Teade

Collapse
No announcement yet.

Millist vinüülimängija võimendit osta?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Millist vinüülimängija võimendit osta?

    Tervitus targemad ja teadlikumad!
    Oman Sony vinüülimängijat mudeli numbriga PS - LX250H. Suur soov on osta sellele võimendi, kas koos kõlaritega või ilma, pole oluline. Millisesse poodi Tallinnas peaks pöörduma?
    Tänud!

    #2
    Vs: Millist vinüülimängija võimendit osta?

    Lihtne vastus oleks: mine suvalise ostukeskuse või kaubamaja tehnikaosakonda. Seal silmad-kõrvad-rahakott valivad ja müüja annab nõu. ONOFF, VIVA, Euronics jne. Soov osta võimendit saab kindlasti täidetud.


    Kui lihtne vastus ei tundu piisav, siis edasimõtlemiseks pisut variante, mille põhjal saaksid ka küsimust täpsustada - kas peale võimendi ostmise soovi on ka muid soove?

    Kuna sellel plaadikeerutajal on helipea eelvõimendi sissehitatud (andmed), siis sobib võimendamiseks praktiliselt iga seade, millel on LINE IN (AUX) sisend RCA juhtmetega.

    Seega saab ära kasutada ka kodus olemasolevat tehnikat:
    Võimendusseadmeks võib olla üsna suvaline võimendi, ressiiver, kodukinoressiiver, muusikakeskus, lõppudelõpuks kasvõi televiisor.
    Kõigil neil on omad plussid-miinused, aga kui peale plaadimasinast heli kättesaamise muid nõudmisi ja huvisid pole, ajavad asja ära.
    Kõige odavam variant.

    Eraldi võimendi valik:
    Komplekti - plaadimängija+võimendi+kõlarid - kasutamine omaette süsteemina on variant nagu iga teinegi. Miks mitte. Maitse asi.
    Kui kõlarid on juba olemas, peaks kontrollima, kas need soovitud võimendiga ka sobivad (kõlarite takistus, võimsus).

    Läbimõeldud koduse helisüsteemi valik:
    Enamasti ei ole mõistlik või võimalik kodus pidada mitut omaette süsteemi iga heliallika jaoks (DVDmängija, TV, raadio, jne). Seega võib olla vajalik ühendada kõik heliallikad kokku, ja siis tulevad mängu juba paljud muud valikud ja nõudmised võimendile. Ennekõike, - kas võimendil/ressiiveril on piisavalt sobivaid sisendeid iga heliallika jaoks ja kui mugav saab olema nende juhtimine võimendi/ressiiveri kaudu.
    Kõlaritega samuti see lugu, et kui on olemas, peavad nad sobima võimendi/ressiivriga.

    Comment

    Working...
    X