Teade

Collapse
No announcement yet.

Ootan soovitusi ressiiveri osas

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Ootan soovitusi ressiiveri osas

    Niisiis alustaks sellest, et hetkel koosneb minu helisüsteem Estonia AC35-021 kõlaritest, mingisugusest Fintec ressiiverist, laptopist ja selle Express Card pessa torgatud Creative X-fi helikaardist. Ahjaa mütsuga toetab üks äärmiselt häbiväärse läbimõtlematusega kiirelt koostatud subwoofer millel pikemalt ei peatuks. Tean, äärmiselt low-end.

    Hetkel tundub mulle kõige nõrgem lüli siin see ressiiver millel sees ventikas ka varsti otsi andmas.

    Niisiis küsiks targemate arvamust, kas on mõttekas koguda mõnda aega raha ja siis osta mõni paari-kolmesaja eurone riist või annab mulle märgatava edasimineku juba mõni odavama raha eest soetatav ressiiver? Võibolla on kellelgi kohe midagi pakkuda?

    PS. Üldiselt ma olen sellise retrotehnika fänn ja ei kõhkleks üldse seitsme-kaheksakümnendate toodangu seast mingi aparaadi ostu, kuid pinnuks silmas on see, et enamus neist vist 2 kanali väljundiga. Minu süsteem aga juba praegu ühe lisa bassikõlariga ning tulevikus plaaniks lisada ehk veel kahte.

    #2
    Vs: Ootan soovitusi ressiiveri osas

    Tere,
    sinu kirjutatust jääb mulje, et veel päris täpselt ei tea, kas meeldib rohkem klassikaline stereo või enamate kanalitega heli. See tekitab ka probleemi selles, mida osta, kuna mainitud summa eest ei ole üldjuhul võimalik osta 6 või rohkema helikanaliga ressiiverit, mis teeks ka korralikku stereoheli. Seetõttu võiks minu arvates piirduda stereovõimendi või ressiiveriga, millel olemas aktiivsubwoofri väljund. Heli tõenäoliselt parem kui odaval 5.1 ressiiveril. Kindlasti tuleks mõelda ka kõlarite uuendamisele - võibolla on need hoopis komistuskiviks?
    Palju sõltub ka sellest, mida kuulad või vaatad. Kui filmid on põhlised, siis muidugi oleks mõtet osta algatuseks ka vb mõni odav(kasutatud) 5.1 ress, muusika jaoks pole vast mõtet, kaotad heli kvaliteedis.

    P.S. Laena sõbralt cd-plaadimängija (soovitavalt mõni tunnustatum tootja) kui endal ei juhtu olema ja kuula mõnd originaalplaati (mitte Eesti oma), kas heli läheb paremaks?
    viimati muutis kasutaja Cartman; 29 m 2011, 11:33. Põhjus: Täpsustus
    Kui sa ei tea millist telerit või kodukino osta ja kust otsast alustada, siis loe "Teleri ja kodukino ostja ABC-d"
    Videoid kodukino teemadel ja asjade ülevaateid näeb minu Youtube kanalil

    Comment


      #3
      Vs: Ootan soovitusi ressiiveri osas

      Ostad mõne vana/vanema stereoressi/võimu - sansui, yamaha, pioneer, marantz, sony, kenwood, nad + supika võimu. Subfoofri võimu saad nii poest kui iseehitajatelt (näiteks hr. Jyrka).
      (tulevikus müüd aktiivsupika maha, estoniad maha, hangid korralikumad kõlarid ja cd-mängija/DACi.)
      -

      Comment


        #4
        Vs: Ootan soovitusi ressiiveri osas

        Pean veidi täpsustama vist. Hetkel tulenevalt vähestest aastatest oma õlal pole ma omale mitte mingisugust fonoteeki hakanud soetama. Pole selleks võimalusi lihtsalt. Seepärast kuulan muusikat ka läbi arvuti. Estoniaid kohe veel välja vahetama ei hakka, sai just S-30'd nende vastu välja vahetatud Küll aga väldin digitaalse muusika puhul mp3 formaati ning kuulan rohkem ikka FLAC'i.

        Kahte võimendit vast esialgu ei tahaks. Subwoofer on mul nagu mainitud isetehtud ja kui te seda näeks siis naeraks mu automaatselt välja. Aktiivne ta seega ei ole ja vajab ikka ressiiverist eraldi kanalit.

        Comment


          #5
          Vs: Ootan soovitusi ressiiveri osas

          Saab supparile väljundi vanakooli asjade puhul ehk Rec väljundist, vist kunagi keegi mainis seda. Täpselt ei mäleta, aga kui vaja tasub uurimist.Seda muidugi aktiivse asja puhul. Aga passivse puhul ei aita ka mitmekanaliga kodukino asi tegelt.
          Teiseks kui saad korralikuma stereo aparaadi siis võibolla ei tundu ka see suppar seal tihitipeale nii ahvatlev. Vanade asjadega on tihtipeale selline lugu jälle et töötav aparaat et tähenda kohe korras aparaati. Need on tihtipeale üpris korralikult vaja üle vaadata, ja teatud asju tihtipeale vahetada. Just ise kogetud seda. Töötab aga jah.
          Uuema aparaadiga on selline lugu et need kobedamad mis stereot ka adekvaatselt esitavad on tiba kallid.
          viimati muutis kasutaja MK; 29 m 2011, 16:39.

          Comment


            #6
            Vs: Ootan soovitusi ressiiveri osas

            Alustaks paigutusest parem. Kuei Estoniad on normaalselt ruumis paigutatud, ei tule neil bassist kindlasti puudust, mängivad üllatavalt madalale("tugavamat" bassi saab, kui inverterid lühemaks lõigata) Mingit subwoofrit neile kõrvale pole vaja, pealegi võimendist peaks seda bassi tämbritega veel ÜLE võimendada saama, FLAC'i kasutamine mp3 asemel ei anna siin suurt midagi juurde. See jutt siis muusika kuulamise puhul
            TFK Audio
            #tfkaudio
            http://www.facebook.com/tfkaudio/
            http://tfkaudio.blogspot.com/
            - Audioblogi, projektid jms.

            On kahte sorti inimesi - Ühed, kellele meeldib Loudness ja teised, kellele ei meeldi.

            Comment


              #7
              Vs: Ootan soovitusi ressiiveri osas

              Estoniad asetsevad jalgadel meetri kõrgusel põrandast, suunaga selle koha poole kus ma enamasti muusikat kuulates asun. Ruum ise päris pisike ja ristküliku kujuga.

              Antud juhul saab olema ilmselt otsustamine päris raske, sest filme vaatan ma ka üsna tihti ja selles osas oli mõte kunagi suuremasse ruumi kolides ka paar kõlarit juurde võtta. Kuid nagu ma siin jutust välja loen siis muusikat kuulatakse kindlasti ikka stereona? Rohkem kui kahe kõlari puhul hakkab kvaliteet langema?

              Ahjaa mis puudutab mp3 vs FLAC siis 320kbps mp3-st alates on päris raske juba jah vahet teha aga siiski olen mõningatel puhkudel tajunud FLAC-i kuulates täiuslikumat heli. Mine tea ehk kujutan ette tõesti.
              viimati muutis kasutaja otipoiss; 29 m 2011, 18:34. Põhjus: Täiendus

              Comment


                #8
                Vs: Ootan soovitusi ressiiveri osas

                5.1 vast saab ka kvaliteetselt kuulata aga siis on numbrid vähe teised. Ilmselgelt estonia meestele/naistele vähe pealju ülejõu käivad.

                Comment


                  #9
                  Vs: Ootan soovitusi ressiiveri osas

                  Pane uus ventikas kõigepealt vanale ressile, läheb paar euri maksma. Siis saad rahulikult mõelda, mis edasi.
                  Muusikat võid kuulata täpselt nii nagu sulle meeldib ja nii mitmest kõlarist kui ise tahad Nagu MK eelnevalt ütles, siis raha läheb rohkem lihtsalt - heli vahe on väga suur. Hea stereo kaalub kindlasti üles kehva surroundi. Üldiselt on mõttekas hakata oma süsteemi üles ehitama vastavalt sellele, mida kuulad/vaatad. Näiteks mina ei kuula muusikat kodus peaaegu üldse, ainult autos. Seetõttu kasutan kodus 8 kõlarit ja plaanis lisada veel 2 - ja seda kõike hea filmielamuse jaoks Mul puudub täielikult vajadus stereoressiiveri järgi, sest ma ei kasutaks seda eesmärgipäraselt... samas juhul kui kuulan mõnikord ka muusikat, siis ma ei lülita enamasti stereo peale vaid lasen kõigist kõllidest - ja mulle meeldib. Nii et igaühele oma. Kui saad sõprade tuttavate juures näiteks nende süsteeme kuulata, siis silmaring ainult avardub ja tekib endal võibolla konkreetsemaid soove, kuhupoole tüürida.
                  Kui sa ei tea millist telerit või kodukino osta ja kust otsast alustada, siis loe "Teleri ja kodukino ostja ABC-d"
                  Videoid kodukino teemadel ja asjade ülevaateid näeb minu Youtube kanalil

                  Comment


                    #10
                    Vs: Ootan soovitusi ressiiveri osas

                    Kas nii siis ei saa näiteks kvalikteetset surroundi, et lihtsalt kaks/kolm (vana)head stereovõimu ja vajadusel (aktiiv)supakas oma võimuga? Siis ikka kõik kanalid korralikult toidetud ka, mitte ei pea ühe ressiiveri (tavaliselt suht nadi?) toide kõikide kanalitega "higistama"?
                    Abiks arvutustel: Oomiproge, Võimuproge
                    Kahtled mõne muusikapala/albumi kvalikteedis? Ei kõla nagu päris nii? Hajuta viimased kõhklused programmiga AudioVisualizer !

                    Comment


                      #11
                      Vs: Ootan soovitusi ressiiveri osas

                      Teema vist kisub juba OT, kuid ainult stereoressidest ei piisa, siis on heli ikka lihtsalt stereo, mis tuleb rohkemast kui kahest kõlarist. Surroundiks läheb vaja siiski esmalt võimendit/ressiiverit, mis on surroundiks võimeline. Seejärel saab sinna järgi hakata ühendama stereovõimendeid kanalite võimendamiseks. Paraku ükski odav ressiiver üldjuhul ei oma kanalite eelväljundeid kuhu hakata stereovõime ühendama. Ise kasutan ka osadel kanalitel lisavõimendust heli parendamiseks kuid ressidel, mis antud teemas kõne alla tulevad, pole sobivaid väljundeid.
                      viimati muutis kasutaja Cartman; 31 m 2011, 08:40.
                      Kui sa ei tea millist telerit või kodukino osta ja kust otsast alustada, siis loe "Teleri ja kodukino ostja ABC-d"
                      Videoid kodukino teemadel ja asjade ülevaateid näeb minu Youtube kanalil

                      Comment


                        #12
                        Vs: Ootan soovitusi ressiiveri osas

                        Nojah see surround teema suht võõras mulle veel. Ma tean seda, et igasugustel mitmekanali helikaartidel, DVD mängijatel vms. on iga kanali jaoks nagu oma väljund juba olemas, et pane ainult võimendid järgi ja tehtud? Või siiski vaja veel mingeid eraldi protsessoreid/asju, mida leiab ainult surround ressiiverite seest?
                        Natuke võibolla OT on aga võimalik, et see jutt aitab ka teema algatajal paremini selgusele jõuda, mida tal ikka vaja läheb
                        Abiks arvutustel: Oomiproge, Võimuproge
                        Kahtled mõne muusikapala/albumi kvalikteedis? Ei kõla nagu päris nii? Hajuta viimased kõhklused programmiga AudioVisualizer !

                        Comment


                          #13
                          Vs: Ootan soovitusi ressiiveri osas

                          Ma üldiselt olen veidi mõelnud ja ilmselt tulevikku, muusikastiilide maitset, filmilembust ja muud arvesse võttes üritan millalgi leida mõne võimalikult kvaliteetse 5.1 ressiiveri. Kindlasti ei saa minul olema veel tükil ajal suurt fonoteeki ega cd ja/või vinüülimängijat.

                          Hetkel on isegi asja soetatud Estoniate kõla on minujaoks uus kogemus ja arvestades, et ma pole oma elus kuigi palju erinevaid helisüsteeme kuulda saanud siis on see hetkel minu jaoks päris paras. Tahaks lihtsalt kindel olla, et nende potensiaal kogu ulatuses esile pääseb. Heameelega kuulaks sõprade juures erinevaid lahendusi, kuid naljakas on see, et kellelgi lihtsalt pole eriti midagi. Eriti tahaks kunagi kuulda uhkete lampvõimude ja lairibakõlarite poolt tekitatavat (paljude poolt ülivõrdes kiidetavat) heli. Iseasi muidugi kas ma olen selleks valmis...

                          Mulle on jäänud siin ringi vaadates mulje, et nimetatud tehnikaga tegelevad rohkem elukogenumad inimesed, mehed kes on elektroonika või muusika vallas juba aasta(kümne)id töötanud. Iseasi kas selleni jõudmine tähendab siis audio vallas "täiskasvanuks saamist"? Või on neile alateadvusesse kunagi kinnistunud mingisugune "mõõdupuu", et vot selliselt peab üks süsteem kõlama?

                          Mis tüüpi muusika sellise tehnikaga üldse "õigesti" kõlab? On seal vahet kas taasesitada sümfooniat, heavy metalit, souli, hip hopi, dubstepi? Kas filme on võimalik vaadata? Ilmselt väga võhiklikud küsimused, aga ega kui ei küsi siis teada ka ei saa!

                          //Panin nüüd ise juba oma teemast räigelt mööda... vabalt võib vastata mulle ka pmis või meiliga, kui keegi seda üldse teha viitsib.
                          viimati muutis kasutaja otipoiss; 31 m 2011, 20:14. Põhjus: pikk jutt ... jutt

                          Comment


                            #14
                            Vs: Ootan soovitusi ressiiveri osas

                            Cd ja vinüül hetkel asjasse ei puutu, need tänapäeval sellised fännluse teemad juba vaikselt, kes mida ja kust taga ajab.
                            Stereoga tegelikult saab väga edukalt filme vaadata. Ega see kodukino ka teab mis ulme tegelt ju pole, heli liigub ruumis jah aga pilt on ikka ju sinu ees, kui vaadata filme nii ja mõtlema hakata hakkab loogika puuduma, ja ega ka 3D midagi uut selles suhtes ei too pilt hakkab ja juba kuublis liikuma mitte ruudus, aga ega see heli SEAL kuubis ei liigu nagu ta ka selles ruudus hetkel ei liigu. Eriti annab see tunda tegelt suurelt ekraanilt vaadates naljakas kohati. Aga see selleks. Mina kuulan sümfooniat jazzi ja bluesi. Sellised mõtted siis.

                            Comment


                              #15
                              Vs: Ootan soovitusi ressiiveri osas

                              Või on neile alateadvusesse kunagi kinnistunud mingisugune "mõõdupuu", et vot selliselt peab üks süsteem kõlama?
                              Hi-Fi - ehk süsteem peab tõelähedaselt kõlama - vokaal, instrumentaalpillid peaksid olema võimalikult usutavad.

                              Lamp ja lairiba ... algajana on jäänud mulje, et üks kaasneb teisega. Lambi väljundvõimsused on nö. audiofiilsetes lahendustes väiksed aga lairibad, horn ja onken kastides, on suure tundlikusega (2-10W on OK). Lambi maagia kohta ei oska sõna võtta kuid lairiba puhul, peaks eeliseks olema madal- ja keskriba liitumise puudumine - keskribala "määrdumine" .
                              Usu tasandist rääkides - audiosõbrad, kipuvad lõpuks ikkagi lambi ja lairiba peale maanduma - ju ta siis hea on.
                              -

                              Comment

                              Working...
                              X