Teade

Collapse
No announcement yet.

Mikrofoni valik

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Mikrofoni valik

    Olen küll kursis, et kui tahad midagi, mis teeks kõike, siis on tulemuseks enamasti miski, mis ei tee suurt midagi...
    Õnneks tean ka, et küsija suu pihta ei lööda.
    Seega: millise mikrofoni poole võiks vaadata, pidades silmas elementaarseid kodulindistusi (pisut akustilist / elektroonilist kitarri, bassi, vokaali) Ideaalis muidugi tehakse selliseid asju erinevate mikrofonidega ja vastavas ruumis, aga esialgu tundub suurema hulga kokkurabamine ebamõistlik ja seega otsin midagi universaalsemat ja niivõrd-kuivõrd asjalikku, millega tööversioone salvestada. Nn peakomplekti või laiakäibe USB mikreid seega silmas ei pea. Pigem mõni XLR otsaga asi. Kaart, mida kasutan, suudab vajadusel ka toidet pakkuda.

    Eelarvepiiri hetkel otseselt ei sea ja kümne küünega ei hoia kinni ka 1 mikri nõudest. Kui ikka selgub, et kaks on miinimum, mida kaaluda, siis oleks seesugunegi info abiks. Ennekõike ootan asjalikku nõu, kuna salvestamise temaatika on minu jaoks võõras.

    #2
    Vs: Mikrofoni valik

    Shure SM57 või SM58
    viimati muutis kasutaja Kkert; 26 m 2014, 09:40.

    Comment


      #3
      Vs: Mikrofoni valik

      Minul on endal kaks tükki selliseid http://www.thomann.de/de/the_tbone_s...enmikrofon.htm



      Heli üle väga ei nurise ning eelvõimenduse teostab mikrofoni sees olev 12ax7 kaksiktriood. Hetkel mingeid helinäiteid kahjuks pakkuda pole, kuid Thomanni lehel mõned on.

      Comment


        #4
        Vs: Mikrofoni valik

        Selles teemas olen rohkem küsija kui vastaja rollis. Mingid katsetused olen siiski teinud.

        Akustilist ja vokaali olen proovinud salvestada nii väikse ja odava dünaamilise, kui ka korraliku ja kalli spetsiaalse kidra külge pandava kondensaatormikriga. Kondemikker oli liiga tundlik, dünaamiline jälle liiga tuim
        Dünaamiline mikrofon meeldis isegi rohkem, aga see on väga subjektiivne arvamus. Kui netis otsida, siis puhtalt piltide pealt näitab (otsing acoustic guitar microphone placement), et näidetena tuuakse igat tüüpi mikreid.
        Ise läksin seda teed, et nüüd ootan thomannist akustilise kitarri spets helipead (DeanMarkley).

        Aga kui sa räägid ka bassi ja elektrikidra salvestusest (läbi kombo, oletan), siis võibolla hoopis selline asi nagu portable recorder, näiteks Zoom H1...H4 ? Sobib ideaalselt näiteks proovide salvestamiseks prooviruumi küllaltki ebardlikes helitingimustes. Miinuseks see, et arvutisse on vaja eraldi tõmmata. Otse vokaali salvestamiseks ilmselt ka väga hea ei ole, kui just kõlavat hõbekõri ei oma.

        Comment


          #5
          Vs: Mikrofoni valik

          Suur tänu kõigile vastuste eest, nüüd on vähemalt mingid ideealged olemas.

          Kkert, kas omad emma-kummaga soovitatutest ka ise kokkupuudet ja millised on muljed? Kuna kogemus puudub, siis ei oska ise arvata, kui suur vokaali ja instrumendi mikri vahe tegelikult on, st millal (ja kas kodutingimustes üldse) see reaalselt rolli mängima hakkab.



          sct 700 näikse ka selline mõnus omanäoline asi, pole varem sellist lahendust silmanudki. Tekkis küll kange kiusatus ära proovida... Näis.

          Kitarrile eraldi mikri ostu sai ka kaalutud ja eks mingil ajal ilmselt tulebki seda teed minna, aga esialgu tundus see veel liiga spetsiifiline ost ehkki kaalusin küll. Tänud ka zoom vidinate tutvustamise eest. Mul on küll digidiktofon, aga ma polnud mõelnud, et on olemas ka selliseid, mis konkreetsemalt muusikale suunatud (minu oma loomulikult on sedalaadi salvestusteks üsna kehv, mõeldud pigem ikkagi jutu jaoks). Jätan selle võimaluse alternatiivina meelde, aga piilun praegu ikka mikrite poole, kuna kaart on ju olemas ja tundub patt salvestamisel kasutamata jätta.

          Comment


            #6
            Vs: Mikrofoni valik

            Kuna salvestusobjektide ampluaa tundub olema suhteliselt avar, siis võibolla on kohane kasutada ECM-8000 mikrofoni - http://shop.pillipood.ee/1015000000/0/readmore/38072/ , see on küll tuntud rohkem mõõtemikrofonina, kuid et ampluaa on lai, siis on tema mõnevõrra suuremast lineaarsusest just kasu. Lisahelide võtmiseks kasutatakse neid stuudiotes tegelikult omajagu. Hiljem kui oskused/tahtmised suurenevad, saab juba hankida konkreetsemalt vokaali- ja instrumendimikrofonid.
            ECM-8000 on tehtud Panasonic WM-61 kapsleid kasutades, nendel põhinedes on mõnedki päris toredaid mikrofone ka ise teinud. http://www.taperssection.com/ lehelt võid nende ja muude mikrofonide kõlanäiteid leida ja võrrelda.
            Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
            Konfutsius

            Comment


              #7
              Vs: Mikrofoni valik

              ECM-8000 on omni sunnakarakteristikuga, ilmselt konkreetsete piilide ja hääle jaoks oleks mõtekam mõni kardioid mikker.

              Comment

              Working...
              X