Teade

Collapse
No announcement yet.

Viinüülimängija eelvõimendus

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Viinüülimängija eelvõimendus

    Tahaksin selgusele jõuda vinüülmängija eelvõimenduse vajalikkuse kohta. Teatavasti saab osta plaadimängijaid nii eelvõimendita, integreeritud eelvõimendiga ja saab ka eelvõimendi eraldi kaasa osta. Enamustel võimenditel on sisse ehitatud ka plaadimängija jaoks vajalik phono eelvõimendus seega on ka levinuim osta mängija ilma eelvõimenduseta. Endal mul aga ei ole kasutusel tüüpiline võimendi, seega tahaks teada, kas ma peaks kah selle eelvõimenduse ostma.

    Süsteem on mul siis hetkel selline, et on 1 paar stuudio võimendatud monitore, või siis aktiivseid kõlareid, kuidas keegi neid nimetab, ning nad leiavad mul kasutamist erinevate seadmete poolt: arvuti, el.kitarri eelvõimendi ja nüüd tahaks neid kõlareid rakendada ka selleks, et plaadimängijaga muusikat kuulata. Kõik need seadmed on mul ühendatud ühte väikesesse mikserisse mille väljundiks siis need kõlarid mul on.

    Mikseri kohta siis infot sellel lehel (seal on manualid kah)
    http://www.behringer.com/1002/index.cfm?lang=ENG

    Tahaks siis teada, kas mul on tarvis plaadimängijale selle tehnikaga eelvõimendit või mitta. RCA sisend igaljuhul paistab olevat.

    Tänud.

    #2
    Vs: Viinüülimängija eelvõimendus

    Tundub, et puldil ei ole PHONO sisendit. Seega läheb vaja eelvõimu-RIAA korrektorit (PHONO sisendiga karp). Kui sul sellist plaadimängija sees ei ole, tuleb eraldi juurde sebida. Sealt tulev signaal on siis ka sinu mikseri poolt "söödav".

    Asi selles, et vinüülika helipeast tuleb pinge ca 3...5mV, liiniväljund on aga ligikaudu 500mV kanti. Pealegi peab vinüülika signaal RIAA korrektsiooni läbima et olla normaalne.
    k.

    Comment


      #3
      Vs: Viinüülimängija eelvõimendus

      Tänud.

      Comment

      Working...
      X