Teade

Collapse
No announcement yet.

Kaablid, mida kasutame?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #61
    Vs: Kaablid, mida kasutame?

    Insenerid, kõrvapesu võiks toimuda iga päev.
    Väiksed kulutused helisüsteemile tulevad tagasi, mp3 ei tundugi enam nii hea, ka laiatarbe kaablitel on kõlapildi erinevus,
    konde vahelduvvoolu võrgus /nii toite kui signaali/muudab saundi aga seletage signaalikaablite ühendamisel tekkivaid erinevusi - puhas maagia,
    sa kuuled raadiosagedustel toimuvat.Mõni piko siia sinna ei mõju ju kuuldavale signaalile, või ehk ei toimi maailma kirjeldamise laiatarbe mudelid.
    brrr...
    pime ja muude testidega see probleem et tähelepanu jagub sageli aint piiratud ajaks.
    aga kui sa ei kuule oma süsteemis kaablite hõbeda ja vase vahet siis peaksid kindlasti üle vaatama oma tehnika, miks sa selle asjaga üldse tegeled.

    Comment


      #62
      Vs: Kaablid, mida kasutame?

      Mõjutab kuulaja asukoht ruumis. Mitte nii, et meeter siia-sinna, vaid kuulatav sageduskarakteristik muutub, kui pead liigutada/keerata vaid mõned sentimeetrid. Sellest ka eelnevates linkides juttu. Lähed kaablit vahetama, tuled tagasi ja istud juba teises asendis, soundstage on erinev, muusikariistade asukoht on muutunud jne. Vokalist on esiplaanil selle pärast, et nüüd peegeldub tema laul lisaks vasakpoolsele seinale ka diivanilaualt jne. Kõik see niisiis taandub muutunud sageduskarakteristikule ja peegeldunud helidele. Lisame siia emotsioonid, mida kallim kaabel tekitas ja ega ei imestagi, et "kõik on paremaks" läinud.
      Üks näide kõrvaklappide modding. Kuniks asi piirdub klapielementide liigutamisega kõrva suhtes (rohkem ruumi kõrva ja elemendi vahel) on asjad loogilised. Erinevusest saavad kõik kuulajad aru. Kui aga vahetatakse hea juhe veel parema vastu, on asi üsna hapu - vahet justkui ei teegi. Paljud aga arvavad, et heli jäi täpselt samaks. Samas, uus ja väga hea juhe ikka päris hinnaline.
      Viitan siin lingile: http://www.head-fi.org/t/299627/how-...-ah-d5000-mods ...mille sai otsast lõpuni läbi loetud.

      Comment

      Working...
      X