TV ja ressiiveri vahel ~75V

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • martinj
    Administraator
    • 11/2002
    • 8691

Vs: TV ja ressiiveri vahel ~75V

Läpakad pole reeglina maandatud. See kaitsemaandusega ots on vaid euronõue, et peab arvutil olema. Niipalju, kui mina olen neid läpakate laadijaid parandanud, ei lähe see kaitseots sekundaaripoolele.
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

• stosoorok
      Liige
      • 12/2003
      • 762

Esmalt postitatud martinr112 poolt
      Siis on vastupidine probleem. Arvuti on ilusti maandatud aga mingi teine seade lekib korpusesse. Kontrollida saaks kui eemaldada signaalikaablid ja mõõta ükshaaval seadmeid korpuse ja seinakontakti maandusklemmi vahelt.
      Kõik seadmed lekivad peale arvutite. Kõikidel 100-123V, jääb mulje nagu nii peabki olema.

Esmalt postitatud martinj poolt
      Läpakad pole reeglina maandatud. See kaitsemaandusega ots on vaid euronõue, et peab arvutil olema. Niipalju, kui mina olen neid läpakate laadijaid parandanud, ei lähe see kaitseots sekundaaripoolele.
      Mul neid kaks, toiteploki maandusklemmi ja 19V GND vaheline takistus 50Ohm. Kui mõõta seinakontakti maandusklemmi ja GND (mis on nagu varjestus) vahel siis on 35mV.

edit:

Netis päris palju juttu selle kohta, et inimesed saavad hdmi juhtmest särakat. Ehk siis vist ongi normaalne. Ma üritan igaljuhul kõik seadmed eraldi ära maandada.
      viimati muutis kasutaja stosoorok; 22 July 2016, 19:48.

Comment

• Scott
        Üldmoderaator
        • 04/2003
        • 2517

Kui on eraldiseisev toiteadapter, siis see ei saa tekitada seadmesse 115 volti, sest sekundaarpool on galvaaniliselt võrgupoolest eraldatud (trafo mähis ja optopaar). Vahet pole, kas toitekaablil on maandussoon või mitte.

Esmalt postitatud martinj poolt
        Läpakad pole reeglina maandatud. ... ei lähe see kaitseots sekundaaripoolele.
        Vist ei peagi minema.
        73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
        ATiP1pN4XeM

Comment

• martinr112
          Liige
          • 10/2002
          • 628

Tundub, et impulsstoiteplokkide puhul on see normaalne, sest trafo primaar ja sekundaar seotakse kondensaatoriga, mis vähendab EMI häireid. Odavam on lahendada EMI mured kondensaatoriga, kui disainida trafo sisemisete varjestustega jms abinõudega. Isegi klass II seadmetel on lubatud lekkevool mingi 1mA. Ju võetakse viimast sellest.

Tüüpiline televiisori toiteplokk. Süüdlased on C46 ja C8 antud näites.

Õnneks on HDMI pistik disainitud, et varjestus saavutab ennem kontakti kui signaali otsad. Vastupidine halb näide on RCA, kus signaal saavutab ennem kontakti ning signaaliots on avatud puutele.

Comment

Working...