Teade

Collapse
No announcement yet.

Kõlarikaabli teema. 738's osa.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Kõlarikaabli teema. 738's osa.

    Tervist!

    Kütaks ka sellesse igahaljasse kõlarikaabli teema katlasse omalt poolt puid alla, aga natuke teise kandi pealt.

    Mul on üks paar esikõlareid. Signaal tuleb neisse stereovõimust ja ressiiverist läbi „musta karbi“. See karp oli orginaalis ümberlüliti: üks signaal sisse, kaks paari kõlareid välja. Lasin selle ümber keevitada- kaks signaali sisse, üks välja.

    Signaal läheb ümberlülitisse 2x2,5mm2 kaabliga ja läheb ka sealt välja sama ristlõikega. Ümberlülitis endas on aga lülitite ja terminalide vahel umbes sellised suvalised juhtmed, mida siin foorumis oli kohata „tuntud firmakõlarite“ sees. Väikese ristlõikega ja üldse mitte need õiged (väheste tehniliste teadmisega foorumikülalise jaoks).

    Mingi seadus ütleb, et keti tugevus sõltub nõrgimast lülist. Milleks mulle need jämedamad kaablid ümerlüliti ees ja järel sel juhul... Kas ümberlülimise karbis selle olemasoleva kaabli vahetamine n.ö. õigema kõlarikaabli(suurem ristlõige) vastu annab(võiks anda) teoreetilist-praktilist toimet peale teadmise, et olen lihtsalt seda teinud?
    Või kas on mõtet üldse pead vaevata, kuna niiehk- naa on signaali tee võimendi klemmidelt kõlari klemmidele täiendavate terminalide ja lülitiga „risustatud“.

    Tevalo weebipoes on analoogne karp nimetuse all: Speaker selector, 2-way.

    ... ma tean, et kui kaablil ja kaablil vahet ei kuule, siis „nevermind“ aga seda teemat võiks käsitleda selle nõrgima ketilüli mätta otsast.

    Üks asi veel. Olen mõnede võimendite sisikonda näinud- trükkplaadilt läheb kõlariterminalile kah jutkui suvaline „peenike“ traat, mille pikkus on kuni paarkümmend sentimeetrit, aga vot millegipärast sealt edasi „peab“ olema kaabel, mis maksab 7kilo meetri kohta. Kus on loogika? Ilmselt on, aga siis seda loeks populaarteaduslikus vormis täitsa huviga või klikis foorumi linkidele asjakohase teema eelneva käsitluse kohta.

    #2
    Vs: Kõlarikaabli teema. 738's osa.

    Pole kogemust selle "musta kasti" osas, ehk valgustad teisi mida seal ümber keevitama peab et tagurpidi signaali läbi lülitite liigutada saaks? Mingid dioodid teistpidi sisse........?

    Tõsisemad iseehitajad kasutavad toda tinglikult 7k maksvat kaablit vahetult võimendi plaadilt kõlarini ilma klemmideta, mis takistab kellegil sama tegemast seeriaviisilise võimendiga?
    Ma arvan et kui tollel mustal karbil mingit sakiga noolt peal ei ole siis võiksid vahetada nn "firmajuhtmed" oma tavalise kõlarikaabli soonte vastu ilma et sellest suurematr häda sünniks.
    Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
    Konfutsius

    Comment


      #3
      Vs: Kõlarikaabli teema. 738's osa.

      No see mõni cm "lambijuhet" ei ole katastroof, kui just kilovatte sealt läbi ei lase. Takistus sel endiselt väike. Kui oleks 10 meetrit 0,5 mmˇ2 ristlõikega kaablit, siis läheks jamaks. Ca 25 cm pikkuse peenikese montaažijuhtme takistus kaob multimeetri mõõtevea sisse ära.
      Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

      Comment

      Working...
      X