Teade

Collapse
No announcement yet.

Vinüülimängija müra ja maandamine

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Vinüülimängija müra ja maandamine

    Denon DP-300F vinüülimängija annab välja veidi liiga valju müra/surinat. Mängija on ühendatud Sony ressiiveri phono sisendisse. Googeldades öeldakse, et oleks vaja üritada seda vinüülimängijat maandada. Ressiiveril on phono maanduse terminal olemas.

    Sellel vinüülimängijal aga pole eraldi maandusterminali või juhet, mõned soovitavad ühendada mängija korpuse külge. Samas see mängija korpus tundub nagu plastmassine, peaks ju vist otsima metalli? Kuhu oleks mõistlik see maandusjuhe ühendada? Põhjaplaat (plastmassist) on kinnitatud kruvidega, äkki kruvi külge? Kõik soovitused teretulnud.

    Click image for larger version

Name:	1253075.jpeg
Views:	453
Size:	15,1 KB
ID:	1108268

    #2
    Service manuali leiad vinylengine-ist, sealt on näha, et "kõhus" on tal mingil määral metallosade "maandus" teostatud s.t. tõenäoliselt on metallist sõlmed omavahel juhtmega kokku tõmmatud. Kuhu see juhe väljastpoolt vaadatuna ühendatud on, manuaalist ei selgu, seda peaks mängija seest uurima.

    Edit:
    Sellel mängijal näib ka sisene fonovõimendi olevat - kas selle (ja ressiiveri liinisisendi) kaudu kuulates on müra samasugune?

    Edit2:
    Vahepeal tuli veel meelde oma kunagine odava otsa Akai AP-B20, millel sarnase probleemi puhul (korpuse metallosad söötsid häireid signaaliahelasse) aitas ainult signaalikaabli varjete eraldamine korpusemaast.
    viimati muutis kasutaja madis64; 12 12 2020, 21:19.

    Comment


      #3
      Aitäh vastamast ja kaasa mõtlemast!

      Esmalt postitatud madis64 poolt Vaata postitust
      Sellel mängijal näib ka sisene fonovõimendi olevat - kas selle (ja ressiiveri liinisisendi) kaudu kuulates on müra samasugune?
      Sellisel juhul müra tõepoolest kaob. Mõtlesin alguses et ehk on resiiveri Phono sisendis olev eelvõim kvaliteetsem kui vinüülimängija väljundi eelvõim. Aga ausaks jäädes ega mu kõrv hetkel erinevusest aru ei saa. Seega mure justkui lahendatud. Veidi muidugi jääb kripeldama, et ei saa kasutada ressiiveri spetsiaalset phono sisendit ja sellega koos olevat maandamise terminali.

      Comment


        #4
        Skeemi järgi on su STR-DB790 fonovõimendiks kõige lihtsam üheopvõimendiline võimendusaste, lüüdid nii sisendis kui väljundis, nii et pigemini ei kaota sa midagi kui sa seda ei kasuta.
        Ehk isegi võidad - vinüülika fonovõimendit kasutades saadad ressiiverisse oluliselt tugevama signaali kui helipea seda tekitab.
        viimati muutis kasutaja madis64; 25 12 2020, 22:30. Põhjus: kirjavead

        Comment

        Working...
        X