Teade

Collapse
No announcement yet.

Mikser/eelvõim

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Mikser/eelvõim

    Ma siin jõudumööda arendan oma nö "kodustuudiot" ja olen jõudnud väljapääsmatusse olukorda - vaja oleks mingitki mikserit-eelvõimu. SoundBlasteri mikri eelvõim ("Microphone Boost") pole kellegi eelvõim ja kuna ma tegelen põhiliselt kitarri salvestamisega, siis oleks mul vaja pulti, millel oleks 3-4 (mida rohkem, seda uhkem tegelikult )mikrisisendit koos 3-ribaliste ekudega...pluss veel muidugi volüümi/gaini kontrollid igale kanalile ja üldvolüüm ka.

    Lugesin siin üht varasemat teemat pultide kohta, ent skeemide lingid ei funganud enam . Äkki kellelgi heal inimesel leidub mõni lihtsam mikseri skeem või teab keegi ehk mingit linki soovitada, sest ülemaailmsest võrgust otsides pole ma midagi südantsoojendavat siiani leidnud :-/

    #2
    www.hot.ee/evo14 oli minuarust yks skeemide leht
    Abiks kõigega! djmadys@hot.ee/bazzmazternoq@hot.ee
    DeeJay Catass

    Comment


      #3
      Ei olnud seal

      Comment


        #4
        Leidsin ühe lihtsama mikseri skeemi:

        http://www.aaroncake.net/circuits/mixer2.htm

        Küsimus oleks, et kas see skeem töötab ka eelvõimuna? Ja kui ei tööta, siis kas seda skeemi annab kuidagi siduda selle eelvõimuga:

        http://www.ee.washington.edu/circuit_archi...cuits/Micro.GIF

        :-/

        Comment


          #5
          Esimene skeem on,nagu lugeda,väikest viisi eelvõim küll.Teise skeemi võib ehk panna esimese sisenditesse.Kardan,et kui sisendsignaali allikad on väga erinevate sisetakistustega,siis võib ühe sisendi reguleerimine ka teist mõjutada,nii et üks puhveraste igasse sisendisse on igati abix.Sellex võid kasutada ka lihtsalt opvõimu või väljatranziga pingejärgurit.See ei võimenda,annab lihtsalt ilgelt suure sisendtakistuse.Tundub,et see kahe tranziga võimendi on mõeldud mikrofoni juurde/korpusesse panemisex.Kokkuvõtlikult:tee see kolme sisendiga mixer valmis,kui sisendid reguleerimisel üksteist mõjutavad,siis pane kõigile sisenditele pingejärgur ette.Kui jääb võimendust väheseks,siis pane igale sisendile pingejärguri asemel miski suuremat sorti sisendtakistusega opvõimendiga eelvõim ette.Nende kohta leiad piisavalt infi Elfa kataloogist.
          Iga loll oskab foorumi otsingut kasutada.
          Mina ei oska,sest mina ei ole loll.

          Comment


            #6
            OK, esimene skeem töötab LM741 peal. Oomipoest ega RET'ist ma seda ei leidnud, küll aga soovitas keegi vanahärra leti kõrvalt vene UD708 kivi - pidavat täpne analoog olema. Kuna ma netist ega kuskilt selle manuaali ei leidnud, siis loodan, et on tõepoolest täpne analoog - väljundid ja kõik sama (mõõtmetelt on ta 741-ga igatahes identne).

            Ja veel. Trükiplaadi radade tegemisel kasutan ma esimest korda veekindlat markerit. Või on selleks mingit spetsiaalset asja vaja? Ja kui marker sobib, siis kas see ei sea mingeid tingimusi söövituslahusele (et kas peab olema lahjem lahus vms.)?

            Comment


              #7
              741 tevalos olemas, 7krooni

              Comment


                #8
                mis pohimottel töötab crossfader ja kas ise on eelnevatele skeemidele seda külge aretada.
                kui juba midagi teha siis juba teha korralikult mitte midagi kiirelt kokku klopsida ja pärast mitte tulemusega rahul olla !!!

                Comment

                Working...
                X