Teade

Collapse
No announcement yet.

Helisüsteem

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Helisüsteem

    Tervitust , asun otse asja kallale ja räägin ära mis mureks. Probleem selline ,et plaan endale koju soetada helisüsteem ja endal pole peas piisavalt aru ,et komplekt ise kokku panna ja nüüd otsingi asjapulki kes mind selles vallas aitaksid. Teen teile siia ka väikse listi asjadest mida vaja oleks ja kui suur on pind millal heli hakkab kõlama. Muusikat on plaan kuulata palju ja valjult.
    40 ruutu on siis toa suurus.
    vaja oleks:
    2 põrandakõlarit (värvus peaks olema pruun, mitte päris kirss, veidi tumedam)
    1 keskkõlar
    subwoofer
    stereo reciver võimalikult paljude sisendite ja väljunditega(värvus must)
    tüüner (must)
    dvd player ,mis mängiks ka piraati(must)

    Minu soovid said kirja pandud , nüüd tahaksingi teada ,et mis pakute veel ,et kas peaksin ka A/V reciveri muretsema endale , kuigi antud hetkel tunduvad hinnad väga kõrged, ise täpselt ei tea millle jaoks A/V ressiiver on ,et äkki keegi soovib/oskab seletada lähemalt.
    soovitatavalt võiksid osad olla uued ja hind võiks jääda kusagile 20 000 kanti ,üle ei tahaks eriti maksta.Kui tekib veel küsimusi või on infot juurde vaja siis andke teada. Ja kui keegi oskab veel soovitada mingeid foorumeid, siis oleks tore.Jään ootama tagasisidet.
    Ette tänades Ardo.

    #2
    Vs: Helisüsteem

    Stereo puhul on kekkõlar tarbetu. Samuti on mõttetu osta stereo ressiiver, tavalisest stereo võimendist piisab kui tüüneri nagunii lisaks ostad. AV ressi pole sulle ka vaja, kui vaid muusikat kuulad. Tüüneri ja DVD pleieri kohta ei oska nõu anda, kuna endal puudub nende vastu igasugune huvi. Piraati (mp3) peaksid DVD-pleierid kõik tänapäeval mängima.

    Kõlarite koha pealt (järgnev jutt kõik minu enda isiklik arvamus ega pretendeeri absoluutsele tõele) - poes müüdavad bassikõlarid tasub ära unustada, kui just poole oma eelarvest ei taha bassika alla tuttu panna, IMO on kõik alla 10000.- bassikad akende väristamise ja/või selle juures veel hästi kõlamise võime kohalt nirud. Ja kui valju on valju? Kavatsed aknaid seal 40 Hz-ga lihtsalt väristada (~90 dB, tavaline kinosaali valjus) või nad silmaga nähtavalt ostsilleerima saada, endal hingamise raskeks teha ja tunda muusikat käeselja karvadega (>110 db, kõige valjemad rokk-kontsertid ja kuulmisele vägaohtlik?

    Igal juhul läheb IMO keeruliseks leida ~15000.- eest poekõlareid-võimendeid-bassikaid, mis 40-ruuduses toas aknaid väristaks ja seejuures veel head häält teeks. Aga ca 12000.- eest saaks stereosüsteemi, mis sisaldab bassidele ja kesk/kõrgsagedustele eraldi võimendeid (vastavalt 2x350 ja 2x125 W), aktiivfiltreid ning 15" basside, 6,5" kesksagedusega ja 1" kompressioondraiveriga kõlareid, mis suudavad tekitada hi-fi helikvaliteeti PA helirõhu juures. Ca 10000.- lisakrooni eest saab 18" bassika ja võimendi koosluse, millise abil on elumajalt katusekive alla toodud. Ainuke konks on see, et kõlarid tuleb ise ehitada/ehitada lasta. Kui huvi on, räägin lähemalt.
    Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

    Comment


      #3
      Vs: Helisüsteem

      Üks Dali komplekt on hetkel müügifoorumis - surroundikad, subar vist alles ja kino jaoks, peaks nendest piisavalt olema.
      Ressiks näiteks http://www.soundshop.ee/index.php?ac...details&id=343
      Selle ressi eelis on see, et pre-out on. Ehk soovi korral, saad lisavõimendi panna esikõlareid toitma(lisavõimsus+kvaliteet).
      DVD: mingi ~1000,.- Philips, on tavaliselt kõigesööja.
      Kui hästi läheb, siis jääb esikõlariteks ~8k üle. Selle eest on valik suht suur - oleneb, kas lähed võimsuse või kvaliteedi peale välja.

      Kui kunagi, muusika kuulamisel "snoobiks" lähed siis kvaliteet võim ja CD mängija juurde osta.
      -

      Comment


        #4
        Vs: Helisüsteem

        Vabandan, kui mu postitus kuidagi arusaamatuks jäi ,kui pean tõesti tõdema ,et olen antud valdkonnas täielik võhik.


        Kuid ,kas keegi oskaks mulle seletada mille jaoks siis A/V ressiiver üldse vajalik on ?

        Keskkõlarit pidasin vajalikuks kõrgemate helide mängimiseks , kui then again ei tea sellest suurt midagi.

        Aknate väristamise koha pealt nii palju ,et idee oli lihtsalt valjult muusikat kuulata st. valjult ja kvaliteetselt.


        Aga kas siis üldine soovitus on lasta kõlarid ja supakas ehitada ?


        Ette tänades, Ardo

        Comment


          #5
          Vs: Helisüsteem

          korralik vanakooli stereovõim ja võimalikult kvaliteetsed seconhand kõlarid...
          supaka, keskkõlari ja ressiveriga pole midagi teha, kui tüüneri nagunii muretsed.

          Comment


            #6
            Vs: Helisüsteem

            Enamus rahvast on siiski poekraamiga seniajani leppinud ja pole pidanud laskma spetsiaalselt midagi ehitada Eks Tehnofriigi visioon valjust ja kvaliteetsest helist on vist kõige sõnasõnalisem - ehk siis väga vali Kontserti teemaalgataja kodustes tingimustes ehk korraldama ei hakka.
            AV-ress on vajalik vaid 5.1 heliga filmide vaatamiseks, muusikale see midagi eriti juurde ei anna. Selle teema juurde läheb ka keskkõlar, mis asetub teleka lähedale ja on mõeldud filmide dialoogi esitama, et näitleja nägu ja tema jutt enamvähem ühest kohast tuleksid.
            Kui muusikast piisab, siis korralik stereovõim ja tüüner (või nende asemele stereoressiiver, kus raadio juba sees) ja turskemad tornkõlarid, mis mahuksid eelarvesse kenasti. Subwoofer on maitseasi, eks ta midagi annab, aga siiski on mõeldud ka kodukino juurde selleks .1 kanaliks, esitama filmiefekte. Muusikakuulamisel ei ole väga oluline, kui just väga bassipede pole.
            Ei saanudki aru sellest DVD-mängija vajadusest, kas asi hakkab mängima pira puhul MP3-e või divx filme?

            Comment


              #7
              Vs: Helisüsteem

              audes 155 puhul ei tohiks olla vaja mingit bassikõlarit juurde ja valjult peaks mängima ka.
              Võimendite ja dvd masinate valik on päris ok audiocenter kaupluses, samas ka audiocity, rohkem ei teagi nagu.

              Comment


                #8
                Vs: Helisüsteem

                Aitäh kõigile ,kellel on olnud viitsimist mind suunata.
                Kahjuks olen vist mainimata jätnud ,et kõlarite vahele tuleb ka 40" plasma ,millega filme nautida seega oleks tore kui saaks ka filmielamust paremaks muuta, kas see eeldab seda ,et tuleks siiski muretseda 5.1 või 7.1 süsteem komplektina ? Siiski on muusika kuulamine sellest kõigest oluliseim.
                secondhand kõlarite poole kalduda ei julge ,puhtalt sellepärast ,et nende kvaliteedist ja võimekusest mõhkugi ei tea.

                Comment


                  #9
                  Vs: Helisüsteem

                  Et asi oleks puust ja punane siis:
                  * Stereo võimendi: kaks kanalit(vasak, parem), ühendatakse 2 kõlarit, sobilik muusika kuulamiseks
                  * Stereo ressiiver : sama mis stereo võimendi ainult lisaks raadio
                  * A/V ressiiver ehk kodukino ressiiver: 5.1 või 7.1 kanalit. Ühendatakse 2 esimest kõlarit, keskkõlar, kaks tagumist kõlarit ja subwoofer. 7.1 süsteemil on lisaks veel kaks tagumist kõlarit. Sobilik DVD/Bluray plaatide ja AC3 heliga filmide vaatamiseks.

                  Mitmekanalise heli puhul on heli juba näiteks DVD plaadil need eraldi kanalitena salvestatud (märgistus 5.1 ja 7.1), ehk siis keskõlarist tulevad dialoogid, esimestest kõlaritest ekraanil toimuva helid, tagumistest kõlaritest tausthelid, kaamerast/vaatajast tahapoole jääva tegevuse helid, pluss ruumilisuse lisamiseks kajad jms. Subwoofer muudab kõik selle bassisemaks.
                  Stereo võimendit ja DVD mängija stereoväljundit kasutades, miksitakse need kanalid kokku kaheks kanaliks, ehk stereoks. Ühestki piuksust ilma ei jää, kuid ehe ruumilisus puudub.

                  AV ressiivriga saab veel kontrollida lisaks audiole ka videot, ehk siis jääb ära teleka erinevate sisendite lülitamine. Näide: digiboxist, dvd mängijast, arvutist lähevad heli ja pilt ressiivrisse. Lülitame näiteks ressiivri DVD sisendi peale - tuleb kõlaritest heli ja telekast pilt. Steroressiivriga peaksime kõigepealt lülitama teleka õige sisendi peale ja siis veel ka ressiivri. Lisaks on AV ressiivril ka erinevad pildiparandus tehnoloogiad.

                  Hinnavahet a/v ja strereo ressiivritel väga suurt ei ole - AV ressiivrite hinnad hakkavad umbkaudu 3500 juurest ja stereo puhul 2500 juurest. Ülemine piir on mõlema puhul lahtine, ehk seal 6 kohaliste numbrite juures.
                  20k eest peaks valikut olema, ei pea topsikutega või posti sees olevate topsikutega "kõik ühes" süsteemi võtma. Näiteks 6000 ressiiver, 6000 põhikõlarid, 3000 surroundid, 3500 subwoofer ja 1500 DVD - peaks valikut isegi olema.
                  viimati muutis kasutaja käsna-kalle; 02 m 2008, 21:57.

                  Comment


                    #10
                    Vs: Helisüsteem

                    Ärge neid 1500 krooniseid DVD mängijaid küll ostke.Sealt ei tule ei pilti ega heli

                    Comment


                      #11
                      Vs: Helisüsteem

                      Esmalt postitatud spl poolt
                      Ärge neid 1500 krooniseid DVD mängijaid küll ostke.Sealt ei tule ei pilti ega heli
                      Endal võrdlus ~1.5k Philips vs. 6.5k Onkyo...mingit katastroofilist pildikvalitedi vahet küll polnud. Philipsil olid isegi parem soft. Heli oli veits nõrk kuid see tuleks saata digina, ressi DACi peale. Nagunii ressi kvaliteet, mängib antud komplektis suuremat rolli.
                      -

                      Comment


                        #12
                        Vs: Helisüsteem

                        Esmalt postitatud marcor1 poolt
                        Endal võrdlus ~1.5k Philips vs. 6.5k Onkyo...mingit katastroofilist pildikvalitedi vahet küll polnud. Philipsil olid isegi parem soft. Heli oli veits nõrk kuid see tuleks saata digina, ressi DACi peale. Nagunii ressi kvaliteet, mängib antud komplektis suuremat rolli.
                        no 2500.- pioneer saab küll minu nüüd 4000.- NAD'i käest pikki pilti nii, et tolmab.

                        Comment


                          #13
                          Vs: Helisüsteem

                          Võimalik et pildivahet ei pruukinud üldse olla kuna Onkyo odava otsa masinad kasutavad samu protsessoreid mis ka Philips ja Pioneer - Mediateki MTK1389 seeria.
                          Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                          Konfutsius

                          Comment


                            #14
                            Vs: Helisüsteem

                            eks ta Pioneer ole jah, ainult heliosa on vist muudetud. Õnneks sain letihinnast "natuke" odavamalt.
                            -

                            Comment

                            Working...
                            X