Teade

Collapse
No announcement yet.

Väike mõistatus

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Vs: Väike mõistatus

    Pane siis võimalusel kõrvuti graafikud enne ja pärast pingutamist.
    viimati muutis kasutaja Svago; 24 m 2020, 10:46.

    Comment


      Vs: Väike mõistatus

      Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
      See koonuse kuju (lisaks veel valjuka ees ja taga membraaniga liituvad erineva massiga õhu hulgad, eriti kui valjukas mingis kastis on) on ka üks võimalik variant, aga see ei saa seletada kogu probleemi, kuna variandis, kus kaks eri pidi valjukat mängisid paljal paneeli, ei vähenenud teine harmooniline kogu sagedusribas vaid ainult teatud vahemikes. Oleks suuremad paarisharmoonilise moonutused ainult koonuse kujust tingitud, oleks pidanud ühe pööratud valjukaga kogu ribas teine harmooniline tuntavalt vähenema, teoreetiliselt isegi nullini. See on ka põhjus, miks ma selle alalispingega katsetamise suhtes skeptiline olen.
      Ma jätkas ikka selle dünaamilise valjuka moonutuste teemal.
      Üks asi mida veel tuleks meeles pidada on see, et valjuka antav helirõhk ei ole sama kujuga, kui valjuka membraani liikumine vaid helirõhk on valjuka membraani liikumise asendi tuletis. Ehk mitte amplituud ei vasta helirõhule vaid membraani liikumise kiirus. Helirõhu maksimumid on seal, kus membraani liikumise kiirus on kõige suurem ja miinimumid seal, kus membraan paigal seisab. Mis tähendab, et helirõhu miinimumid on siis, kui membraan on jõudnud oma äärmistesse asenditesse ja maksimum siis, kui membraan läbib oma staatilise taasakaalu asendit, ehk punkti, kus ta on ilma signaalita.
      See ajab üsna sassi näppude peal membraani asendi järgi otsustatava signaali sümmeetria, kui seda helirõhuna vaadata või mõõta.

      Comment

      Working...
      X