Teade

Collapse
No announcement yet.

Kodukino ehitamine (projektor + resiiver + kõlarid)

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Kodukino ehitamine (projektor + resiiver + kõlarid)

    Tere,

    Võtsin julguse kokku ja mõtlesin siiski siit nõu küsida. Peale nädala ajast tuhnimist on juba pea korralikult paks otsa.

    Mul on plaanis ehitada kodukino Benq Mw516 projektoriga (3d ready ja 1280x800 native resolutsiooniga). Alguses komplektseid kodukino süsteeme, aga mida rohkem ma erinevate inimestega suhtlesin, seda enam tuleb tõdeda, et tasuks muretseda lisaks resiiver ja kõlarid. Koht kuhu kodukino ehitada soovin on köök-elutuba (~31m2). Elutuba ise on selline piklik, projektori ja ekraani/vastasseina vahele jääb umbes 4-5 meetrit ruumi, teistpidi on tunduvalt rohkem meetreid.

    Paljudel resiiveritel olen näinud 3d ready funktsiooni/tuge. Kas keegi on reaalselt katsetanud ka seda, et kuidas töötab ja milline pilt on? Projektoril endal on HDMI v1.3, resiiveritel v1.4, siit küsimus, kuidas on lood ühilduvusega? Kas saab lasta läbi arvuti (koos audioga) pilti resiiverisse, mis siis omakorda seda "repiiterina" edasi suunab nt projekorisse/telekasse. HDMI v1.4 on vist vajalik saamaks heli tagasi telekast, aga projektorist ei ole vaja tagasi saada, kas siis toimib? Kuna projektor ise toetab 3d, aga hetkel ei tea, kas hakkan tulevikus 3d filme vaatama, igatahes ühe paari prille tellin kindlasti ja proovin ära, seega sooviks, et see osa võiks töötada (kui 3d ei tööta, siis HD videot peaks suutma ikka edastada). Milline resiiver valida? Denon AVR-1612 (hetkel foorumis ~300€) v Sony STR-DH520 v Sony STR-DH720 või midagi muud?

    Natukene nüüd kõlaritest. Kuna ruum ise on selline piklik ja projektori poolses seinas asub ka diivan, siis ei tahaks seda väga palju keskele poole nihutama hakata ning riiuleid ehitama (kui see muidugi mingid erilist efekti juurde annab, siis tasub mõelda). Kas sellise lahenduse puhul piisaks kahest suuremast tornkõlarist ja ühest keskkõlarist või peaks ilmtingimata panema juurde ka tagumised kõlarid? Siit ka küsimus, mis oleks eelistatum, kas komplekt yamaha kõlareid http://www.soundshop.ee/index.php?id...e=Yamaha NS-50 või eraldi osta Energy XL 26 + keskkõlar. Soovituslikult võiks olla kõlarid samast seeriast?

    Olgu öeldud, et ei aja mingeid viimase malli mudeleid taga, aga mis kataks ära võimalikult soodsalt kõik mu vajadused. Samas saan aru, et kõige soodsamaga päris head ka vist ikka ei saa!?

    Ette tänades ja ärge siis kõvasti näkku lööge!
    viimati muutis kasutaja kaifo; 05 m 2012, 11:19.
Working...
X