Teade

Collapse
No announcement yet.

Kaablimutantlus

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Vs: Kaablimutantlus

    Esmalt postitatud stosoorok poolt Vaata postitust
    Optimaalne on siis teie arvates 350€ seade?
    Minu jaoks küll, üle maksta ei ole minu oludes mingit mõtet. Loomulikult mitte 350 eurot praeguses poe letikauba hinnas.

    Esmalt postitatud stosoorok poolt Vaata postitust
    See ütleb palju kuna sellises hinnaklassis seadmetega pole tõepoolest mingit vahet mis kaabel kuskil on, sobib igasugune elektrit juhtiv materjal.
    Khm, ikka tõsi või? Jutt käib ikka 70-te lõpu ja 80-te väljalasete praegustest ostu-müügihindadest (loomulikult vajab tollane tehnika ülekäimist ja kordategemist)
    viimati muutis kasutaja madis64; 21 m 2019, 17:51. Põhjus: täpsustused

    Comment


      Vs: Kaablimutantlus

      Esmalt postitatud home poolt Vaata postitust
      Ma soovitan pöörduda AS-i Metrosert poole.

      Nali?
      Või räägid tõsiselt?

      Reaalsest elust, lähiajaloost

      Oli tuttaval suur mure, tööjuures oli seade, milline oli vähemalt tolhetkel (lähiajaloos!) ainus siin regioonis, kuna kasutatakse inimelusid käsitsevas tehnikas siis vajab seade kalibreerimist. Masina kontrollorgan töötab kõrgsagedusliku signaaliga, kui saab "kõrgeks" nimetada signaale mõne MHz skaalas.
      Jah, vist saab kui vaja neid signaale ADEKVAATSELT mõõta, et vastavuses kindel olla.
      Igaljuhul suutis kalibreerija hinnata, et ei vasta nõutule (millised parameetrid olid KOOS kalibreerimise juhendi ja - vajaliku tehnika/detailidega ka manuaalis kirjas), mõõtmine toimus kellegi kõhutunde järgi, aluseks võeti ilmselt asjaolu, et kalibreerimist teostav tegelane oli TTÜ haridusega ja kui ikka paber on olemas siis teadmised ju paneb vanajumal ise pähe...
      Seade toodi remontida sest ei töötavat, kõik hobiinimese poolt võimalikud kodus teostatavad mõõtmised näitasid, et asi on igati nõutud väärtuste piires, MHz sagedused näiteks erinesid ideaalsest +-20Hz määramatusel mõni % - ei ole suur asi kui lubatud on erinevus 10kHz...
      Samuti signaal mille väärtust MÕÕDETI pingeväärtustes (tootja nägi juhendis ette veendumuse saamiseks mõõtmise ostsilloskoobiga, et veenduda signaalikujus mis ette nähtud) - kalibreerimisel miskipärast ei arvestatud kõrgsagedusliku sinaali mõõtmise iseärasusi.
      Näide siis: mis tulemuse saad kui mõõdad näiteks signaali sagedusega 1MHz, signaali suhe on 40/60 ja etteantud väärtus 2V tipust tippu, mis tulemi saad kui mõõdad seda suvalise multimeetriga? Või mis tulemuse saad kui mõõdad seda kõrginduktiivsel koormusel?

      Jutu mõte on, et kalibreerimise on oluline aga kalibreerimine ükskõik millise olulise seadme või instrumendi juures tuleb läbi viia nii, et see oleks vastavuses seadme/instrumendi valmistaja juhendile või vastavalt füüsikaseadustele!
      Neile kogemustele tuginedes võib küll üsna kindel olla, et isegi peale kalibreerimist ei tohi sa mitte millelegi kindel olla
      -superradical-

      Comment


        Vs: Kaablimutantlus

        OT.
        Mul ei ole küll Metroserti ega selle eelkäija kohta midagi halba öelda. Ei oska ainult öelda, mis hetkel toimub.

        Olen vastutanud mitmes firmas, sealhulgas ka väga suurtes välismaistes elektroonikakontsernides, kõikide mõõtmiste ja kalibreerimiste eest, hoidnud mõõteseadmeid töökorras. Olen läbinud mitmeid väga põhjalikke koolitusi nii siin kui välismaal ja edukalt läbinud korduvaid emafirmade auditeid. Mitmes firmas on mul olnud oma mõõtelabor – spetsiaalne ruum, kus on kontrollitud õhuniiskus, temperatuur ja vähemalt 1 suurusjärk täpsemad mõõteriistad, kui on tootmises. Need täpsemad seadmed on olnud kalibreeritud Metroserdis või siis võimaluste puudumisel Saksmaa, Suurbritannia jne. vastavates litsentseeritud laborites. Mõõteseadmed olen üle kontrollinud seal piirkonnas, kus neid reaalselt tootmises kasutatakse. Mõõteprotokollid olen koostanud vastavalt rahvusvahelistele standarditele ja ilma mõõtemääramatuse arvutuseta pole ükski neist olnud.
        Tegelikult ei kehtigi ükski mõõtmine ilma mõõtemääramatuse arvutuseta.

        Comment


          Vs: Kaablimutantlus

          Eks ta ole OT küll aga kuna mainiti siis otsustasin, et tuleb asjalt katet kergitada.
          Üllatas ennastki see olukord, oli päris korralik vägikaikavedu.
          Helistasin (ise, mitte nemad!) korduvalt ja lugesin siis manuaali ette ja selgitasin, et miks alguses saadi tulemused..nagu nad saadi.
          Lõpuks siis suure surma ja palumise peale võeti ka ostsilloskoop kaasa ja siis kohapeal sai siis lõpuks asi korda, ega küll TTÜ paberiga tegelane ei tahtnud vist "tattnina" selgitusi tõsiselt võtta sest no kuidas siis nii - lihtne, pelgalt hobitaja tuleb "vanale kalale" midagi selgeks tegema.
          Muidugi valmistusin ka ette, kuna oma mõõteriistad on nagu nad on (noh, analoogostsilloskoobid mis üks kannab kalibreerimistähistust mingi 94. aastast, teine vist pole peale tootmist mingit kalibreerimist näinud jne) siis sai ka Keysight, Fluke jt. tuntumatega selteemal suheldud ja peab nentima, et Keysight on ääretult vastutulelik, vastavad väga kiirelt, juhendavad vajadusel isegi insenertehniliselt jne.

          Mida aga peaks märkima vana mõõtetehnika kohta - mul vanad analoogostsilloskoobid ja isegi nagu üheljuhul S1-75 mil kalibreerimine veerand sajandit tagasi tehtud kleepsu järgi, näitab silmale seletatavalt küll nii nagu seda hiljem 200MHz kaasaja Tektronix näitas. Muidugi sai seade lõpuks kalibreeritud aga endal küll jäi paha maik asjast - pead tundma end alavääristatuna ja hoidma madalat profiili (põhjuseta), et selgitada kuidas niisugusel tehnikal mõõtmist teha, isegi kui kogu see jutt on juba juhendis kirjas. Keysight näiteks andis päris palju materjale, ks. erisignaalide väärtuse mõõtmine on paganama keeruline asi isegi tipptasemel.

          See teema lihtsalt jäi kummitama, mitte paha pärast aga kalibreerimisel peaks olema ametis inimesed kel on kõrgem tähelepanuvõime jne. Peale seda värki küll arvamine kalibreerimsiest kui kõrgemast ja peenemast suhtumisest küll muutus mõneti..
          -superradical-

          Comment


            Vs: Kaablimutantlus

            Ei osanud kohe arvata, et minu soovituse kohaselt kalibreerimise vajadusega seostate, sealt saab ka mõõtmise tellida. Minul nendega mingeid probleeme pole kunagi olnud.
            Ilmselt provotseerib audiofiilia aja jooksul retrofiilse modernofoobia arengut.

            Comment


              Vs: Kaablimutantlus

              Esmalt postitatud home poolt Vaata postitust
              minu soovituse kohaselt vajadusega seostate, sealt saab ka mõõtmise tellida.
              Ei ole seda väitnudki.
              Aga teisalt - mis see kalibreerimine siis muud on kui mõõtmine?

              OT: Mul on olemas terasjoonlaud ja mikromeeter - võite oma juhtmed "mõõta" tuua .

              E: Nii kalibreerimist kui mõõtmist (ilma jutumärkideta) tuleb ikka teha aga ma kohe kuidagi ei usu, et mu eelnevad paar posti nii kaugeks jäid?
              Kui nii siis tahtsin sellega ütelda seda, et mis iganes mõõtmine, mis iganes kalibreerimine - tihtilugu (või anamasti) [PAHATIHTI] sõltub tulemus [suuresti] töövõtetest - seega, mis on asja mõte ja millega me võrdleme võrreldamatut? Seda pidasin silmas


              Esmalt postitatud home poolt Vaata postitust
              Minul nendega mingeid probleeme pole kunagi olnud.
              Ma kirjeldasin probleemi millega olin silmitsi ca. aastase ajaperioodi jooksul tagasi tänasest.
              Ei pea väga oluliseks kirjeldada millega oli täpselt tegemist. Võiks, kui teaks, et solvumist ei ole.
              Oma negatiivsest hoiakust kirjutasin juba eelmises postis - veelkord tõestas end selle juhtumiga asjaolu, et sugugi ei ole alati oluline, kellel milline paber (mis PEAKS kinnitama pädevust sel alal tulemuslikult toimetamiseks) ette on näidata.
              Muidugi ei ole see elus ainuke kogemus aga paraku elu näidanud, et päris pika aja jooksul, mis on saanud ka niisugustest, mittepositiivsetest kogemustest kirjutatud,
              see nagu vastatuult pissida...
              ei peaks olema,
              antireklaam kui seda nii võtta, peaks just olema pidepunkt, mis laseb areneda aga miskipärast eestis seda ei taheta kuulda, ei tahetud 10a tagasi, ei taheta täna :/
              -superradical-

              Comment


                Vs: Kaablimutantlus

                Teema toitmiseks - Elik sedapsi kuidas asjad tegelikult tehtud on: http://www.made2hack.com/how-to-make...onnect-cables/
                ...ja vaadates millised kaablid Burmesteri aparaatidel sidususeks on :
                https://wizard-highend.blogspot.com/...abel/Burmester Kui Amphenoli profiliitmikud jäävad High-End nö. ussiõli materiaaltehnilisele poolele alla siis mida me õieti usume?
                Kes neliklemmlahendustega läbi elektrotehnika kursis ja haritud on ,saavad ilmselgelt aru,et iga nö.esoteeriline väitlus tehnilisi omadusi ei paranda...Kui siis ainult TURUNDUSLIKEL EESMÄRKIDEL!
                Tegeliku tehnilise seisu määravad siisiki võimalikult lühikesed audiosignaalide liikumisteed ja selle võimalikult väikesed omainduktiivsused ja mahtuvused ning eelkõige ka ristlõige ja maandusühendused.See ,et hõbe on parim juht on õige.Roodiumiga pinnatöötlus - hmh...Business for bad ass.. - Kullatud hõbe ehk annab oksüdatsiooni vältimiseks parima tulemuse.Roodium peaks kõrgematel sagedustel trääsa näitama.Tegelikult sobib teoorias tavaline puhas vask parimana ja sõltuvalt sellest milliste sagedusteni on kasutatav (litsendraat või plankprofiil).Profiili kuju muide ei anna siin mingeid eelistusi madalsageduslikel diapasoonidel(0,001-30kHz).Kõrgematel sagedustel kasutatakse pindjuhtivuse efekti tõstmiseks kulla baasil pinnakatet mitte roodiumit.Roodium on mõnevõrra tugevam kui kuldpinnakate kuid on poole võrra väiksema juhtivusega kui kuld.
                Kõik meeldiv tuleb lambist...

                Comment


                  Vs: Kaablimutantlus

                  Jäi põhjanaabrite foorumit lugedes ette ka selline postitus:

                  Moi Tästä aiheesta löytyy varmasti yhtä montaa mielipidettä kun on harrastajaakin. Itse en ole koskaan vertaillut kyseisiä vermeitä ja olen aiheeessa ihan aloittelija. Siksi kysynkin että kuinka paljon niillä voi ääntä parantaa? Tuntuu vähän hölmöltä parantaa sähköverkon viimeistä kahta metriä...


                  Sealt siis ka selline lõik:

                  "Useissa laitteissa signaalimaa on kytketty laitekoteloon ilman vastusta, ja näissä tapauksissa suojamaajohtimen yhdistäminen laitekoteloon johtaa katastrofiin. Jos setissä on useita laitteita, joissa signaalimaa on yhdistettu suoraan laitekoteloon, ja näissä laitteissa käytetään vielä 3-napaista suojamaadoitettua virtajohtoa, niin silloin tilanne on häiriöiden suhteen toivoton. Jokaisen virta- ja signaalikaapelin vaihtaminen tai niiden paikan muuttaminen vaikuttaa heti häiriötasoon joko suurentavasti tai pienentävästi. Näissä olosuhteissa kun aloitetaan kaapelirumba, niin siitä ei tule koskaan loppua."

                  Mõtlemise koht ...

                  Comment


                    Vs: Kaablimutantlus

                    Comment


                      Vs: Kaablimutantlus

                      Oleks see kõik õige mis videos räägitakse, peaks selle võimu kiiresti ja kaugele viskama.

                      Comment

                      Working...
                      X