Teade

Collapse
No announcement yet.

Mõõtmised ja tajud

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Vs: Mõõtmised ja tajud

    Esmalt postitatud home poolt Vaata postitust
    Ei ole nii, kompressioon tehakse alati enne lõpp nivoo paikapanemist.



    Absoluutselt mitte keedagi ei huvitata praktikas -80 - 70 - 60 dB nivooga heli, võibolla siis ainult mõnda inseneri, kellel on aju asemel voltmeeter.
    Täpselt nii.
    Tele ja raadioväljastused töötavad fullscale-digiskaalas ja samas skaalas on ka loudness. Ma saaks veel aru, kui keegi räägib dBu-st, aga lihtsalt eluruumis kuuldavaid detsiBelle on väga raske kuidagi eelneva jutuga kokku integreerida.
    Mis teksti kompresseerimisse puutub, siis seda muidugi tehakse, aga see pole ka mingi võluvits. Hea diktori kõne on ka ilma kompreseerimata kõrvale meeldiv, samas kui kehva artikulatsiooniga kõne võib kompresseerides veel hullemaks minna. Loudness ju mõõdabki teatud keskmist nivood pikema ajaühiku jooksul ning selle idee on, et ka suurema dünaamikaga asi nagu tekst või klassikaline muusika eetris meeldivalt kuulda oleks.

    Comment


      Vs: Mõõtmised ja tajud

      Esmalt postitatud home poolt Vaata postitust
      ... et iseseisvus aja jooksul, suudeti ainult üks korraliku akustikaga ruum ehitada, ja seda tegi Inimene kellel puuduvad isegi minimaalsed tehnilised teadmised.
      Kus, mis ja kes? Eneseharimise huvides tahaks lihtsalt teada.

      Comment


        Vs: Mõõtmised ja tajud

        No, kasvõi pakku midagi

        Kasutust võib kohata igasugust, aga üldiselt see seier seal näitab mitu dB maha läheb, ja sellega peab arvestama. Kõik aga tavaliselt teevad, nagu tahavad. Iga kompressor on definitsiooni järgi üsna nüri riistapuu, kuna see reageerib elektrisignaali tasemele aga mitte perceived loudness. Ma ei ole kompressorite kui selliste vastu - kuid minu jaoks on need teatud olemuse kujundamise vahendid, ega mitte võimalus dünaamilise ulatuse kitsendamiseks, mida eelistaksin teha seda manuaalses režiimis.
        Ilmselt provotseerib audiofiilia aja jooksul retrofiilse modernofoobia arengut.

        Comment


          Vs: Mõõtmised ja tajud

          Esmalt postitatud home poolt Vaata postitust
          Inseneri käest tahaks kuulda midagi "gain struktuuri" kohta, või logaritmilise kõvera muutumise kohta, või kas 0,775 V on alati 0 dB. See LUFS, vaevalt kellegile huvi pakub. Leiva lauale toob sinule see, et momendil on see mõõdistamine moes, ja sellega saab raha teha: - mõõdame, paigaldame mineraalvati, müüme vastava tehnika. Mille üle nagu võikski uhke olla, kas selle üle, et kuulajatele ja esinejale on probleeme tekitatud. See on umbes sama olukord: ahjuehitajad tänapäeval ei leia, sellest põrandakütte paigaldajaid on igal pool. Kas naljakas ei tundu, et iseseisvus aja jooksul, suudeti ainult üks korraliku akustikaga ruum ehitada, ja seda tegi Inimene kellel puuduvad isegi minimaalsed tehnilised teadmised.
          "kas 0,775 V on alati 0 dB" - inseneri vastus sellele on et küsimus ise on valesti püstitatud. Ilma dB taha kirjutamata ühikut - ala dBu või dBm ei saa sellele vastata.

          LUFS ise jah määrab nivoo valjuse digimaailmas 0dBFS suhtes. Seepärast paningi juurde linke kus on viiteid millise dBSPL-iga seda vähemasti stuudiotes seostatakse. Võimendus struktuurist pole ju kodukasutuses ka mõtet rääkida kuna kodustel seadmetel see seinas seina eri vidinate vahel. Ehk et minu nägemuses on siiski abiks vaadata mida tele eetriväljastus digi skaalal püüab saavutada ja siis seda viimast otsa kus kõlar asja uuesti akustiliseks helivaljuseks muudab. Aga noh arusaadav et seegi ei anna paljudele vihjet mis valjus sees siis lõpuks on kuni ei saa A/B-na kuulata erinevusi.

          "Leiva lauale toob sinule see, et momendil on see mõõdistamine moes, ja sellega saab raha teha: - mõõdame, paigaldame mineraalvati, müüme vastava tehnika." Selles osas ajad sa mind vist kellegagi segi. Pole viimased 10..15 aastat kellelgi raha eest asju mõõtmas käinud ja veel vähem vatti või tehnikat müünud.

          Aga ok, selline diskussioon ei ole vähemalt minu nägemuses produktiivne ja ma rohkem siia teemasse ei kirjuta.

          Comment

          Working...
          X