Lintmakkide hooldus

                Kui keegi tahab puhast isopropüül alkoholi oma lintmakkide puhastamise jaoks, siis soovitan tellida seda inglise ebay'st. Kuna poodides piiritust ei müüda ja apteegist isopropüüli saamine kippus üle mõistuse aeganõudvaks minema, siis tellisin UK'st 2x100ml ja hinnaks tuli kokku ca 100EEK koos tellimiskuludega. Saab igasugustes mõõtudes tellida ja on 99,9% lahus. Sellise hea hinna juures ei ole mõtet isegi 80% viina ega kangemat piiritust poodidest enam otsida.

                Comment

                Working...
                X