Teade

Collapse
No announcement yet.

Soovitage kodukino komplekti

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Soovitage kodukino komplekti

    Soovitage siis palun kodukino komplekti, põhi rõhk peaks olema just effektidel ja ruumilisel helil (kui nii öeldakse) bassi osa on samuti väga oluline.
    Hind võiks jääda maximum 400 euri kui selle raha eest saab üldse midagi ootustele vastvat? või peaks kasutatud asjade turgu piiluma?
    Viljandis elan.

    #2
    Vs: Soovitage kodukino komplekti.

    Selle raha eest ei saa tõesti midagi asjalikku... Valikusse jäävad vaid kodukino komplektid kus siis dvd/ressiiver ühes ja pisikesed 'kõlari' alged ka kaasas. Selle raha eest on isegi kõlarikomplekti suht raske leida, eriti koos bassikõlariga. Kas dvd/bluray on juba olemas? Ise alustaksin 2 kõlari ja ressiivriga, hiljem lisaksin kesk ja 'surround' kõlarid ning bassika. Lõpptulemus saab kindlasti kvaliteetsem. Uute ressiivrite hinnad algavad kuskil 300E samapalju kuluks ka mingisuguse 5.0 kõlarikomplektile mis oleks juba väga 'tagasihoidlik', bassikõlar maksab ka kuskil 200+. Leidsin ka mingisuguse komplekti http://www.audiocenter.ee/tooted/show/jamo_s_426_hcs_3, 120E saab vast mingi vanema kasutatud 5.1 ressiivri ka. Kui tahad 'korralikumat' kodukinoheli siis korruta need hinnad 2-3 ja see on alles algus! :P

    Comment


      #3
      Vs: Soovitage kodukino komplekti.

      Suured tänud aitamast. Ressiiver/dvd mängija on mul olemas Yamaha ja Sony näol, Sony oli tiba uuem vist. Aga kui nüüd võtta, aluseks, efektid just siis kui olulist osa mängib ressiiver selles koosluses? See idee mulle meeldib, et bassikas peaks tulema hiljem. Mõned esikõlarid peaks suutma päris madalale mängida?
      Mõni koht (lehekülg) Eesti keeles/Inglise keeles kust lugeda natukene selle kodukino maailma kohta peamisi tõdesid?
      Viljandis elan.

      Comment


        #4
        Vs: Soovitage kodukino komplekti.

        Tähtis oleks alustamiseks et ressiiver oleks vähemalt Dolby Digital ja DTS dekoodritega. Ressiiver 'dekodeerib' plaadilt tuleva heli erinevateks kanaliteks ja nii saabki iga kõlar endale ettenähtud osa mängimiseks. Selles osas suurt vahet ei ole kas sul on 100 või 1000 eurine ressiiver- dekodeerimine käib üldiselt samamoodi. Kallima seadme eelised on aga kvaliteetsem/võimsam võimendus, disain ja üldine koostekvaliteet...Edasi tulevad kõlarid... Esimesed kõlarid võiksid olla suhteliselt suured, mina valiksin 8" bassikõlaritega varjandi kui kuulatakse ka muusikat. 8" bassidega põrandakõlarid suudavad juba mängida ka arvestatavat bassi et alguses ilma bassikõlarita hakkama saada. Keskkõlari pealt ei tohiks samuti kokku hoida. Tavaliselt just alahinnatakse selle kõlari tähtsust kodukinos. 'Surroundide' pealt saab kõige rohkem kokku hoida kui eelarve ei ole väga suur. Ise kasutasin kunagi 90-ndate lõpus kui kodukino huvitama hakkas mingeid pisikesi 13cm lairibasi mis sain tasuta ajasid siis ka need oma asja ära...Kui juba korralikumaid surrounde vaadata siis mina valiksin bi/dipole (http://www.audiocenter.ee/tooted/sho..._sur_leftright)eriti kui ruum on keerulisem ja kõlari paigutusega palju mängida ei saa...Bassikõlar võiks olla nii võimas kui osta jõuad ja võimalikult suur Lugemiseks võid alustada Dolby lehega http://www.dolby.com/us/en/consumer/setup/landing.html kuigi ega seal eriti midagi asjalikku ei olegi...rohkem reklaami Ei oskagi kohe lehte anda kus midagi väga asjalikku oleks, võid googeldada 'surround sound guide' ja loe ja vaata pilte

        Comment

        Working...
        X